Герджиков към губернаторите: Има ли заиграване, ще има уволняване

Премиерът ще впрегне мощен екип срещу "паразитните" явления на изборите
Обновена: 30 яну 2017 13:33 | 30 яну 2017 12:38, Веселина Йорданова
70

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »

Областни управители, които не работят срещу купуването на гласове, ще бъдат освободени, стана ясно от думите на служебния премиер проф. Огнян Герджиков.

29 905 000 лв. ще струват предсрочните избори на 26 март, според приетата от служебния кабинет план-сметка. За вота ще отговаря силовият вицепремиер ген. Стефан Янев.

"Ще бъде впрегнат много мощен екип, който на места да може да следи за всички тези явления – паразитни и вредни. Ще потърсим абсолютното съдействие на областните управители и там, където имаме сведение, че имат склонност да се заиграват непочтено, те ще бъдат осободени и ще бъдат назначени хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за честни избори", каза Герджиков на пресконференция в МС.

Още по темата

Премиерът уточни, че не си прави илюзията, че няма да има опити и че някъде няма да има пробив. Според него обаче "уродливото" явление няма да е в този мащаб, в който сме свидетели през последните години.

"Правоохранителните органи имат думата има ли корупционни практики, няма ли, но трябва да се подхожда много диференцирано, за да не стане покрай сухото да изгори мокрото или пък да извадим очи, вместо да изпишем вежди", коментира той.

Здравният министър Илко Семерджиев каза, че екипът му е бил свикан в събота и ще разгледа обстойно обществена поръчка за ваксини, подписана в последния момент от екипа на Петър Москов.

Той обаче даде да се разбере, че ще се работи за поръчка на ваксини в по-дълъг времеви хоризонт – не само за 2017 година, а поне в тригодишна перспектива.

Герджиков пък се пошегува с "традицията" на журналиста Илияна Беновска да връчва ябълка на първите ни мъже – на президента Радев в изборната нощ и на президента Плевнелиев в края на мандата му.

"Прави ми впечатление, че не ми носите ябълка", се обърна той към Беновска.

"Дал сте доказателства, че сте здрава българска ябълка, може би ще ви я дам накрая като благодарност за доброто управление", отговори му тя.

 


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кога в България има губернатори,неграмотници?
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко червени манипулации ще има против ГЕРБ, РБ и ПФ
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Странно!И СЕГА ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ВЪПРЕКИ ЧЕРВЕНАТА ПОМИЯ
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С една дума - държавната машина на ГЕРБ остава.Промяната не се очаква.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59От това, че банковите карти са добра идея и работят не следва че електроното гласуване ще заработи, по същия начин както и от това че аз съм умен не следва че и анонимен 59 е умен, елементарно бе уотсъне, тюююю
48
1
 
4
 
! Отговори
gose преди 4 години
Ама в България и губернартори ли има?!? Тук да не е остров Борнео, както казва колегата.
47
2
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Господин Герджиков , дори не я допускайте до Вас тази кокошка.Тя просто не знае какво прави. Да не би с последната си дума или изречение към Вас да подхвърли и граната. Това е животно с неустановена психика.
46
1
 
5
 
! Отговори
Али Реза преди 4 години
Гюнайдън драги зрители, спите ли?
45
1
 
11
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Губернатори? Хахахаха! Ей, тоя български комплекс за малоценност, ей! Смешни ставате бе! В България губернии няма! Има области! Напълно излишно употребена дума в заглавието губернатори! Това не повдига ничие самочувствие! По-скоро буди съчувствие! Тя цяла България е голяма колкото една губерния! За това е крайно неуместно да се ползва думата губернатори! Ако сте ме разбрали, рабрали! Ако не сте - да сте!
44
3
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Къде в България има губернатори? Ние не сме в крепостна Русия и струва ми се, че няма да се върнем към тази изостанала, разбойническа държава. Този нещастен човек Герджиков има вид на самовлюбен в себе си и се изживява като действащ от години за години министър председател, а не за някакви си я има я няма 45 дена. Комплексари с дипломи за висше образование.
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНякой да те кара насила да гласуваш?Аз не гласувам от поне 10 години, и нямам намерение до живот.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 млн лева, за да си изберете пак същите управници)))
41
3
 
12
 
! Отговори
Странно! преди 4 години
Герджиков оставя цялата банда на ГЕРБ да провежда изборите, странно. Надявахме се този път да няма костинбродски бюлетини, с които ГЕРБ досега печелеха изборите, а както се очертава изборите пак ще са манипулирани от ГЕРБ.
40
1
 
5
 
! Отговори
Реса Филчева преди 4 години
Нали съм си руса, та все към Русия ме тегли и много обичам Путин. Само като го видя на снимка и се подмокрям. Иначе съм си отявлена фенка на Бойко Борисов, но той не ме забелязва. Нищо, като малка бях влюбена и в Ален Делон, който също не ме забелязваше.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 45 - по цяло свят като кажеш машинон се разбира именно машинно електронно.дистаннционното бива много видове - уточнявай какво разбираш. дистанционна може да се гласува и ПО ПОЩАТА.като кажеш дистанционно - не знаич нищо. само че го правиш от друга държава.като кажеш електронно се разбира че използавш компютър.понятитето дистанционно електронно никой не го изплозва.
38
0
 
11
 
! Отговори
ром-интелектуалец преди 4 години
Продавам си гласа на този който иска да го купи. Цена по договаряне, но не по-малко от 300 лв. Все пак живеем в пазарни условия. Какви са тези рестрикции.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако те изберат мажоритарно - министър ще бъде ли депутати? в нашата система не е, но примерон по английската е, защото няма кой да го замести. от друга страна възниква въпросът какво правим ако 50-60 човека депутати поискат на 2-та година да станат кметове - нови избори или си имат подгласници, както президентаима вицепрезидент? Ако решим да отзоваваме депутати с референдум - няма ли да излеез скъпо за 240 души в един мандат и посел 240 избора отново?
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 40 - реферндума ще го обсъжда следващото НС. За това се прецени, че живота му е твъред кратък. Бойко умишлено бавеше топката.върив се към идея за смесена немсак система - 50 процента мажоритарност и 50 процента пропорционалост, но се искат уточнения.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Говориш за ДИСТАНЦИОННО електронно гласуване.Защото като не кажеш ДИСТАНЦИОННО, се разбира пределно ясно, че машината (електронна) компютър е в секцията за гласуване.Това което пилотно правят те СЕГА е в секциите да сложат компютъра/машината за електронно гласуване.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при машинното е очевидно, че си реален избирател,а пир електроното аз се регистрирам, но от мое име може да гласува сестра ми да речем. това няма как да се провери.например ние сем 3 души над 18 години с 4 компютъра. регистрираем се към три от тях. В избориня ден другите двама решават да не гласуват, аз гласувам вместо тях три пъти! И вместо БСП - Герб - ВМР имаш три гласа за ВМРО! как ще ме хванеш! електронон гласуване - не ме видаш зад екрана. Всичко е законно.