Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП

Георги Харизанов като Бил Гейтс - нямал висше
Обновена: 17 фев 2012 17:37 | 17 фев 2012 17:36,
174
Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП
Снимка: Impact press group

Председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

Народният представител от левицата поиска да научи повече за образованието на Харизанов и останалите шефове на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

По думите на Найденов Георги Харизанов все още следвал. Земеделският министър допълни още, че председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ няма нужда от определено образование.

Найденов обясни, че бордът на директорите на “Напоителни системи“ има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие.

“Оперативният директор е хидроинженер, има и главни инженери. Това са хората, които осъществяват оперативното ръководство на “Напоителни системи““, посочи Найденов.

Министърът похвали Харизанов за работата му и заяви, че е отличен мениджър.

"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.

Той допълни, че един от най-големите умове на нашето време – Бил Гейтс, е завършил висше образование цели 20 години след като е основал “Майкрософт“.

Петър Курумбашев пожела на Георги Харизанов бляскаво бъдеше като на Бил Гейтс. Курумбашев обаче се поинтересува  дали "летят калинки в “Напоителни системи“, като припомни случая със скандалната директорка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома.

Депутатът от левицата цитира информация, според която 10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

По данни на Курумбашев председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Биографичната справка за Георги Харизанов от Министерството на земеделието и храните показва, че той е завършил Датския колеж през 1997 година.

Според официалната страница на учебното заведение обаче то е основано преди “повече от 15 години“, а получава статут на частен самостоятелен Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг за подготовка на кадри с висше образование със степен "професионален бакалавър"  през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
кур ум башев преди 12 години
Я тоя да обади като има диплома какво е родила тиквата му , освен че АЕЦ Козлодуй е гръмнала.Не може сега,толкоз години да имаш диплома и накрая да си едно ГОЛЯМО НИЩО!
110
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Къде е работил Харизанов от 97-*** година до 2011-та? Какво точно учи в момента за бакалавър или за магистър ?
109
0
 
3
 
! Отговори
уффф преди 12 години
Тоя министър, се такива си назначава, "Калинки". Кой с фалшива диплома, кой без диплома и образование, полу-грамотни и неграмотни! Пази божееее... България...
108
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Тоя от снимката /министър/ е голем "гьон". По пътя на неговата логика докторите не им трябват дипломи, на фармацефтите-също. Шофьорите не им требват-книжки.За сведение в нормалните държави, без курс и тъпия, Бира и сладолед не можеш да продаваш. Например Германия, Италия.
107
0
 
2
 
! Отговори
ДО 166 преди 12 години
ТОЧНО ТАКА. В БГ ИНСТИТУТИТЕ 20 Г. БЪЛВАХА ИКОНОМИСТИ И ЮРИСТИ. В МОМЕНТА НАЙ-МНОГО СЕ ТЪРСЯТ IT СПЕЦИАЛИСТИ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК СЕ ЗАВЪРШВА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНСТИТУТИ, ЧЕ ТАКИВА ИМА В ЦЯЛЯТА СТРАНА.ВЪВ ВИАС БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН НЯМА, ТАМ ИМА САМО МАГИСТРАТУРА.СТРОИТ.ИНЖЕНЕР СЪМ И ИМАМ ДОСТАТЪЧНО РАБОТА,НО МНОГО ОТ МОИТЕ КОЛЕГИ, КОИТО ЗАВЪРШИХА ХИДРО ФАКУЛТЕТА, НЕ РАБОТЯТ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА, ЗАТОВА ШЕФОВЕ НА НАПОИТ.С-МИ И ВИК Д-ВА СА ЗАВЪРШИЛИ РАЗНИ КОЛЕЖИ, ЛЕСОТЕХНИЦИ, МАШИНКАДЖИИ,ПОЖАРНИКАРИ,ИКОНОМИС
106
0
 
5
 
! Отговори
миро мършата преди 12 години
Ми Вожда да не би да е учил за премиер?!
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има нашествие на недипломирани теолози в политиката - и Волен е такъв
104
0
 
9
 
! Отговори
до 163 преди 12 години
Истината е че в момента не се търсят почти никакви кадри - освен програмисти и IT специалисти. Аз малко с късмет миналата година започнах работа в чужда фирма (българският и клон) - изискаването задължително беше да бъдеш - "магистър - инженер". Може би защото австрийците са *** и не оценят българският гений и за това държат на образованието. Може би завършващите хидро инженери - по 20-30 на година са недостатъчни че за това назначаваме ДИРЕКТОРИ на Нап. системи без такова образование? А колкото до "способностите и образованието" - ами нека тогава отменим шофьорските курсове и книжки - който може - нека си кара... Нека да отменим и медицинското образование - който иска да ни лекува, оперира... Единствено за да ръководиш държава ще се иска да си чел "Винету"...
103
0
 
7
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
Именно, да ги ценим! Според закона за водите - язовир се източва след нареждане от "Напоителни системи" или НЕК. Има ли заповед от "Напоителни системи" за източване на язовир Иваново - който наводни Бисер? - НЯМА такава! Кой е шефа на Напоителни системи който трябва да взема такива решения или да контролира вземащите такива решения - човек без необходимото образование, назначен по принципа на партийната вярност от ГЕРБ, на име - посочено в статията! Нека го оценим по достойнство....
102
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.
101
0
 
8
 
! Отговори
тт преди 12 години
образованието и способностите са две различни неща. колегите ми от университете, които записваха магистратура след магистратура загубиха ценното време, в което можеха да натрупат практически опит и сега на по32/33 години никой не ги иска на работа.иначе възмущението в случая е разбираемо, защото става въпрос за държавен пост, за човек, на когото ние плащаме
100
0
 
5
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 12 години
НЕ ЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИ, НАПИСАНИ НА М А Й М У Н И Ц А! Те и без друго са Т Ъ П И !
99
0
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Заради споразумението АКТА полският клон на "Анонимните" от своя страна атакува сайта на правителството и парламента. На прицел е взет и сайтът на Европарламента.На 3 февруари "Анонимните" прехващат телеконференция между ФБР и Скотланд ярд. Пускат в нета запис от разговорите плюс адреса на електронната поща на участниците.Няколко дни по късно хакерите блокират и сайта на ЦРУ.Наскоро хакерите обявиха, че на 31 март ще блокират и интернета по целия свят.Хакерите от "Анонимните" използват софтуер с открит изходен код, който позволява т.нар. отказ от услуги. При този тип атаки сървърите се задръстват от съобщения, на които не могат да отговорят.Към "Анонимните" принадлежат активни участници в различни интернет форуми и специализирани сайтове, IRC канали, YouTube, социални мрежи и др. Никой досега не е посочил дори приблизителния им брой.Не е известно групата да има свой лидер или централизирано ръководство. Смята се, че тя сътрудничи с други по-малко известни хакерски групи. Филиали на "Анонимните" действат на практика по цял свят. Най-активните са в САЩ, Великобритания, Германия, Полша, Русия.
98
2
 
5
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
аа, не е верно, бай Тодор завършва (1939) прогимназия в Правец и 6-ти (днес 10-ти) клас на гимназията в Ботевград. От 1939 г. се установява в София и завършва средното полиграфическо училище, след което постъпва на работа като букволеяр в Държавната печатница в София.
97
2
 
9
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Аз съм студент и си търся почасова работа в някое от министерствата-П.р.:зам. шев на Здравната каса;главен секретар в полицята;министър на Околната среда и водите и земеделието или някое ръководно място в министерството на културата
96
2
 
12
 
! Отговори
Потресен от наглоста преди 12 години
Калинки не знам дали летят във Напоителни системи ,но напоителните канали от полята отлетяха за скрап или нещо друго и то посред бял ден пред смаяните погледи на хората .Благословията е дадена от тази Земеделска *** горе на снимката ,това стана точо тогава когато вниманието на медиите и на хората бяха съсредочени със изборите или просто приличаха на избори и само Канал 3 набързо показа нещто там .Нямали някоъ да го попита все пак каде отидоха тези огромни тръби
95
13
 
9
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Кумунета идете да търсите дипломата на правешкия селянин.....33 години начело изкара със 6-ти клас човека и се скъсвахте да му правите ***....
94
0
 
4
 
! Отговори
хи-хи преди 12 години
Ами то в банката кадри няма такива обикновени хора като инженери-само гении .Такива имат такива назначават.
93
0
 
10
 
! Отговори
122 преди 12 години
В Напоителни системи не искат гении-искат инженери.
92
4
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
За да си в Герб е много важно да си ***!Иначе Бойко се комплексира!