Индулгенция на нацизма? Радев: Осъждането му е задължително!

Държавният глава подчерта, че не приема уклончивия подход на властта
20 май 2017 12:28, Боряна Павлова
266
Индулгенция на нацизма? Радев: Осъждането му е задължително!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, извинението в случая е най-добрият подход, каза пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос, свързан със скандала от последните дни с Обединените патриоти, и дали започва да го притеснява тази коалиция и поведението на хора, заемащи високи постове в държавата. Радев присъства на отбелязването на 34-я конгрес на Съюза на народните читалища.

"Въпросът е много по-фундаментален и принципен", каза още президентът и припомни, че на 9 май е поздравил българския народ за победата над нацизма, а повечето политици не са го направили, но сега "всички казват, че има проблем".

Още по темата

"Историческата ревизия от последните години някакси позволява пълзяща индулгенция на нацизма и това е проблемът", добави президентът, цитиран от БТА. Точно заради тази индулгенция днес виждаме такива скандали. Дори в разделена, следвоенна Европа, имаше абсолютен консенсус и от двете страни за осъждането на нацизма, добави той. Ние трябва да продължаваме да сме единни около този консенсус във всичките му форми.

Държавният глава подчерта, че не приема подхода на властта с уклончивите коментари, "при които те се измъкват, отчитайки професионализма на хората. Не там е въпросът, а дали ние осъждаме тези явления, или не", добави той.

Радев каза още, че е обнадежден от българското общество и от неговата реакция. Всички сме част от това общество, независимо дали обикновен гражданин или политик - тези роли се сменят много бързо, особено в наше време. Никой не се съмнява във високия професионализъм на тези хора, проблемът е на друго място.

На въпрос какво би трябвало да направи властта, за да не "действа уклончиво" президентът отбеляза, че това е въпрос на морален избор и всеки сам решава.
 


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите баби - комунистки много го харесват тоя, уравновесено говори да ти се прис*ре.....
182
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Нима си мислите,че днешните германци не съжаляват,че са загубили войната?А как да наречем диващините на френските хм..карикатуристи,или те са демократично-ценностно-евро.ейски?Нищо не се забравя,само се прави опит да бъде замаскирано с удобни и актуални фрази,докато не дойде "друго време".
181
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАВА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ДРУГОТО Е ЛЕШ
парлама и прах в очите на хората а разберете го най после до кога ще сте облъчени
180
3
 
1
 
! Отговори
Галия преди 3 години
До 2+2, имам до Вас едно пожелание: преди да пишете коментари, изучите историята на държавите и малко политологията. И в България няма други проблеми освен Крим.
179
5
 
8
 
! Отговори
Реформатор преди 3 години
А за индулгенцията на сталинизма няма ли да кажете няколко думи г-н Президент. Или за него само хубави мисли таите?
178
5
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
А кой носи портрети на кръвопиеца Сталин, а?
177
5
 
8
 
! Отговори
?????? преди 3 години
А когато Корнелия нееднократно поднася цветя пред различни паметници, никой не я подбра официално за това, че някои от тях са на доказани престъпници, а тя им отдава почит!
176
6
 
11
 
! Отговори
2+2 преди 3 години
Нацизмът да бъде осъден но зедно с него и комунизма който му е брат близнак .Да се заклеймят всички политици които ходят да се кланят на паметника на болшевишката окупационна армия и верния сатрап на комунизма Тато правешки. Да се заклеймят и тези които заграбват чужди земи -като Крим и президентите които плачат за санкциите срещу окпантите.
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, стига са се правили на по-светци и от папата!
Някои станаха чак смешни в желанието си да обругаят хора, които не са си правили официални снимки с такъв жест.
Критикарите станаха досадни. Излагат се.
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкоз си може.
173
5
 
9
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 3 години
"Пълзяща индулгенция"???!!!!

Колко ли дълъг ще стане списъка с 'радевизми"? Поне съветниците му от БСП да бяха на ниво а те още по-кухи лейки и от него!
172
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече се държиш като ощипано момче на дъгата, "генерале"... Ти, ще си поредното разочарование май...
171
0
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
До: номер 215

Вярно бе, прав/а си!!!

Как не се сетих - като отвориха границите за нас, българите стотици хиляди хукнаха да бягат от комунистическия "рай" на Запад - по Западна Европа и Америка.
Но досега не се бях сетил и за стотиците хиляди етнически турци прогонени преди бай Тошо да отвори границите за нас, и които като български граждани също определено и категорично са част от тези 9 милиона за които плачат платените тролове - и турци, другари, много турци имаше в тия 9 милиона!
170
5
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
"Историческата ревизия от последните години някакси позволява пълзяща индулгенция на нацизма и това е проблемът", добави президентът, цитиран от БТА."

И на комунизма също. Индулгенция и на комунизма. Навсякъде се прокрадват спекулации, че видите ли при бай Тошо всичко било много по-хубаво от сега (пълна лъжа) и никой не го осъжда. Даже паметници искат да строят на диктатора.
Но те и комунизмът и нацизмът са близки по своята идеология така че не е за учудване.
169
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оставка, Симеонов!

...обаче не видели, че наш новоназначен министър си качил тоя стара снимка във фейса.
Ако ни нападна,т вече ще е заради обидите, който ти им нанасяш.)
Спри се в името на доброто на всички.
168
2
 
3
 
! Отговори
Оставка, Симеонов! преди 3 години
До Анонимен 211
Не! Не е ясно сега. Американците се интерсуваст от всичко> Дори от мобифона на фрау Меркел. Това, че ти си като кон с капаци и не виждаш, не значи че и американците са коне с капаци и не се интерсуват какво става у нас. Ти си мислиш, че не се интерсуват. А освен това не е необходимо те да се интерсуват. У нас има еврейска организация, която вече изрази протест по телевизиите. Достатъчно е тя да изпрати сигнал в Америка и ще видиш ефекта. Много бързо ще ти се стъжни живота.
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом осъждането му е задължително, защо не осъдите националсоциалистите, влезли в кабинета (Сидеров, Каракачанов и Симеонов)? (Нацизъм е съкратен вариант на националсоциализъм, ако сте забравили)
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оставка, Симеонов!
Тоя пропаганда си е чисто нашенска, партийна , пък вие си я наричайте както искате.
Американците не се интересуват кой къде се снима в свободното си време, за разлика от Ганьо.
Сега ясно ли е?
165
1
 
2
 
! Отговори
Оставка, Симеонов! преди 3 години
До Анонимен 208
Пишеш доста несвързано. На какъв наркотик си или в кой клас от основното си? Какви извънземни, кви 5 лева? Ти не знаеш, че повечето милиардери и много от сенаторите в Америка са евреи? Или какво? Кое ти е смешното? Не знаеш, че в Америка имат офиси най-големите и влиятелни световни еврейски организации? Които ще бъдатр много засегнати от нацистката пропаганда у нас?
164
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оставка, Симеонов!

Хаха, как ги измисляте тия глу-пос-ти?
Това дето каза е същото, като извъземните да нападнат американците, защото американците във всички филми ги бият като маче в дерек.
Все пак мерси, разсмя ме.