Берлин гледал по-благосклонно на членството ни в Шенген

Митов: Това е кауза, която обедини опозиция и управляващи
10 мар 2015 19:27, Анисия Иванова
57
Берлин гледал по-благосклонно на членството ни в Шенген

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер даде обнадеждаващ сигнал за членството на България в Шенген. Това заяви в предаването „Лице в лице” на bTV министърът на външните работи Даниел Митов. Той припомни, че преди месеци Германия беше сред страните, които по-скоро се противопоставят на присъединяването на България.

„Външният министър на Германия гледа благосклонно на това България да стане член на Шенгенската информационна система и да може да се бори срещу завръщащите се в Европа джихадисти”, заяви Митов.

„Ние трябва да имаме пълната информация от нашите партньори за движението на хора от техните държави, така че да може да блокираме обратно хора, връщащи се от Сирия с европейски паспорт”, коментира външният министър.

Още по темата

По думите му ние на практика функционираме като Шенгенска държава и поне въздушните граници могат да бъдат отворени.

Министърът каза още, че темата Шенген се е превърнала в национално значима кампания, в която и опозиция и управляващи са се обединили.

„Това е национална кауза и премиерът тук постигна успех, като успя по определен държавнически начин да обедини, както опозицията, така и български представители в Брюксел", обобщи министърът

За предложението в София да пристигнат германски дипломати Митов обясни, че в него няма нищо необичайно. По думите му е нормална практика държавите членки да разменят дипломати и по този начин опит, като даде за пример Германия и Великобритания.

„Не са ченгета под прикритие на дипломати”, подчерта той и посочи, че това би било безсмислено, тъй като България и Германия са партньорски държави, чиито разузнавателни служби всеки ден обменят информация.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакъв Шенген! Искаме в РФ!
30
2
 
3
 
! Отговори
мотивация преди 9 години
Ама хайде напънете се още малко! Дайте да ги излъжем германците, а после пак ще си правим както си знаем. Какво ще ни разправят те... Та ние много се харесваме такива. Я ни виж само кое поощряваме в наши дни - простотията, безвкусицата и мързела. А кое мразим най-много? Съседът ни да има възможности и разум да ги реализира. Нали така. А кой е върховният ни идеал? Ми как кой, да се уредиш на държавна работа, заедно с другите некадърници и там да ковеш закони, по които можещите да се провят...
29
2
 
9
 
! Отговори
Шенго Шенгов преди 9 години
Той нито веднъж не е споменал думата Шенген в разговора, това беше изрично подчертано от други източници. Коментирайте, ако искате. Фалшът на държавата расте до голям надуваем балон, който ще се спука при първите проблеми.
28
2
 
6
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Не сме готови за шенген все още...
27
5
 
3
 
! Отговори
as преди 9 години
Ne e li redno da ima referendum..ne ni pitaha za EC ne ni pitaha za Nato..a be hora do koga bezuchastno che gledame kak ni prachat v ada u unichogavat Balgaria
26
4
 
3
 
! Отговори
sss преди 9 години
Ei sega veche oficislno stavame nai bednia i izpolzvan narod v evrosaoza.ostava da se molim kolektivno EC da se razpadne.tia nachite upravlavachi savsem ni zakopaha.osven na USA sega che se klaname i na germania...
25
2
 
14
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
НЕМЦИТЕ ЛИ ЩЕ ГЛЕДАТ БЛАГОСКЛОННО НА НАС БЪЛГАРИТЕ!!!!!!!! ОБРЪЩАТ СЕ В ГРОБА МНООГО ХОРА КОЙТО СА СЕ НАРИЧАЛИ БЪЛГАРИ!!! ЗА ЖАЛОСТ В ВСИЧКИ НАС ЖИВЕЕ СЪВСЕМ МАЛКА ЧАСТИЦА ОТ ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драскаме си комантарчета под статията и на никой не му пука,че с влизането в Шенген,влиза и еврото като разплащателно средство!!!!!В какъв курс ще се обменя лева за евро 2 към 1,3 към 1,5 към 1,10 към 1 никой не казва и на никой не ме пука!!!!Ще има нова 1997 година в демократичен вариант,нова деноминация на изпосталелия,проскубан от риформи български нов лев!!!А цената,ние си я знаем и си я плащаме на всеки и за всичко!!
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бежанците няма да мръднат оттук, защото трябва да бъдат ,,интегрирани'',такава е волята на господарите, която Кунева с най голямо усърдие вече се е заела да изпълнява и никакъв Шенген няма да спре този процес на подмяна на населението в България .
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26.Има полза от членството в Шенген. Отпада паспортния контрол, което ще даде възможност на всички прииждащи от Сирия да си купят билет за Германия или Франция и да заминат. Това ще облекчи ситуацията с бежанците в България.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умението на дипломатите да не казват нищо. Какво значение дали няма да ни приемат следващите 10 години или няма да ни приемат пак същите 10 години като ни гледат благосклонно.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Korupciqta ako pukne, jivota v Balgariq shte se opravi! Tova e istinata!
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като ни приемат в бленувания Шенген какво ще се случи !? Дали живота ще се оправи,дали ще тръгне производство, какво !? Това е поредната измама за наивните и глупави овце облъчени вече отвсякъде с европейски ,,ценности''и всякакви други измишльотини и простотии.
18
5
 
8
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Как се казва човек,който расте на педи? Отговор-Даниел Митов.
17
2
 
7
 
! Отговори
берлин да си еб..е преди 9 години
Само косоварите за 2014 са 285 000! В германия без сириици и друга ***! Отделно не отговарят и на еврозоната. Съотношение дълг бвп никой не отговаря на тези критерии. Цялата им шбана система е лицемерна не ми трябва ни шенген ни менген нето ес и ек. Дапсе махаме от тези експлоататори и мошеници. Те не могат от косоварите да се опазят дано гъ.ция и ние им пуснем цялата ***
16
3
 
13
 
! Отговори
чочоолу преди 9 години
Този шенген е също като когато ни обещаваха че като влезем в ЕС ще цъфнем и вържем. Но само цъфнахме а не вързахме. Същото е и с НАТО ползват ни за примамки и с това си осигурихме повече врагове. Тези които до 1989 тд. ни бяха приятели ни станаха върли врагове.Имам предвид почти всички арабски държави. Бай Тошо беше голям политик. Беше добре с запада и с изтока.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв е тоя Пинокио,който загробва живота даже и на моите внуци ???
14
2
 
16
 
! Отговори
Съюз на слепите преди 9 години
То, ако ставаше с гледане и ние отдавна щяхме да прогледнем. Слава господи, че все още не виждаме, че като си помислим за тоя с жълтото около устата, как му викаха - Danny boy, много ни се иска да станем и глухонеми за да не продъним света с псувни.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZI NA SNIMKATA NOSI KOSTUMI ZA PO 15-20000 LV. A ZAPLATATA MU KATO MINISTAR E 12000 NA MESEZ.33587
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митов, започвай отсега да пишеш оправдателната си реч, за да си готов, когато немците ти покажат среден за Шенген.