Визитата в Тайван не е скандал, но е неудачна!

Вигенин: Не можем да контролираме депутатски посещения
Обновена: 24 яну 2014 15:28 | 24 яну 2014 14:00,
47
Визитата в Тайван не е скандал, но е неудачна!
Кристиан Вигенин. Снимка: БТА

Визитата на четиримата депутати от четирите парламентарни групи в Тайван не може да се окачестви като скандал, но със сигурност е неудачна, смята външният министър Кристиан Вигенин.

Той изрази надежда, че в бъдеще народните представители ще подбират по-внимателно дестинациите си и ще се консултират с МВнР преди подобни визити.

Още по темата
„Не бих го квалифицирал като скандал, но мисля, че не е била удачна тази визита. По принцип това надхвърля допустимите рамки на провежданата от България политика до момента", заяви Вигенин. По думите му МВнР не е в състояние да контролира подобни действия. Министърът беше категоричен, че във ведомството му не са имали информация за програмата на въпросната визита.

Вигенин не се притеснява, че може да има негативни последствия от визитата в Тайван. По негови думи няма да се компрометират отношенията на България с Китай.

Призивът ми е да се внимава, защото външната политика се реализира основно от МВнР, правителството и президента, допълни министърът. По думите му парламентарната дипломация има своята роля, която се засилва с времето и затова към подобни визити трябва да се подхожда внимателно.

"Отдавна минаха времената, когато България издаваше изходни визи. Не виждам начин, по който такива визити могат да бъдат спирани. Те са въпрос на лична отговорност на всеки един народен представител", каза Вигенин на въпрос дали председателят на НС трябва да следи по-внимателно визитите.

Външният министър коментира и събитията в Украйна.

"Аз нееднократно съм заявявал, че ние искаме не просто Украйна да бъде в европейска орбита, а и да получи европейска перспектива, перспектива за членство, което вярвам, че ще има още по-силен мобилизиращ ефект на проевропейските сили в Украйна", заяви Вигенин.

Според него може да считаме случващото се за един период на известно отстъпление от реформите, от гражданските свободи. "ЕС е с отворена врата към Украйна. Каквото е необходимо, ще направим, за да се гарантира европейският път на страната", каза още той.

Вигенин обясни, че се следи внимателно всичко, което се случва в Украйна още от миналата година. Той изрази надежда, че няма да се стига до нова ескалация на напрежението. "Виждам положителни наченки на диалог, но сме далеч от момента, в който ситуацията наистина ще се успокои. Ние няма и не бива да се намесваме пряко в тези процеси", каза министърът. Той изрази надежда, че няма да се стигне до гражданска война.

Ние сме част от ЕС и всичко, което официално излезе като заключение от ЕС, е и наша позиция, каза още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
uzunow преди 10 години
Wseki den wse njkakaw gaf .
39
0
 
6
 
! Отговори
иво калпазанов преди 10 години
На всичките си снимки Вигенин изглежда като малко куче медалист на кинеложка изложба.
38
0
 
1
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Vidiiala gabata che podkovavat konia i si vdignala kracheto. Trugnahme i Ukraina da opraviame. Tam suvsem sa umreli ot stud, SSSR shtina i glad.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕЙОВЩИНАТА ВЗИМА ВРЪХ В БСПМЪЖЕ НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ МЪЖКА ЛАСКА СТАВАТ МИНИСТРИ,ЗА ТВА НА БСП ИМ ВИКАТ ЛЕВИ
36
0
 
1
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
тоз ***-предизвикан *** се изживява като последна инстанция, човече някакво, заблудено за мястото си във вселената, издигнато само и единствено поради връзки с определен сергей.. не, че е безобиден де..
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички обратни съсели от червената партийка на СПИНа (БСП=БКП)дс,кгб - да имигрират в рашата....Такива сволачи не ни са необходими на българска територия!ОСТАВКА - НЕКАДЪРНИЦИ ЧЕРВЕНИ!ВАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ ВИ РОДИ!БИЕ СТЕ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!
34
1
 
10
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
След последния доклад на ЕК, това мазно човече, корумпирано масонче и мафиотче, заяви, че не трябва да има повече доклади, защото нямало смисъл от тях и че трябва да има мониторинг и за другите страни в ЕС ? Това нагло мафиотче и слуга на крупната олигархична мафия в България иска мониторингов доклад за съдебната система в Германия, Дания, Холандия и тн. и тн ???? Вие разбирате ли колко нагли, самозабравили се и гнусни хора ни управляват, осъзнавате ли как ни излагат пред останалия свят ????
33
1
 
8
 
! Отговори
1914 преди 10 години
*** подававай си оставката!!!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин изложи България пред света!Оставка - веднага!Анатема!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЯ Е НАЙ-СЛБИЯ ВЪНШЕН "МИНИСТЪР" ОТ ВРЕМЕТО ИВАЙЛО - СВИНАРЯ! ОСТАВКА НА МАФИОТСКОТО,***, ЧЕРВЕНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ОЛИГАСКИЯ ЧЕРЕП!
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе то вече, кое може да се нарече "Скандал" в България???
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
рабрал бачката - патрашката е оцапала прашкатапомолил патрашката да му даде флашатаа патрашката предложила прашкатае кво пък - флашката, прашката, все ще ме лашкат юнашката
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИНИСТЪР С ПРАШКИ
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако си на работа на заплата в истинска фирма, където се търсят резултати, след някоя сериозна издънка е напълно естествено да те уволнят. Политиците са ***, работят с парите на хората (бюджета се пълни от данъци), получават заплати от парите на хората, техните решения определят какъв ще е живота на хората. Тези, нашите политици, са най-корумпираните в света, пилеят пари неефективно, решенията им са скапани. И въпреки това никой не може да ги накара да подадат ОСТАВКА!!!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фак ю ЕСЕС!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те тръгнали за секс туризъм в Тайланд , но турооператора объркал и ги пратил в Тайван
24
0
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Не е скандал а е политически провал
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луканов, Паси, Н. Младенов, Вигенин...
22
2
 
3
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Русофилите искaт референдум зa товa, че вече сме в Европa!?! Ще си прехaпете двойните езици, кaто нa минaлогодишния зa рускaтa центрaлa! Тогaвa кaкво ще искaте дa рaзцепвaте стрaнaтa ли отколешни продaжници? Седете си нa миризливите зaдници
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нивото е катастрофано ниско вечекакви министъри и министърки, какви депутати и депутаткиужасът е неуписуемняма такава държава