И Радан Кънев "за" 100% мажоритарност

А ще има ли изцяло едномандатни райони, попита той
11
И Радан Кънев "за" 100% мажоритарност
Снимка: архив Булфото

Радан Кънев от РБ видя доста смисъл в аргументите на лидера на ДПС Лютви Местан за искането за промяна на въпроса в референдума за мажоритария избор.

Още по темата

Според него начина, по който е зададен сега въпросът може да се тълкува различно.

За нас мажоритарно гласуване е преференциално гласуване без праг в листите, което ще доведе до 240 народни представители избрани мажоритарно, посочи реформаторът.

Кънев обяви, че ако това е виждането на Местан, РБ го подкрепи.

"Ако има предвид обаче изцяло едномандатни райони това е провокация към формулировката на президента, което трябва да се обсъди внимателно", коментира той.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
край преди 4 години
МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА за всички депутати и България ще бъде друга. Нямат никакво значение париите - ВАЖНИ СА ХОРАТА които изпращате за свои представители. Партиите /в България това всъщност са мафии/ изкривяват избирите и узорпират суверинитета.
4
8
 
7
 
! Отговори
доносника Буда преди 4 години
Радане подай си оставката .
3
2
 
12
 
! Отговори
_ преди 4 години
Не, Радане, мажоритарното гласуване НЕ е преференциално гласуване без праг в листите. Защото НЕпартийните НЕзависими кандидати не са в никакви листи. И защото мажоритарното гласуване е по презумпция непартийно и личностно.
2
2
 
21
 
! Отговори
!! преди 4 години
Аз пък предлагам друго:
240 депутата се избират от 4 000 000 избиратели.
Ако гласуват 2 000 000 - да има само 120 депутата - за другите места никой не иска да гласува. Това е най-честната система, не да ме задължават да си избирам един от всичките мърльовци.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мажоритарни е изгодно за 2 партии коалицията ГЕРБ+РБ и ДПС и те ще си разделят цялата власт. ГЕРБ+РБ ще вземат София, Варна, Бургас и Пловдив, а ДПС останалите градове и селата.