Кризата показала много от пороците на политиката в България

Нинова не вярва БГ продукцията да влезе в големите магазини
63
Кризата показала много от пороците на политиката в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на БСП Корнелия Нинова кризата извади на показ много от пороците на политиката в България в последните години, като един от тях е винаги и без аргументи да се отхвърля, охулва и отрича всичко, предложено от опозицията.

Коментарът й е по повод на искането на земеделския министър Десислава Танева за задължителен процент български продукти в търговските вериги.

Още по темата

„Сигурно е забравила какво се случваше  през 2017 г. и 2018 г. С какъв плам ГЕРБ отхвърляха предложения от нас закон за процент български стоки във веригите. Мога да й разкажа какво я чака, защото минах през този огън“, написа Нинова в социалната мрежа Facebook.

Тя е категорична, че веригите ще се противопоставят и ще изпратят платени говорители във всички медии, лобисти ще упражнят натиск да се откаже, а някой може да се изкуши да намекне за пари на Танева.

„Ще внушават на българите, че това ще доведе до увеличение на цените за тях. Ще я заклеймят, че е националистка, която иска да извади ГЕРБ от европейското семейство на ЕНП. Ще я обвинят,че е антиевропейка, която иска да извади България от Европейския съюз. Ще я заплашат с дела. Ще й вменят вина за връщане на плановата икономика и социализма“, посочва Нинова.

„Ако издържи на всичко това, Комисията за защита на конкуренцията ще се произнесе срещу закона, защото нарушава свободната конкуренция и ще го блокира.Този сценарий ни организираха управляващите от ГЕРБ през 2018г. На инат, защото предложението се внася от БСП. Разликата днес е, че ние, като опозиция, няма да ги клеймим в комунизъм, в антиевропеизъм, няма да насъскваме говорители срещу тях. Ще кажем само - жалко, че загубихме две години за българското производство от политическото късогледство на властта“, обобщава соцлидерката.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 4epa

Ма ти и това не си, а Нинова не я мисли, на светлинни години си.
59
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Точно БСП да малчът. Да не се правят ,че не са управлявали до сега,всички са едни и същи маскари.
58
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/44

Та кои през прехода не бяха мутри казваш?
57
5
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Мутафчия/52

ГРоБарите?!
56
5
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 1 месец
Накратко, ГЕРБ за пореден път ще направят това, което БСП е предлагала преди, а те са го отхвърляли. Крачка напред-две назад. Това е пожарникарското гербаджийско управление. Мярката 60/40 работи, ама ще я коригираме. Пак работи, ама ще я допълним с.... Това им е нивото.
55
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КУРни взимай си Радеф -кръгом и марш от землянката,ЯСНО!!!
54
4
 
10
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
НИНОВА ПРЕДСЕДАТЕЛ ТКЗС !!!!!!!!!!!!!!!
53
8
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До Анонимен Всички знаем ,че това са празни бръщолевения . СЪРП / ГЕРБ,който унищожиха зеленчуко производтвото преди 5-6 години заради големите вериги ,заради които кошарите и дворовете са празни ,забраниха да си отглежат животни за месо ,сега ще възстановяват производството. АБСУРД ! ОТНОВО ЛЪЖИ И ПАРА В СВИРКАТА .
52
6
 
3
 
! Отговори
Мутафчия преди 1 месец
До Анонимен Извозват трупове ??? Айде пак Мутафциищините ,трупове! А кой извозва 700 ооо х.починали италиянци за година . По 2000 хилади на ден. А 108 00 х. починали средно за година българи ,кой ги извозва ?
51
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ & ЧУК преди 1 месец
До аман от тез 2009 г-родени 82 хиляди деца .....отрицателен пираст -27 000 х.....2019 г-родени 60 хиляди ,отрицателе прираст 58 хиляди
50
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е ясно от години Нинова и Радев правите забележки,но касата е в Барселона.Кучетата лаят,кервана върви.Само си говорим и нищо,трябва да си много глупав да не разбираш.Няма промяна има скандали в парламента за ПАРИ и заплати.
49
9
 
6
 
! Отговори
Бубето преди 1 месец
Та така...депутатите няма да си замразят заплатите на ниво от 2019 г. Президентът е прав, че решението им да даряват ежемесечно заплатите си до края на извънредното положение, е "цинизъм" и "популизъм".
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В продължение. Тук взеха решение ЕВЕНТУАЛНО армията да помага при по-тежка ситуация.Червените ревнаха, че това е погазване на демокрацията.В Италия военни камиони извозват труповете!В Шотландия месец преди нашето решение бяха изкарали армията на улицата, не готови!Италия, Испания и Франция буквално изгърмяха!Англия също. Швеция и тя разбра, но късно. Само ние с германците устояваме. Не. Вегенин иска служебно правителство назначено от техния президент.ГЕРБ бяха вече опозиция и не се държаха така.
47
7
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Ей тази ГОДЗИЛА не млъкна бре,то от всичко разбира бре,хем оср... хем голяма.
Кога ша върнеш субсидиите МА.
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така не са и приемали предложенията?Приеха ги и техния президент им наложи вето.А за популисткото раздаване на пари на калпак,как да се съгласят?Икономическия им колос Гечев, каквото и да даваше за пример преди кризата направено от други държави, тези примери доведоха до провал в съотвените държави!Независимо от изхвърлянията на Тръмп,не чух от демократите някой да си е отворил устата.Както и в другите държави.Тук,тези се чудят как да провалят мерките,само и само да очернят управляващите.
45
11
 
9
 
! Отговори
оцеляващ българин преди 1 месец
Тази Никаквица кога ще короняса, че най-сетне да миряса!?
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРИВАТИЗАЦИЯТА си беше добра и такава имаше и в другите соц страни.
Само, че нашата се проведе мутренски и резултатът е налице.
БКП си беше и винаги е била мутренска партия , каква `приватизация` да извърши - мутренска.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова, ако иска да помогне, да прокара закон, с който се разрешава и на обикновените дребни производители да си изнасят продукцията, без да минават през прекупвачи.
Защото с тия български прекупвачи цената хвръква до небесата.
42
5
 
15
 
! Отговори
аман от тези преди 1 месец
Икономическите мерки на БСП/БКП ги знаем - на няколко пъти фалираха държавата и докараха българите до просешка тояга. Никога повече БСП!
41
0
 
15
 
! Отговори
Българин 1 преди 1 месец
Най големите пороци в политиката ги показа ПРИВАТИЗАЦИЯТА,а най порочни се оказаха тези дето я извършиха!!!
Рзарушиха и съсипаха всичко!!!