Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия

Плевнелиев: Длъжни сме да подкрепим всяко действие за мир
Обновена: 6 фев 2015 17:31 | 6 фев 2015 17:28, Веселина Йорданова
213
Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Следващите дни ще бъдат решаващи за отношенията между ЕС и Русия, коментира президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен, където ще участва в 51-вата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

"Огромни са притесненията на всички в Мюнхен, че се отправяме към трайна нестабилност и влошаване на отношенията между ЕС и Русия, което никой не иска да допусне", коментира Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Конференцията в баварската столица ще протече в контекста на кризата в Източна Украйна и ситуацията в Близкия изток, породена от действията на групировката "Ислямска държава".

"През последните 25 години Европа пише история - разширихме демокрациите си, укрепихме ги, гарантирахме човешките права и свободи. Днес обаче отново трябва да отстояваме ценностите си и ако ние не пишем историята си, някой друг ще я напише вместо нас. В тези времена сме длъжни да се върнем обратно към ценностите си, а не към сметките и интересите, длъжни сме да подкрепим всяко разумно действие за повече мир и за стабилност в региона и по света и за възстановяването на върховенството на закона", заяви още президентът.

Росен Плевнелиев е първият български държавен глава, който ще вземе участие в Конференцията като ключов говорител. Във втория ден от Конференцията, 7 февруари, президентът ще направи изказване в дебата на тема "Конфликтът в Украйна и сигурността в Европа", заедно с колегите си от Финландия Саули Нийнистьо, от Литва Далия Грибаускайте и от Украйна Петро Порошенко. Дискусията е с начало 16.30 часа българско време.

"Със сигурност принципната позиция на България по конфликта в Украйна оказа своето влияние. Ще я изразя и утре от най-високата трибуна на този форум, каза още президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това ако е президент, аз съм космонавт
14
1
 
20
 
! Отговори
Що за държава ? преди 9 години
Плачат за чичко Линч ..............П.П.По съдебен път НЕ СТАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!
13
20
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ГРУАко Русия има да каже нещо на света това го прави ТАСС... - но изрично се уточнява - ТАСС е упълномощена да заяви... - от кого - знае се... - такава е свободата на словото в Рашата... - на неЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА трябва да се премахне "не"-то, а на "ПРАВДА" - да се прибави...
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЙ МИРОЛЮБИВИЯ. ТИ МАЙ НЕ СИ СЪЩИЯ ,КОГАТО СЕ ЛЬОСНАТ НОТОВСКИ БАЗИ СЪС СПЕЦОВЕ ОТ ГУАНТАНАМО.И ПОЧНАТ ДА ПЕРДАШАТ ПО ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАШ КАТ ГЛУХ ПЕТЕЛ С ДВОЙНА КАСКА.НИКАКВИ БАЗИ ТУКА.
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роската пак се изказа,колкото да не го забравим.Нито Русия,нито Америка са ни виновни за това,че сме най-големите дупедаци в Европа.Преди се нажеждахме на Руснаците,сега на американците и другите европейци.Всички те си гледат преди всичко собствените интереси,а ние се вписваме в тях единствено като кръстопът,без който понякога не могат.Затова е излишно и глупаво да се дърляме кой русофил,кой русофоб,а да се опитаме и ние да защитим интересите си доколкото можем.
10
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземете депортирайте руското посольство,че ми писна да им чета заучените фрази по-форумите
9
4
 
22
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
Гаварит Росии:Западняци, НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ НАПРАВИТЕ! НИЩО!Най-много да прегракнете от крясъци!
8
36
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Най-лекото наказание за джуджето ще бъде Украйна да получава безплатен руски газ пожизнено...- като същевременно си прибира транзитните такси...
7
2
 
35
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Той пък Плевнелиев нали не е никак джуждже - с 6-см токове, с които ходи е около 1.70м.
6
57
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Роската се оказа един смел и безстрашен български Президент... - за разлика от неговите предшественици той остро разкритикува кремълското джудже и открито го обвини за експанзиотичната му политика спрямо България... - кога агент Гоцю ще се осмели на такъв ход...
5
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разполагането на натовски логистични центрове на 400 км.от военните действия подкрепа за мир ли бе?
4
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, какво толкова съгрешихме, че ни наказа с това сламено човече, с този жалък *** със слугински манталинет за Президент ???
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо взето нищоговорене. Какви човешки права и свободи при тотално следене и подслушване ?
2
49
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Русия не трябва да се подържат никакви отношения, докато не се изтеглят от Украйн и не платят репарации за временната окупация на Крим и погромоте в Донбасс
1
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ бог, защо наказваш така България?