700 полицаи се пренасочват след изграждането на оградата

МВР със структурни промени заради миграционния натиск
Обновена: 6 мар 2014 16:24 | 6 мар 2014 16:23, Анисия Иванова
15
700 полицаи се пренасочват след изграждането на оградата
Главният секретар Светлозар Лазаров в Елхово. Снимка: БТА

Възможно е увеличаване на миграционния натиск поради конфликтите в различни точки по света. Поради това МВР взема конкретни мерки, заяви в Елхово главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той призна, че резултатите до момента не го удовлетворяват, затова ще се създава нова система за справяне с миграционния натиск – три нови дирекции ще бъдат създадени в „Гранична полиция”.

Още по темата
Лазаров обясни, че първата ще бъде за гранично наблюдение и гранично контролно-пропускателни пунктове, втората ще е оперативно-издирвателна, която ще действа в две насоки – по противодействие на трафика на хора и нелегалната миграция, и за противодействия на контрабандата на стоки. Дирекция „Миграция” преминава също в състава на „Гранична полиция”.

Според главния секретар с това преструктуриране ще се подобри взаимодействието с агенция „Фронтекс” и работата по извеждане на нелегалните имигранти. Структурната реформа ще заработи след приемането на закона за МВР, съобщава "Фокус".

Лазаров отчете мерките за справяне с бежанската вълна - от началото на година на границата са задържани 214 лица, 581 са върнатите лица на трети страни, след като не е допуснато да преминат границата, задържаните от турските власти по сигнал на наши гранични полицаи са 471 души.

"За двата месеца на годината имаме общ миграционен натиск 266 лица, като този натиск е съпоставим с месец юли на миналата година“, отчете още Лазаров, като допълни, че резултатите за първите два месеца на тази година са по-добри от същия период на миналата година.

В Елхово беше и изпълнителният директор на Фронтекс Илка Лайтинен, който участва във въздушно наблюдение на българо-турската граница.

Лазаров посочи още, че след изграждането на 30-километровата ограда по границата близо 700 служители на Министерството на вътрешните работи ще бъдат пренасочени към вътрешността на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи ще бъдат насочени към вътрешността на страната . Ми нали те оттам са дошли. Тези превъртаха МВР в някаква неорентирана мобилна група , харчейки милиони за простотии.
15
0
 
1
 
! Отговори
бивш граничар преди 10 години
КАКТО личи от реформите на МВР скоро няма изгледи да се освободят командированите и да се пренасочат за охрана на обшесвения ред и населените места. самозабвя съкраштенията вГДГП.отдавна мина срока на 15 процентните съкраштения вМВР но досега ништо не е покътнато в Гранична полиция .Дори и тези отдавна прехвърлили пределната въздваст не са освободени.
14
0
 
1
 
! Отговори
петко преди 10 години
това че гранична полиция се тресе от КОФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИикорупция главния секретар вместо като професионален ръководител да сезаеме с отстраняване корумпираните и немотивираните тойни разказяа това което се знае.Каквито реформи да се првят не се ли сложи край на кофликта на интереси успехи не може да очаква по охраната на границата
13
0
 
1
 
! Отговори
255 преди 10 години
това като го казват вярват ли си.вместо З.Пенов да го разкарат разбиват ГДГПна оште 3 дирекции за да разсеят спомените низа това как ни провали за ШЕНГЕН
12
0
 
1
 
! Отговори
116 преди 10 години
оште много време полицаите ште охраняват границата при нечовешки условия до като изградят оградната стена.
11
0
 
1
 
! Отговори
топченге преди 10 години
Високоинтелигентно момче. Вече и от математика почна да разбира и ***.лизи прави.
10
0
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Добре,разбрахме,700 полицаи ще тренират пред народното събрание ансамблово съчетание с палки.Времето се стопля и пак народът ще протестира,трябва да има кой да пази депутатите.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски толкоз си смешен че няма докъде,кажими къде няма злоопотреби във вашето управление.Сигорно няма само в тоалетната на тройната,другаде навсякъде всичко е осрано.Паднете ли ще има срещо вас 600 дела заведени.Защото до сега нищичко не сте направили за народа и за родината а милиярдите ги няма.Съмнявал сее че има злоопотреби в оградата за турция.Голяма шо6а си.
8
2
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
На снимката е показана еволюцията на човека.хяхяаа!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изграждането на ограда е най -доброто .ОСТАВКА
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо дирекции, а не отдели подчинени на една дирекция. За *** ли ни вземате? Стига сте прахосвали пари на данъкоплатците.
5
2
 
24
 
! Отговори
чок гюзель преди 10 години
Долни лъжци нито един съкратен /пенсиониран/ чиновник но за това 1000 униформени от улицата пенсионирани принудително от началото на 2014г..Сега си търсете хора за границата и за по селата
4
1
 
3
 
! Отговори
dr преди 10 години
hm..vmesto da ni pokajete deistvasti, aktivno rabotesti redovi politzai i jandarmeristi pod eventualno razumno upravlenie?! plodovete na tehnia trud?! kopia na planove, skladove, mashini, automobili, skitzi, snimki i video ot mestata na realnite stroeji na ogradi po sinorite?! edna stroitelna rabotna situatzia, pri koyato vseki izpalnyava zadachite si i moje dori i da govori na rodnia si ezik za info na bg naroda si, vse ni butat suratite na ministrite i sekretarite. sto za jurnalistika e tova?
3
19
 
9
 
! Отговори
красналиев преди 10 години
милиционери където и да ги пратиш по хубави няма да станат само харчат парите на данакоплатеца и 90% от мутрите идват от тая зган БОРИСОВ И СИЕ......
2
1
 
22
 
! Отговори
Оногондур преди 10 години
Много ясно,че през януари и февруари ще има малко имигранти.Много ясно,че като се затопли времето и пътеките станат по-лесно проходими,ще има увеличаване на имиграционният натиск.Пък вий чакайте закона,господа и дами от МВР.
1
1
 
33
 
! Отговори
Сънчо преди 10 години
3 - нови дирекции, трима нови директори с по-няколко заместника, секретарки, деловодства и всичките произтичащи от това службички, а уж говорехме за съкращения и оптимизация на личния състав ?