Борисов за кризата с бежанците: Полагаме усилия с дипломация, мир

Имало план за действие, остава да се изпълни, посочи премиерът
110
Борисов за кризата с бежанците: Полагаме усилия с дипломация, мир
Снимка: БГНЕС

След днешните срещи имаме план, да видим дали ще може да се изпълни.

Това информира премиерът Бойко Борисов министрите преди началото на днешното правителствено заседание, след като изпрати председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Европейският гост беше вчера в Гърция и у нас заедно с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, а днес ще се срещне в Турция с турския президент Ердоган. Темата на всички срещи е мигрантската криза и натискът по границата с южната ни съседка.

Още по темата

"Полагаме огромни усилия с дипломация, мир, разбирателство да успеем да потушим този конфликт и да се върнем към нормалните си ангажименти. Хиляди хора страдат, напрежението расте", посочи премиерът.

По думите му това не е добро за региона – нито за инвестициите и бизнеса, нито за туризма.

"А и при този коронавирус още по-голяма опасност такива големи групи от хора като се движат. Затова полагаме много усилия, оценява се", информира той.

В началото на заседанието представители на тютюнопроизводителите у нас благодариха, че са получили парите си. Те обаче попитаха какво следва в развитието на сектора.

Мислим, че правим добро със 77 млн. лева, два месеца по-рано дадохме парите, коментира Борисов пред тях. Той посочи, че е изпълнил ангажимента си към тях в пълния му обем.

"Продължаваме в диалог с всички да работим по развитие на сектора и тези най-трудолюбиви хора да бъдат спокойни и овъзмездени за своя изключително тежък труд", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Цар ББ Безсребърника е чисто расов проблем. ББ е ци$анин и не може да се скрие, написано му е на ръката и челото. Цял живот е на едни Пособия, наистина гигантски, - 4те милиарда са от Пособия - да не е работил нещо?! а и такива заплати и законни доходи няма. Всичките богаташи, цялата олигархия, червена и наследница на комунистическата, са на тези Пособия. Нож в гърба и куршум в темето, а децата им в йешивите на кайма!
89
0
 
1
 
! Отговори
Кисел преди 4 години
Кога БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ще подаде оставка за ПРАНЕ на ПАРИ?Разследван е от Испанската Прокуратура ив."Ел Периодико"За далаверите на Бойко М. Борисов знаем от почти 10 години/а може да са и повече/Защо чакаме да започнат разследване от друга страна?Корона вирусът не може да заблуди българите за пране на пари.Потърсете сведения за апартамента закупен от Бойко М. Борисов за дъщеря му в сащ.До сега за най-малкото съмнение водещи личности веднага си подават оставката.Какво прави Гл. Прокурор ?
88
0
 
14
 
! Отговори
Петю преди 4 години
Абе хора-не разбрахте ли че Ердоган не иска проблеми на нашата граница,защото откъде ще им минават тировете за Западна Европа ако не от КПП Капитан Анедреево ако стане както на гръцката граница.Пак казвам ако Гърция беше на наше място затваря границата с тракторите по пътя и щеше да видим какво щяха да правят умните турци.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деса виросолога пак навири опашка
86
3
 
4
 
! Отговори
Men преди 4 години
Боко-Барсата е пацифист! Респект!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,много негремотни пекински патици в герп ,бе.Сега друга ин теле ктуалка написала във фейсбук,заДеса Дуловската става дума -Световните медии не забелязаха вирОсолога на Републиката,а само Борисов! При назначаване не трябва ли да има критерии поне за завършено средно образУвание....
84
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
гърците получиха 700 МИЛИОНА евро за справяне с мигрантите,а на наша Тиква му оставиха "мирния план и дипломацията".....Свежо,нали?
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко паша му е по-важно да си пие кафето със султана на връх 3ти март... окраде държавата и не му пука от нищо
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Taq ograda padna otdavna be aaxaaxaax q idi vij.Tq gi sprqla basch
81
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 80 преди 4 години
КПП-тата към Гърция във всеки петък вечер са претъпкани от "Изнемогващи" и "едва оцеляващи" българи които отиват да "мизерстват" по плажовете!
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елена Йончева лая заради оградата по границата, но се оказа, че е свършила работа и потока от емигранти не е към нас!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Стела,че навреме се е отървала от чу довището.
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как "решава" проблеми,че не ми стана ясно.Кани Мърсула на разходка и и връзва мартеница,а тя моля ти се дава 700 млн.на гърците да си укрепят границата.
77
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато РР се изявява като вирусолог и плюе родината ББ се поти да решава проблеми!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименда естествено троловете са виновни,защото на базата на една фалшива новина и измама някои трупат милиони!
75
0
 
0
 
! Отговори
Дупемат преди 4 години
Било не дипломат.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Barseloooni ,asansioriiiii,grafove i magistrali ,f 16 i tol taksi i balyyycci za milqqrdi
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Barseloooni,asansiorii,grafove ii magistraliii tol taksi i balyciii za milqrdiiiii
72
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все си мисля, че съм видял всичко от глупоста и простотията на Борисов но уви има още какво да се види и чуе. Последното му изказване относно неканените пришълци в Европа удари още едно дъно, аз съм дълбоко загрижен за съдбата на бежанците това са думите на глупавия ни премиер. А би следвало да е загрижен за Българите които изнемогват и едвам оцеляват.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ako ima Barselona v normallna dyrjava na sekundata schte ima ostavka aloou