Раздор в червено: Кадиев няма да е кандидат на АБВ

Единственият ми конкурент е Фандъкова, категоричен е депутатът
Обновена: 10 сеп 2015 11:01 | 10 сеп 2015 10:56,
24
Раздор в червено: Кадиев няма да е кандидат на АБВ
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от БСП Георги Кадиев, който се кандидатира за кмет на София, въпреки издигането на Михаил Мирчев, няма да бъде кандидат на АБВ. Той потвърди, че ще бъде независим кандидат или подкрепен от широка коалиция.

"Няма да съм кандидат на АБВ, водил съм разговори с над 10 партии, но нямам потвърждение от нито една от тях", заяви Георги Кадиев пред Нова тв.

По думите му той няма да напусне БСП, но той ще бъде изключен от партията. По повод коментарите от левицата, че поведението на Кадиев е предателство и, че той отдавна е бил изключен от партията, червеният депутат коментира: "Двулично е да са ми взимали членски внос през цялото време, а сега да обясняват, че от много време съм бил изключен".

Още по темата

Според депутата той никога не е бил сред любимците на ръководството на БСП и е искал оставката на Сергей Станишев поне 10 пъти. Кадиев се определи като "лицето на някакво друго разбиране за БСП".

Въпреки това днес се очаква да бъде решена съдбата на Кадиев и той да бъде изключен от БСП. Това ще бъде втори опит за изключването му, тъй като през юни го спасиха само два гласа.

Като основна мотивация за кандидатурата си Кадиев посочи наложителната нужда от алтернатива за София. По думите му в града има много проблеми - тротоарите, натоварените пътища, каруците, дори сградите. Като пример той даде Белград, който по думите му "свети като слънце".

Кадиев заяви и, че вижда конкурент единствено в лицето на Йорданка Фандъкова.

"Мирчев не ми е конкурент, нито останалите. Единствен конкурент ми е Фандъкова. Надявам се на балотаж, който е много вероятен, поради разпиляването на гласовете", заяви Кадиев.

Неговата амбиция е второто място и по думите му на 25 октомви хората ще кажат кое е най-правилното.

"Ако получа един голям шамар от избирателя и стана четвърти, пети, шести, това ще покаже, че не ставам за политик. Напускал съм парламента и друг път, това не ми е проблем. Амбицията ми е категорично второто място", заяви той.

Кадиев определи и строежа в Борисовата градина зад бившия атракционен парк „София ленд” като далавера. По думите му голяма част от процедурите по обществени поръчки са формални и реално зависят от един, двама, трима души, които "сядат и се разбират". За това той заподозря Борисов и заяви, че премиерът решава всички големи неща в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 8 години
Спомняте ли си ка бе създаден СДС.На част от партийците членове на БКП бяха им издали заповеди да станат членове на СДС.Та и Кадиев така-заповядала му е майката Партия да изиграе ролята си и той я играе.Такава му е ролята,такъв му е сценарият човека изпълнява стриктно заповедите.
9
0
 
1
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
Който иска градът му да заприлича на Видин нека да гласува за БСП или за подкрепените от нея кандидати.Ние във Видин пишман останахме от Герго Гергов.Ако софиянците не искат Фандъкова нека се кандидатира във Видин-на ръце ще я носим само нека се кандидатира.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиев дължи цялата си кариера на БСП.Това е истина.Скоро ще усети,че без подкрепата на майката партия доникъде няма да стигне.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типичен представител на социалистите. *** но упорит!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде и АБВ-то и БСП-то на ***....
5
2
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
И пак няма да има за кого да се гласува. Фандъкова очевидно трябва да се маха. Кадиев не става. Мирчев не става. Пак нямаме нормален кандидат за кмет на София и така е от 25 години. В крайна сметка пак ще се гласува на принципа комунисти-антикомунисти, без да се осъзнава, че се гласува за мафията, а тя няма цвят. Тук въпросът може би е кой е по-големият мафиот или кой мафиот е все пак по-малко некадърен и ще свърши нещо и за София докато краде като за последно.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано някой най-накрая разкара тая противна лелка от кметския пост заедно с цялата й пасмина и чудовището Диков!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този *** ще е представител от карлуково ако и те не се откажат от него
2
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 8 години
На изборите през 2009-та Кадиев беше кандидат за депутат в един от мажоритарните райони на София. Съперник му беше Иван Костов и никому неизвестният кандидат на ГЕРБ. Тогава Кадиве с същото самочувствие заяви, че борбата ще бъде между него и Иван Костов, а кандидата на ГЕРБ бил бита карта. Какво стана после всички знаят - кандидатът на ГЕРБ спечели без проблеми, а Иван Костов и Кадиев духаха супата. Сега историята с Кадиев се повтаря. Той винаги твърдо заявява, че ще спечели, а после губи.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонъмоус преди 8 години
Фандъкова и ГЕРБ са ясни, човека си казва, че се бори за второто място.Малко липсата на връзка с мозъка (и с хората им) не разбирам за БСП, *** тази партия никога не съм успявал да я разбера така или иначе.