Борисов предложи лек за европейската икономика

Рецептите му вече се сбъдвали, златното правило е строга фискална дисциплина
Обновена: 8 дек 2011 22:49 | 8 дек 2011 21:40,
669
Борисов предложи лек за европейската икономика
Снимка: ГЕРБ

Да се стимулират държавите, които спазват бюджетен дефицит 3 на сто, предложи днес премиерът Бойко Борисов преди срещата на лидерите в рамките на 20-ия конгрес на Европейската народна партия (ЕНП) в Марсилия, Франция, съобщиха от ГЕРБ.

Според Борисов е нужно страните членки на ЕС да направят промени в конституциите си в посока на фискалната дисциплина и това да бъде "златното правило".

„В подобни моменти не трябва да се подвеждаме по популизма на социалистите и техните идеи да изхарчим парите и после другите да ги изкарват. Строга фискална дисциплина - това е лечението за европейската политика", коментира Борисов.

Той обяви, че не е "против" за слабите и недисциплинирани държави да се направят антикризисни мерки, за да им бъде помогнато.

"Но в никакъв случай това не бива да се допуска, без да се толерират и отличниците като България. С една дума, ако на слабите страни бъде дадена възможността вътрешното им кофинансиране да е 5 на сто, и за страните отличници също да бъде 5 на сто, иначе няма никаква икономическа логика.

Защото с 5 на сто кофинансиране, тези държави ще усвоят повече пари и в един момент ще се окаже, че те са работили по-добре и са изпреварили страните отличници. Това не бива да се допуска, иначе ставаме социалисти", категоричен бе Борисов.

Рецептите, които дадох, една по една започват да се случват - още от половин или една година говорим, че в конституциите на държавите трябва да бъде заложен три процента дефицит, отбеляза той по-късно в Брюксел.

По неговите думи опозицията у нас тогава е протестирала, а сега цяла Европа говори за това т.нар. "златно правило" за фиксиране на бюджетния дефицит до посочената стойност и на външния дълг до 60 процента от брутния вътрешен продукт. 

Според премиера във всички случаи ще се намери механизъм за защита на еврото.

Оптимист съм, че всички разбират, че най-лошото ни разбирателство ще бъде по-добро от това да не се разберем, отсече Борисов преди Европейския съвет, който обсъжда стабилизирането на еврозоната.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още по темата: Бойко Борисовенп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
10
 
! Отговори
детска градина преди 12 години
Когато пожарникарят се появи по някоя кабеларка, трябва винаги да има надпис: "Любезно спонсориран от детска градина "Маргини брадърс!"
152
0
 
12
 
! Отговори
бодигарда от охранит преди 12 години
Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
151
0
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 12 години
малко да те срита музата ти и пишеш по 500 коментара за 1 часвинаги съм смятала че трябва да те впрегнат в електроцентрала да правиш ток за да има поне някаква файда от биг огромната ти енергия
150
0
 
6
 
! Отговори
до Баи.томас викторо преди 12 години
Кьде е манипулацията ,че оправи Бьлгария и трьгна да оправя Европа ли ? Манипулация е кога преди изборите обещаваш едно ,а след изборите правиш друго...дажи не е манипулация ,а льжа.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И все пак / Баи Колю , Викто и Томас / постигнаха своето ,сега никои не се занимава с Боико а всеки псува тях ......браво ! виртуални Матросовци .....,
148
2
 
7
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
О,Сияйни Държавнико,благодаря Ти,че всеки ден лицезра сияйната Ти физиономия.С тъга броя дните до края на мандата Ти.Сигурен съм че отдавна не съм единствен!!
147
1
 
2
 
! Отговори
до 320,317 и още ... преди 12 години
Понежи ви знам ,че сте едно и сьщо ---ДОГАН се пише ,а не ДУГАН---не че ми дреме ,а защото ме учите как се пише !
146
4
 
8
 
! Отговори
маиор деянов преди 12 години
Ехееее тея почнаха да се издават и Томас и Виктор и Баи колю и Анонимен ,,,,то голяма борба е, под сто ника хвалят герп и пак тея дето ги плюят повече,еиии големи смешници сте бе ,поне да не бяхте се разконспирирали....
145
3
 
11
 
! Отговори
ined преди 12 години
С подобни съвети Борисов най-много да го почетат в цяла Европа със званието "*** Nо1"
144
2
 
6
 
! Отговори
до 318 преди 12 години
Момче, научи се да пишеш, ако искаш да те вземат на сериозно. С това неграмотно писание само забиваш като Ламбо Збогома пирон в ковчега на БСП.
143
3
 
5
 
! Отговори
новите гьобелси преди 12 години
Ника баи мульо е сьбирателен образ за вьзхваляване на европеиския Лечител .....понежи не сме Китаи да спрьт интернета се мьчат по други милиционерски начини да спрьт всички инакомислещи Баи колю--да ти / червена точка / ,още една червена точка аи сега спами до края на смяната си да ти го...червена точка ,още по червена точка в червена точка ..... ..
142
2
 
4
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Много ***.
141
3
 
12
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Д-р Борисов,първо излекувайте своята страна,а после се грижете за чуждите!
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов предложи лек за европейската икономика"..........Бриджит Бардо пак се изцепи с простотия , нооооооо те вече го знаят в Европейския съвет
139
4
 
3
 
! Отговори
баи мульо преди 12 години
Долу герп
138
3
 
8
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
До скоро имаше двама палячовци и полумалограмотници сред премиерите на Европа. Берлускони вече си замина, време му е и на вторият да хваща гората.
137
1
 
5
 
! Отговори
Ламби преди 12 години
Всичко е Мара втасала ..само не си я сресала !!
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И всички много му се смяха....Този нали не си мисли че другите са олигофревни като нас?Обеднели уплашени и без алтернативи.?Нее гн Борисов в другите страни хората наистина са в демокрация и свобода. А тук ние си играем на такова.Сори не си и играем а просто имитираме.Всъщност нищо не се е променили.Богатите още по богати - бедните още по...Today is so yestarday.. за съжаление.
135
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
бе ти първо оправи нашата никаква икономика ...пък после ръси мозъци извън границата ни...хей че самочувствие има тоя...чудя се от къде го измъкна ..и на какво отгоре ..и Станишев го имаше..но се чудеше защо пак не го избра народа когато му би дуспата на изборите..но споко..ще дойде и твоето време "умнико"
134
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
Бе голям икономист се извъди пожарникаря,лек първо за него трябва,и за Бареков помияра гъзоблизец също...