Евродепутатите ни единни срещу АСТА

Те са възмутени и от дискриминационния холандски сайт
Обновена: 16 фев 2012 10:56 | 16 фев 2012 10:56, Елка Василева
34
Евродепутатите ни единни срещу АСТА
Европейският парламент. Снимка: архив, Reuters

Българските членове на Европейския парламент заявиха в своя обща позиция, че при предстоящите обсъждания в Европейския парламент на международното споразумение АСТА те ще се противопоставят на приемането на споразумението във вида, в който е подписано.

България вчера спря ратификацията на спорното международно търговско споразумение ACTA.

Родните евродепутати изразяват също така възмущение по повод последните опити на холандската Партия на свободата за дискриминиране на европейски граждани и за противопоставяне между тях чрез поддържаната от нея интернет страница.

Още по темата

Те се обявяват против всеки опит за насаждане на ксенофобия и липса на толерантност в рамките на Европейския съюз.
 
Ние не приемаме налагането на двойни стандарти и дискриминирането на български граждани и ще направим всичко, което е във възможностите ни на депутати в Европейския парламент, за да бъдат спазвани основните принципи и ценности на Европейския съюз, декларират евродепутатите ни.
 
Сайтът на Партията на свободата на Герт Вилдерс приканва холандците да внасят оплаквания от граждани на страни от Централна и Източна Европа. Интернет потребителите могат да попълнят въпросник и да се оплачат от различни несгоди, причинени им от източноевропейци - шум, неправилно паркирани коли, пиянство, злоупотреби. "Имате проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили сте работата си заради поляк, българин или друг източноевропеец? Уведомете ни", приканва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АСТА все още не е изцяло мъртва! Трябва да сме нащрек, защото ония не се толкова балами и няма така лесно да се откажат. Те искат да ни управляват с "желязна ръка" и без нашето знание, зад гърба ни да решават и правят каквото те кажат. Ще се опитат да го пробутат на ВСЯКА ЦЕНА, ще му сменят името, ще го префасонират, ще го напудрят, ще има совалки на Хиларито пак!!! и дърпане на ушите на бочето! Ако АСТА се приеме ще се нарушат основни свободи на човека - да не бъде следен, записван без да има причина и докладван от нет доставчика!!! Животът ще поскъпне от всякъде - лекарства, софтуер, техника, услуги, интернет също - или всичко. Ще се насажда страх в интернет потребителите, и под СТРАХА от затвор много неща ще бъдат премълчавани и изобщо няма да се казват! Избягват се конституциите на отделните страни, погазват се осн. човешки права. Това не напомня ли за ТОТАЛЕН КОНТРОЛ? Много хора мислят, че това ще е САМО за някакви си авторски права за музика и филми, и софтуер. Няма такова нещо - отнася се за ВСИЧКО! Човешкият живот СТАВА ТОГАВА СЪВСЕМ ДРУГ. Т.е. нещата отиват твърде, твърде надалеч. Някои искат да налагат тотален контрол и да диктуват нещата над човешкия род и това е Новия Св. Ред! Шепа милиардери, които за собствената си алчност са готови да затрият 13/14 от човечеството и си имат паметник за това Georgia Guidestones. НЕ ВИ СЕ ВЯРВА? Проверете в нета, докато все още не ви следят? После може да се окаже, че сте престъпник и сте готови за затвора, ако продължавате да се "дръвчите". Така властта във всяка една държава подписала АСТА придобива още по-големи права от сегашните, които има. Нима това не е видно? И кой ги дава? Народите? Тях никой не ги пита за нищо! Въпросът се решава от шепа задоволени мастити политици, готови на всичко. Това вече е повече от наглост и ако народите не се противят жална им майка после! Ще има лоши последствия. За това никакво отстъпление - АСТА не трябва изобщо да се подписва под каквато и да е форма! И това не трябва да го забравяме. Следващия път трябва да сме още повече и по категорични!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой задава ли си въпроса кво шъ пра'им с авторските права за ползването на ази-букито на Кирил-а и брат му Методия?И кат са напъна интелектуално, май не бяха и нашенци! Тогаз кво шЪ рекнат ад'укатите за туй авторско право, нал и те ползуват същите "чертами и резами"? А за макетата, да не говорим. Шъ са пенят искат парса до припадък, макар словото да беше "Солунските двама братя":)
28
0
 
1
 
! Отговори
Фанфан преди 12 години
Спираме да им купуваме лалетата, започваме наше производство и на митницата слагаме надпис "NO NORE TULIPS". Да, ама не !
27
0
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Това вече го направиха с гърците :) и видяха, че не работи
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите братя роми ни показаха пътя за развитие на страната - спираме да работим, правим много деца, присвояваме дето квото можем, европейците вдигат ръце от нас, но щото страдат от хуманизъм ни хрантутят за идеята. Така ще пребъдем и ще оцелеем.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Български Евродепутатми звучи катоМорско Свинченито морсконито свинче
24
0
 
4
 
! Отговори
до стамат преди 12 години
Има решение на проблема ти:Откажи се от българско гражданство и приеми да си ром.Всичко ще ти е позволено. Всичко ще ти плащаме ние Българите. Помощи ще ти дава държавата и т.н.
23
1
 
0
 
! Отговори
стамат преди 12 години
Искам всичко да ми е позволено и всичко да ми е простено!
22
0
 
8
 
! Отговори
лили666 преди 12 години
А кога ли ще ни имплантират чиповете ?
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
единни в краденето на проводници, капаци на шахти, ток, вода, филми, музика, софтуер, народни пари, влогове, пенсии, осигуровки, данъци
20
0
 
4
 
! Отговори
ас преди 12 години
И борисов(нарочно го пиша с малка буква) не се забави с обвинението, че БСП са инициирали АКТА ...Хубаво, БСП са инициаторите няма да споря, но имам друг много по-важен въпрос в такъв случай.ЗАЩО СЛЕД КАТО ТОВА НЕ Е ДЕЛО НА ГЕРБ ТЕ МЪЛЧАХА СЪЩО 3 ГОДИНИ ЗА НЕГО ?!!?!!?!?!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стойте си още на топло по домовете и накрая ще стане като с "шистовия газ" - Трайков "размразява" дебата за шистовия газ ( news.ibox.bg/news/id_1859125486 ). И с АСТА ще стане така... 110% гаранция... На 25.02.2012 е вторият протест срщу АСТА!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите евродепутати трябва да получават *** български заплати. Само тогава ще им пука за вдигане на стандарта в страната поне малко. Сега се имат за нещо различно от нас...
17
1
 
6
 
! Отговори
Винкеланджело преди 12 години
Значи, хора, без окупация нема да мине работата. Предлагам следния план за действие:По южната дъга на околовръстното ше разположим илюминати, а по северната масони - да не се бият помежду си. И требе да пуснеме два-три аерозолни самолета да префърчат над София да пръскат с райски газ за успокояване на населението!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тея са едни ***,подушиха накъде духа вятъра
15
2
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Вижте снимката добре. Вижте тая ***, която нищо смислено не е направила. Загрижили се да направят щастливи кокошките и свинете, а същевременно провеждат политика на геноцид спрямо българското население. Гледайте ги хора, те живеят в охолство, а вие и децата ви гладуват.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"АСТА те ще се противопоставят на приемането на споразумението ВЪВ ВИДА, в който е подписано."Пак ни лъжат наглеците , пак махат опашка сервилно пред господарите си !Трябват масирани хакерски атаки и протести по цялата страна.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ACTA цели да подтиска потребителите в нета! Да внимават какво и против кого говорят, как го говорят И да знаят, ДА ЗНАЯТ ЧЕ СА СЛЕДЕНИ!!!! Това насажда страх у хората, не че има някакви си авторски права, това СЕ МАСКИРА ЗАД ТЯХ! Интернет става опасна зона и ако не бъде контролирана поне отчасти, става кофти за Новия Св. Ред. Народите се осъзнават за много неказани истини от правителствата, ЗА ТАЙНИ КОИТО СЕ КРИЯТ И НЕ СЕ ГОВОРИ ВСЯЧЕСКИ - UFO, кемтрейлс, Нов Св. Ред! Хората могат да говорят и споделят бързо, лесно и удобно тази информация, да разбират ИСТИНАТА каква е. АСТА цели да репресира всеки инакомислещ, и ако е неудобен да му се наложи наказание затвор като за предтекст се използват широк спектър от неясни формулировки, с които се развързват ръцете на управляващите и им се дава ПРЕГОЛЯМА ВЛАСТ! АСТА е нещо, което противоречи на Конституцията на РБългария и ако се ратифицира означава, че тя НЕ СЕ СПАЗВА! Т.е. държавата се управлява от вън, под чужд натиск и воля! Чл. 34. (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.(2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права. Нашите политици не се съобразяват с народа, а това вече е ТИРАНИЯ! и тайно зад неговия гръб го подписаха първоначално. Защо ли? Защото ще има НЕСЪГЛАСИЕ! "Когато народа се страхува от правителството имаме тирания! Когато правителството се страхува от народа имаме свобода!" - Томас Джеферсън. Ние трябва да изберем пътя, не политиците! Те трябва да се страхуват от нас!
12
1
 
4
 
! Отговори
от 8 до 10 преди 12 години
И да не промиват и да не промиват,България няма да се оправи никога.Който и да дойде,той не идва за носи благополучие на Българите."човек от народа"нямада бъде избран никога.Има кой да бъде изкаран за избори.И тези работи не се решават в България,така,че и с нет и без нет,все тая,то вече на кой да вярваш????Не се знае кой пише във пресата и кой пише по блогове и тн.в интернет,разликата е ,че със вестника може да си избършеш ***...
11
0
 
3
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Ако падне, ще има инерция която тряба да се използва за промени в законодателството които да регламентират комерсиална и некомерсиална цел както в момента е дефинирано ясно за материалните вещи.Мразя хора които печелят на чужд гръб и труд, но мразя и хора които си въобразяват че могат да забранят на хората да обменят идеи и информация в името на лична облага.