Нарушените обществени поръчки - ясни до края на месеца

Проверяват се 195 договора между 2010 и 2013 г.
17 фев 2014 07:21, Анисия Иванова
12
Нарушените обществени поръчки - ясни до края на месеца
Министър Искра Михайлова. Снимка, архив: Булфото

"До края на месеца обявяваме кои обществени поръчки са нарушени", уверява в интервю за "24 часа" Искра Михайлова, министър на околната среда и водите.

Тя посочва, че в момента тече проверка на 195 договора по обществени поръчки между 2010 и 2013 г. Проверката е по 5 пункта: смесване на критерии, съкращаване на крайни срокове, дискриминационни изисквания, неравно третиране на кандидатите и удължаване на сроковете.

В писмо ЕК ни напомня, че българската страна трябва да опише всички мерки, които предприема за подобряване на системите за управление и контрол. Ние няма да получим плащания, докато не изпълним тези указания.

До края на месеца ще информираме не само Брюксел, но и българските граждани къде и какви нарушения има, защото налагането на финансови корекции засяга българските общини, отбелязва Михайлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма лошо че проверяват обществениет поръчик, ама като превярават - да проверяват аз 10 годиин назаде, а не само за предното правителство...така и баба знае.
9
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази е луда- гаранция!
8
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо до края на месеца? Има документи- или са налице нарушения, или не. Вероятно ще умувате как да заобиколите законите?
7
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко ни е ясно, добре, че ЕС ви накара да спрете, иначе досега да сте напълнили южното Черноморие с бетон. И отново ще въртите, ще сучите, но ще направите това, което бяхте замислили и обещали на другарчетата. От ЕС да ни сложат сателитно наблюдение, пак ще излъжете и изманипулирате.
6
8
 
38
 
! Отговори
незнен преди 10 години
Не знам дали забелязахте колко довола беше тази *** когато съощаваше че ще трябва да върнем поне 30 мил. ево на ЕС заради нарушения на предните . Докато управнитзите разсъждават така нищо хубаво не ни чака , а онази мишка премера трябаше да я разкара само заради поведенето и на пресконференцията ама не може нали ?...
5
9
 
41
 
! Отговори
hagen преди 10 години
Интересното в случая е ,че се проверяват обществени поръчки в периода когато е бил ГЕРБ на власт.А защо не преди или след май 2013 год.И защо никой не взема под внимание застрояването на дюните край Несебър.И защо след като правителството на Станишев е прехвърлило терена от Натура 2000 към горския фонд никой не е възразил за започване на строеж тогава.И след като ГЕРБ е замразил строежа кой отменя тази заповед.А иначе тези приказки на Михайлова са за замазване очите на хората.
4
24
 
38
 
! Отговори
REDvayler преди 10 години
Форумите тикви на БУДА пак се правят на не разбрали. Искат да ни спрат парите, не заради Доган и Местан, а заради Боко и Цветан! Коментарите на килограм ги запазете за друг форум
3
11
 
46
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Сто пъти *** *** да говорите глупости никой вече не ви се връзва. Апропо защо наконгреса на БКП-БСП-ДС никой от Европа не присъства, а на ГЕРБ всички бяха тук. Каквото и да ви кажа все тая, но това значи , че БСП-ДПС-Атака-ДС са приключили с власта.
2
10
 
44
 
! Отговори
www преди 10 години
И КАКВО ОТ ТОВА ????????
1
9
 
53
 
! Отговори
Ешексикито преди 10 години
Е и като ги проверите какво?Ще върнете ли откраднатите пари?НЕ!Само да си чешите езиците.