Разчитам много на БСП, подкрепата на ДПС ще е добре дошла

Борисов отрече интерпретацията на Ройтерс, че е готов за широка коалиция
Обновена: 26 сеп 2014 17:16 | 26 сеп 2014 10:17,
318
Разчитам много на БСП, подкрепата на ДПС ще е добре дошла
Снимка: Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов на разговори с БСП след изборите. Той дори призна, че много разчита на социалистите за разговори за извеждане на България от кризата след 5 октомври. Лидерът на ГЕРБ обаче беше категоричен, че е „далече от думите, които трябва да се кажат“ в посока на голяма коалиция след вота.

Още по темата
Борисов публикува част от интервюто си пред Ройтерс в сайта си в интернет, а също и в профила си във Фейсбук. В социалната мрежа лидерът на ГЕРБ отрече трактовката на световната агенция, изтекла снощи, че е обявил, че е готов на широка коалиция след вота.

"Подчертавам, че никъде не съм казал "широка коалиция". Нужна е политическа и обществена подкрепа по важните за страната сектори, за да изкараме държавата от блатото, в което се намира в момента. Затова трябва да се водят отговорни и конструктивни разговори между политическите сили", уточни Борисов във Фейсбук.

От думите на Борисов пред Ройтерс, публикувани от него в сайта му, става ясно, че след изборите той няма да разговаря с ББЦ на Николай Бареков. ГЕРБ няма да води преговори и с ДПС, но става отворена вратата за подкрепа от тях.

По думите на Борисов ДПС „се държат най-разумно в момента в кампанията“, но „са сатанизирани от всички“. „Разбира се, те направиха и доста за това си лице. Трябва да им се отчете това, което правят за етническата стабилност в България. Но за съжаление, няма някъде организация в страната, която да не ме е буквално заклела да не направя коалиция с ДПС“, каза Борисов по адрес на партията на Местан и обобщи, че ГЕРБ не иска ДПС.

Той допълни и че ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС, ще изпадне в тежък риск. В същото време обаче Борисов признава, че ще разчита на подкрепата на ДПС понякога. „Разбира се, ако имаме подкрепа и ние сме управляващи в някои сфери, ще е добре дошла“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че е готов на разговори със социалистите след изборите. „Разчитам много на БСП. И това за първи път на вас ви го казвам“, обяви той пред Ройтерс.

Борисов пожела успех на изборите на левицата, защото страната има нужда от силна лява партия. Според него обаче в общите разговори със социалистите не трябвало да се стига до обяснения защо не са построили „Белене“, защо в договора за „Южен поток“ не са включили колко и какви такси ще се взимат от пренос на газ. „Не защото са подписали с "Уестингхаус" споразумение, което самите те не знаят как може да се изпълни“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че иска БСП да е отговорна партия, „с която да седнем и да кажем било, каквото било – дайте сега да решим тези 3-4 неща в енергетика, социална сфера, доходи, инфраструктура, наказателни процедури, които текат в Брюксел“. Борисов е категоричен и че е безсмислено „отново да излезем пред обществото и да се замеряме кой е виновен“.

Лидерът на ГЕРБ обаче уточни, че не говори за коалиции. „Не, далече съм от думите, които трябва да се кажат в тази посока, защото утре всички медии ще гръмнат, че аз предлагам коалиция на БСП. БСП ще почнат да се изказват, че не искат или че никой не е говорил с тях“, обясни Борисов. Той разясни, че говори чисто прагматично.

Според него след изборите правилното за стабилността на страната е да „седнем и да кажем – Господа, сътворили сме и хубави работи всички, и сигурно и лоши неща. Имаме ли шанс да изкараме България от видната криза? Свалянето на кредитните рейтинги на България, дефицитите огромни. Отношението на Европейската комисия, отношението на НПО-тата показва, че всеки има доста кусури. Така че ще остане въпрос на разговори“, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, само на мен ли ми се струва,че Бойко се държи сякаш изборите са минали и той е ясен и категоричен победител?!?!
234
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На следващите избори, трябва целия народ да излезе пред урните и да не гласува, а да бойкотира тази пародия, която ще ни разиграят за пореден път. Трябва всички да са навън и с жива верига да спрат десетте платени ***, които ще дойдат да си продават гласа. Нито един човек не трябва да е пуснал гласа си в урните и да е станал съучастник в това. Всичко трябва да се изрине из основи, иначе няма нищо да се промени. Тогава нека гласуването да е задължително.
233
1
 
3
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Такааа , дойде време ББ да изпитва притеснение от това БСП да не се държат с него, както той с тях по време на управлението им.Каква ирония......
232
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политическата и обществена подкрепа ще я имаш,такава каквато ти даде на предното правителство.
231
3
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Правителство на малцинството от герб, което вече сме го гледали, подкрепяно от ДПС. Това ни очаква след изборите Това е и идеалната конфигурация за Доган, Местан и Пеевски - хем ще казват, че не са на власт и не са виновни за нищо, хем ще си правят каквото си искат. Глупаците, които гласуват за герб ще им излезе през носа!Единствената надежда ще е, народа да се вдигне на истински протести и да помете тази престъпна групировка. Ванга го е предсказала, но ще има много кръв и даже убити в София!
230
0
 
0
 
! Отговори
наближава времето преди 9 години
когато трите хай-големи клана на бкп-то ще започнат пазарлъци за раделяне на останалата баница. Да, ама дали ще се постигне равновесие? По-скоро ще има голямо дебнене и надлъгване. На гърба на материала. Няма обаче да се оттеглят. Ще се ръгат с лакти където падне докато някой се помине. Със сигурност това няма да е бкп_дсп-то.
229
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрии се бе Боко народа вече не толкова *** колкото ти си мислиш
228
4
 
22
 
! Отговори
Душко Добродушков преди 9 години
Просташко е да се гласува за тиква!
227
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Te БСП и ДПС също не бяха коалиция, просто подкрепиха един и същ премиер - Орешаески!Сега ще е същото, без коалиция ще се подкрепи премиер, но е възможно и да не е Бойко а някой друг :)
226
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ефенди феса няма никога повече да управлява даже ако деформаторите и паричният фонд са в парламента което няма и да стане
225
4
 
0
 
! Отговори
йоцо преди 9 години
до268 и кой български партии да управляват,кой са те,цитирай.
224
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бокооо, каквото е казал и каже Местан той ще управлява, елементарна сметка е. А с времето цифрите все повече ще нарастват, колкото и да не ти се иска и стиска. По три пъти на година избори да печелиш-никога няма да управляваш.
223
9
 
14
 
! Отговори
Rad преди 9 години
Ще се изкефя много, ако ДПС спечели изборите и натири тоя милиционер. Едва ли се забравя скапаното гербаджийско управление, когато и спестяванията на хората обложиха в банките. За Доган винаги-за гербави ченгета никога.
222
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вслушайте се в думите на Валери Симеонов он НФСБ. В негово лице виждам надежден политик, с хъс!
221
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
и аз съм против ДПС но МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ СЕ ОКАЖАТ 1 СИЛА...не ги подценявайте и за миг.помнете ми коментара.........
220
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
защо пък ББ мисли че ще спечели, до сега реално по места не ги искат много,много.особено в смесените райони,са 0;1 за другия.попитайте ЦЦ защо го няма на предизборни митинги и сбирки...
219
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
може ли някой от коментиралите да каже кои трябва да управлява BG и как да се излезне от това блато.кажете верните политици за целта без партии,кажете моля ви имена...благодаря ви предварително...само имена без коментари кажете,споделете,дайте реални хора...
218
2
 
14
 
! Отговори
ХРИСТО преди 9 години
БОРИСОВ , ДВЕ ПАРТИИ ВЕЧЕ ТИ ГО КАЗВАТ В ОЧИТЕ ,ЧЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ С ГЕРБ ,НО УСЛОВИЕТО Е ,ТИ И ЗАТВОРНИКА ЦВЕТАНОВ ДА ВИ НЯМА ТАМ - НЕ СТАВА И ДУМА ТИ ДА СИ ПРЕМИЕР ! БСП , АКО СКЛОНИ ДА РАБОТИ С ГЕРБ И НЕ ПОСТАВИ ГОРНОТО УСЛОВИЕ , ОКОНЧАТЕЛНО ЩЕ СИ ЗАМИНЕ В БИТИЕТО ,КАТО СДС ! ТИ , МОЖЕ БИ ТОВА ИСКАШ ,КАТО СИ СЕ РАЗПРИКАЗВАЛ ПРЕД РОЙТЕРС !
217
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кое от казаното от Борисов може да се вярва.На това от днес,вчера,преди седмица,преди месец,на това което говори от година и два месеца,или това което ще каже утре.Ако някой може да помогне, много ще съм му благодарен.Или да изчакам следващите дни до изборите,за да се ориентирам в разнопосочните ,противорчивите и взаимно изключващите се мисли изказани на глас.Толкова непоследователен в приказките политик не сме имали.Как ли се чувстват неговите хора,като не знаят какво ще му хрумне.Затова и говорят по-общо за всякакви благини,но без предизборна програма.Само по тезисите на др.Борисов.
216
3
 
17
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Тоя май наистина си вярва, че ще управлява! БЛАЖИННИ СА ВЯРВАЩИТЕ И ТЯХНО Е ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!!