Идея: Делят курортите на зони - за забавление и за семеен туризъм

Курортите са от соца и са семейни, категоричен е Валери Симеонов
6 юли 2019 14:15, Анисия Иванова
57
Идея: Делят курортите на зони - за забавление и за семеен туризъм
Снимка: Булфото

Националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена да бъдат разделени на зони – за забавление и за семеен туризъм. Това е идея, която ще залегне в промени в Закона за туризма, които Министерството на туризма ще внесе до месец, съобщава bTV.

Южният плаж на Слънчев бряг да остане парти зона, в която дискотеките да работят през цялата нощ. За това настояват от Българската асоциация на заведенията.

Още по темата

Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невъзможно, тъй като курортите са изградени още по времето на социализма като семейни.

От Министерството на туризма пък предлагат с решение на местната власт да се определя в националните курорти до колко часа да се вдига шум.

"Големите туроператори работят изключително сегментирано, за това когато говорим само и единствено за национално курорти, да има зониране, за да се предлагат по-целево туристическите продукти, предложи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Валери Симеонов, депутат от Обединените патриоти, по принцип може да се обсъди едно такова отделяне на отделни, умишлено създадени, такива места за развлечение, в които да е разрешено озвучаването и след 23 ч.

По думите му това е въпрос на бъдеща законова уредба и задължително тези зони трябва да бъдат нови и доста далече от всички населени места.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делят курортите на "зона за друсане на малолетни и непълнолетни", "зона за запой на малолетни и непълнолетни" /същите зони ще ги има и за пълнолетни, но ще работят по-до късно/, "зона за чалга", "зона за повръщане", "зона за припадане" и т.н. Отделно ще има вип-зона за пияни англичани и прочее почетни гости от острова.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разделим и депутатите на зони. Ангелкова в конюшня, ...
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разделят курортите на "зона с бетон" и "зона с много бетон".
4
12
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Ако все още не са разбрали алчняците с хотели по Черноморието-- филмът свърши! GAME OVER! Валерката за да угоди на определен кръг хотелиери взели се насериозно - ходеше да вдига панаири по дискотеките а целият бизнес на Слънчев Бряг се крепи на млади разпасани туристи- И така отряза клона и на тези глупави хотелиери молещи го да спре шумът! Сега нещата са приключили- Никой няма да отиде в курорт с армия полицаи ходеща да спира музиката и министър скандалджия! Години ще минат за да се върнат!
3
1
 
23
 
! Отговори
джо преди 1 година
И как ще обясниш на пияния до козирката Англичанин, след запоя да се прибере мирно и тихо в хотела си?
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
V muzeia na bg toris ima li pone vosachni figuri na toris, toriska....da ne zabraviat bg kalugerite v manastirskoto shushukane ot jitie i stradanie sto e tova toris...
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tasi godina niama oste bum, bum, bum casino i bar strelbi...ama to i turisti ne sa vijdat...imalo edin turist i toi sa udavil....