МС възложи на Петкова да преговаря за АЕЦ "Белене"

Енергийният министър ще предлага варианти до ноември
42
МС възложи на Петкова да преговаря за АЕЦ "Белене"
Снимка: БТА, архив

Правителството възложи на енергийния министър Теменужка Петкова да поднови дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ "Белене".

Още по темата

Решението идва след като Народното събрание одобри да се търсят възможности за реализация на проекта съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без предоставяне на държавна гаранция.

Предвижда се отделяне на активите и пасивите за АЕЦ "Белене" в отделно проектно дружество.

Очаква се енергийният министър да организира, координира и контролира провеждането на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

Министърът следва да разработи процедура за избор на стратегически инвеститор и да предложи възможности за структурирането на проекта в срок до 31.10.2018 г.

Петкова ще информира периодично Министерския съвет и Народното събрание за предприетите действия и конкретните резултати от преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Време е. преди 5 години
Време е кражбата да стартира.А сега да изберем консултанти по сделката и да им разпределим сума, от която те да върнат в куфарче половината на ГЕРБ.
34
0
 
2
 
! Отговори
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ преди 5 години
До Не на БЕЛЕНЕ: АКО ТОВА Е ВЯРНО ,ЩЕ ВИ СТАНА ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПРЕЗИДЕНТ И ПАК ЩЕ РАЗВАЛЯ "СПОКОЙНИТЕ" СЪНИЩА НА ТЕЗИ , ДЕТО ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОДИНА. ДА , ЗА СДС И ГЕРБ СТАВА ВЪПРОС. НЯМА САМО БОРИСОВ ДА СЕ КЪЛНЕ Я !
33
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Да поднови дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ "Белене"? А уж досега търсеха инвеститорДокато Бойко е премиер, най-вероятно строежа на АЕЦ "Белене" няма да започне". Теменужка няма да намери инвеститор. Не че икономическият риск за инвеститора е голям - голям е политическият риск. Вече е известно от изтеклата информация в Уики Лийкс, че именно Хилари Клинтън през 2012 г. (чрез нашите продажници от ГЕРБ) е спряла строителството. Каква е гаранцията, че това няма да стане пак?
32
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 5 години
До TangraДобре че има будни хора като теб, които се усещат накъде ни тикат тия негодници! Убеден съм, че не си единствен, много сме и този грабителски опит ще бъде пресечен брутално и безпощадно! Б.М. впрочем докога ще се прави на бизнесмен на наш гръб!? Студени, метални белезници за тоя тип и свитата му гнусни мазници, свикнали да лапат!
31
0
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Ииии познайте новият инвеститор ? С една платена статия във FT.Гиинкааа кой каза ?Нее Гичка бе Гинчето Най големия доставчик на ток.
30
4
 
3
 
! Отговори
До всички българи преди 5 години
До всички вас истински българи, обичащи родината! Бъдете спокойни, братя и сестри, Белене няма да се състои! Това го знам от много сигурно място.цялата работа е жалък опит, организиран от кръг хора, които искат да получат едни пари като за последно, понеже вече не са първа младост. Бойко го играе сега така, но след недълго време ще обърне палачината! Наивници мислят, че ще крадат! Няма да им се получи! Спете спокойно, братя българи, за себе си и за своите дечица! Белене няма да ви отнеме съдбите
29
0
 
8
 
! Отговори
7+ преди 5 години
И за какво бе цялото плюене по референдума за АЕЦ Белене
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МС възложи на Петкова да троши пари за нищо поне до октомври.
27
2
 
4
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
"От трън на глог, че е по-висок? !
26
2
 
5
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
" От трън на глог, че е по-висок" !
25
1
 
2
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
"От трън на глог, че е по-висок "!
24
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
веднъж оставка,втори път оставка.....Се некой требе да бъде стомната....ЩУРОТИИ!!!!!!!!"Боко Харем" толкова сай "СПАТЪХНАЛ",че не само не знае какво да прави ,но и са мята като риба на сухо-БЕЗ СТРАТЕГИЯ,без ВИЗИЯ,без дори идея какво всъщност се случва!!!!Сега,след като стане НАПЪЛНО НЕНУЖЕН след "Председателството" и нестартираната КОМЕДИЯ "Западни Балкани",тоя ще стане по-ненужен и от тапите на шампанското, което поднасяше..Дебеланите от харема му-също....Само стойте и гледайте!..
23
10
 
10
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
22
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бойко бойко и ти се оказа продажник *** какво ти даде *** ??????
21
7
 
9
 
! Отговори
Пиян руснак преди 5 години
Вие българите или сте луди или прости 21 век те строят централа със технология от 19 век
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** тая не беше ли подала УстаФка...
19
11
 
7
 
! Отговори
България преди 5 години
Нямаме никаква нужда от руски скапани ***
18
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Пиян руснакне само си пиян!...
17
7
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
яко са ти бръкнали и на теб пустите русняци,***!...виеш,та са късаш..
16
3
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
А след американския ботуш висококачествени наркотици и отворени кпп за тях от бургас до лисабон с дилърска мрежа от *** нпо та