Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката

Над 7 млн. лв. отидоха само във финансовото ведомство
Обновена: 23 юли 2014 14:08 | 23 юли 2014 12:57, Веселина Йорданова
41
Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката
Пламен Орешарски. Снимка: архив Булфото

Правителството одобри редица допълнителни разходи на последното си заседание, преди да подаде оставка. Очакванията са това да се случи днес или утре.

Министерският съвет одобри допълнителни 3 млн. лв. по бюджета на социалното министерство, с които ще се продължи заетостта на наетите безработни по Национална програма "Сигурност". Програмата осигурява заетост в дейности по опазване на обществения ред предимно в малки населени места.

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката се предоставя трансфер по бюджета на Българската академия на науките за 2014 г. от 4 млн. лева. Парите ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН.

Комплексът ще обслужва всички институти на Академията и основните университети в България и ще предоставя услуги на малки и средни предприятия, ИТ компании и софтуерни фирми.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на финансите в размер на 7 365 000 лв. Средствата са за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството.

Кабинетът одобри и допълнителни разходи по бюджета на Националната разузнавателна служба в размер на 2 млн. лева. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи - обезпечаване на дейността на НРС и изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба.

Одобрени са и допълнителни средства в размер на 1 млн. лева по бюджета на Министерство на земеделието и храните за закупуване на противоградови ракети във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната. На миналото си заседание правителството също отпусна за това допълнителни 1.2 млн. лв.

С друго свое постановление правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер на 350 000 лева. По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите й работни помещения в Пловдив.

По бюджета на Комисията за защита от дискриминация пък се отпускат 50 000 лв. за финансиране на ремонтните дейности на предоставените за нуждите й работни помещения, част от административна сграда в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Малко икономически резултати за 1 година държавният дълг е нараснал с 1 225 700 евро, за сравнение при Дянков за три години и половина при много по-тежки външно-икономически условия държавният дълг за 3 години и половина е нараснал с 1 406 900 евро.Държавният дълг е 8 115 900 евроКъм момента всеки български гражданин дължи грубо по хиляда и сто евро на кредитори на държавата.
30
2
 
2
 
! Отговори
Недоволен !!! преди 9 години
...Да си е..те майката !!! А, за образование и здравеопазване не са ли необходими пари !!!......Ще ме хванете за .....-- ще гласувам с невалидна бюлетина !!!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАбе, ти не можеш да пишеш грамотно бе! Хайде мини пак 3ти клас с връзки, после се изказвай, ***!
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този от снимката ми стана противен заради "седенката" на учителските стачки преди години, задето се подигра с учителите тогава. Винаги го свързвам с този случай, а и той няма да бъде запомнен с нищо хубаво нито от тогава, нито пък сега. Да се оттегли и да не си показва физиономията, която няма да ни липсва въобще.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ПО СЪЩИЯ НАЧИН НЕ ДАДОХА НА ДОКТОРИТЕ.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката Ореховски изглежда, все едно е на 5-тата ракия..... Айде, разтуряйте седенката
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА 09.09.2014,СЕ ОРГАНИЗИРА МАСОВ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БГ И ЗТРИВАНЕТО НА РОДИНАТА НИ,КОЙТО СЕ ЧУСТВА ОГРАБЕН ДА ЗАПРЯТА РЪКАВИ,РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ВЪВ ЦЯЛАТА СТРАНА
24
2
 
10
 
! Отговори
Ванкувър до Сеул преди 9 години
Тия още се правят на ударени с мокър ***. Хората най-културно ги подканват да си обират чукалата, те пари раздават, нашите пари.
23
7
 
6
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Добре е, нека ги е яд ГЕРБЕРИСТИТЕ, че няма за магистрали!!! Yes бе!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магистралите Струма, Хемус и Марица не се строят откак Орешарски завзе с измама властта. Нали асфалт не се ядеше?Сега за тези участъци ще връщаме пари на Брюксел.
21
1
 
7
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Забравили сте да напишете какво е дало правителството за здравеопазването....или пък не сте!!!???
20
2
 
8
 
! Отговори
Другар по чашка преди 9 години
Наззздрае Миков.... Сипи още едно и една салата.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадене като за последно.
18
2
 
13
 
! Отговори
бобо преди 9 години
На тоя ПУДЕЛ Орешарски няма ли кой да му бие два шамара!!! Трябва ли аз да идвам от чужбина за да му заплюя тъпата физиономия !!!
17
4
 
5
 
! Отговори
Jamie преди 9 години
И нито стотинка за магистрали?!?! Тцтцтцтц!
16
3
 
19
 
! Отговори
www преди 9 години
ДАААА ТОВА Е ПОСЛЕДНО КОЕТО МОЖЕМ ДА ОТКРАДНЕМ....
15
2
 
6
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
haha, MI DA GO ZAPOMNAT S DOBRO ORATA. Nema da mu se namali lichnata smetka s tiq darenja ja! Nie che gi platim. S kef.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне министерствата и служителите им ще го запомнят с добро, за разлика от 90% от българите.
13
3
 
29
 
! Отговори
akud преди 9 години
дпс и бсп и в последния ден ограбват Българските данъци и ги раздават на роми и циганини като помощи
12
3
 
24
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
РЕВАТ СИ С ГЛАС ЗА ЗАТВОРА ТИЯ БОЛШЕВИШКИ ***,САМО ГРАБЯТ БЕДНИЯ НАРОД!!!