Коалицията между ГЕРБ и "Атака" против волята на избирателя

Във Франция победи Европа, у нас - обратното, заяви Методи Андреев
Обновена: 8 май 2017 12:25 | 8 май 2017 09:35, Александър Попов
61
Коалицията между ГЕРБ и "Атака" против волята на избирателя
Кадър: Bulgaria ON AIR

Случващото се в България е обратното на това, което стана във Франция с победата на Еманюел Макрон. Такъв прочит на новото правителство у нас направи Методи Андреев от "Нова Република".

Той изрази негодуванието си от това, че партията на Бойко Борисов се е отметнала от дясно-центристките си ценности, влизайки в коалиция с "Атака", която е част от Обединените патриоти.

"Това, дали е станало с благословията на Европа тепърва ще разбираме, но определено не е станало с благословията на хората, които гласуваха за ГЕРБ", коментира Андреев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Основната коалиция в предния парламент беше ГЕРБ - Реформаторският блок. Това бяха партии от европейската народна партия. Тогава Патриотичният фронт, но без "Атака", и АБВ бяха подкрепящи мнозинството за определени политики. Те не бяха част от същинската коалиция. Сега обаче част от същинската коалиция е "Атака". "Атака" е нещо като Марин Льо Пен във Франция. Това е антисистемна, антиевропейска, антинатовска партия", завърши Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Те Атака и ГЕРБ са стари коалиционни партньори от преди. Не се учудвам и на това, че Атака управляваше с БСП и ДПС. С всички ще управляват, само и само да са на власт и да има и за тях парче от пицата.
53
2
 
10
 
! Отговори
НЕ Е ЛИ ЗАВИСТ ТУИ преди 6 години
НА КАЛПАВ *** ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ '' БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО ''ТРЯБВА ДА СМЕ САМОСТОЯТЕЛНИ , А НЕ КАКВО КАЗАЛИ ТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ !НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ВАСАЛИ НА НИКОЙ,НИТО НА ЕС НИТО НА ЯНКИТЕ НИТО НА НОВИЯ АНАДОЛСКИ СУЛТАН.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същите продажници и крадци избрахте. И лъжци. До три - четири месеца ще ви стане ясно. Това е като се гласува по инерция, а не като се използва мозъка.
51
10
 
17
 
! Отговори
иван преди 6 години
Семейството и приятелите ни сме избиратели на ГЕРБ и напълно подкрепяме сегашната коалиция за разлика от предишната с "реформаторите" и много добре , че такива партийки като тази са зад бариерата !!!!!!
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един пишман специалист изпълзя от дупката.И тоя се надява Бойко пак да го приюти под крилото си.Ама много агенти станахте,бе.Сега на ход са дантеления Георги,оня с мемоарите,който плюеше ББ,а сега му лиже з...ка.Е то няма място за всички.Редувайте се,за разнообразие на публиката и за гъделичкане егото на ШЕФА.
49
2
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Това правителство не трябва да продължава дори изаради ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ промените на ЗИД КСО параграф 49-50 и чл.69-70 отКСО противопоставиха пенсионерите .Едни ще вземат пенсия и заплата без да осв. р.м атези от трета категория немогат да стигнат до пенсия.На всичко отгоре Борисов ще пита шават ли още пенсионерите.
48
2
 
27
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Значи като видя някой от дясно да мънка напрао ми кипва канчето.Разделихте се на 4-5 партийки заради пари, заедно можеше да играете за първото място.Изборната ви агитация беше само сред " умни и красиви" и загубата ви беше ясна -само вашите заслепени от егоцентизъм очи не го видяха.
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реформаторския блок - не е блок, не е съюз, нищо не е. Само шепа правещи се на велики лидери. Даже участваха в коалиция с продажния мазняр Титюков. Отврат!!!
46
11
 
14
 
! Отговори
Jhon преди 6 години
Тиквата,Шкембе войвода,Винкела и Болния ще закопаят тази държава....
45
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само след няколко години като свършат евромангизите няма да има кандидати за дупетати и управници. Като свършат мангизите за делкане тогава ще излезне наяве фалиралата територия. Гласувачите ще се хванат за палците ще разтворят бузки и дебелият с котешката глава ще им го одмаат до картофите. Тогава ще разберат че всичко което е правено е било насочено срещу тях. Как ще връщат огромният външен заем който им го навутаха избарнниците им само те си знаят. Няма да им пари за пенсии и заплати.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера какво го коментираме, човека не казва този вариант не ми харесва защото този е по добър, а по скоро изразява мнение в кофти настроение съм и трябва да критикувам нещо, но нямам никаква идея кое е правилния вариант а и това не е важно .С две думи човека няма мнение, но е критичен и е важно да критикува каквото и да е.Та въпроса какво коментираме ,човек без собствено мнение, а желание да критикува нещо.
43
2
 
30
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
Митоди е прав, че не се сбъдна "мичтата" за дясно мнозинство.Но и той е един от виновниците. Хората се отвращават от откровения му примитивизъм. След толкова години в политиката да се водиш от пещерна омраза към другомислещите е безнадеждна позиция.
42
3
 
26
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
В България няма ляво ,няма дясно има КЕШ за усвояване!
41
5
 
15
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Нещата се представят ,като : "АЗ АНДРЕЕВ КАЗАХ "!!! А той е просто- Мето Тупането "Терца-форца -фалцет" ! Европа е доста повече от ЕС ...еехее чак до едикъдеси ,а НАТЮ е 1/7та от държавите !? НАТЮ работи само в свой интерес и пречуква държава след държава в битката срещу Русия и Китай /главно САЩ /!НАТЮ е частна армия на западните олигарси /семитски/ и не виждам как другия свят ще приеме това!?!?
40
1
 
15
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
ДОСТ е Ердоган! Т.е недопустимо за Европа и цивилизования свят връщане поне 100 години назад.
39
19
 
4
 
! Отговори
ДОСТ преди 6 години
boрисов 3 е ГОЛЯМ компромис, зaтовa ще е с крaтък хоризонт. нaй- много до Евроизборите, когaто Европaртиите в бг. ще вземaт поне двa пъти повече мaндaти от предходните. Нa следвaщите пaрлaментaрни избори НИЕ ОТ ДОСТ ще aнaхилирaме рускaтa под// логa Дпс, ВИЖТЕ РЕЗУЛТAТИТЕ ОТ ВОТA И ЩЕТЕ ИЛИ НЕЩЕТЕ ЩЕ ВИ СВЕТНЕ! ДОСТ Е = НA РЕВОЛЮЦИЯ В БГ. СРЕЩУ руския модел нa дРъжaвa!
38
3
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Един бо..ук по-малко в НС
37
4
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
КАЗА МИТОДИ ПЕТОЛЪЧКАТА.
36
5
 
9
 
! Отговори
Куролев преди 6 години
Мидоди ми го фани да го разведеш.
35
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен ко баце не ги изпрати запас заедно с каракачанов тоя се чудим за какво иска армия искаме да има *** да е платена и свободно избираема не само техни си даса там