Станишев зове за икономически антикризисен щаб

25% от българите са станали по-бедни през този месец и половина
4 май 2020 11:22,
53
Станишев зове за икономически антикризисен щаб
Снимка: БГНЕС

Според проучвания на Alpha research 25% от българите за този месец и половина рязко са обеднели. Друг значителен процент има намаляване на доходите. Един от големите резултати на тази криза е не физическото социално дистанциране, а неравенството, което нараства и отговорност на държавата да хвърли всички усилия, за да промени това. Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев по Нова тв.

Още по темата

"В здравен аспект мерките на правителството срещу коронавируса бяха успешни и това личи по броя на заразените хора. Социалното дистанциране и другите медицински мерки дават своя ефект. В сравнение с другите европейски страни, виждаме, че сме доста по-добре. Големият въпрос е икономическите и социалните мерки, защото за тях няма достатъчно ясна комуникация от страна правителството", заяви Станишев.

Той посочи, че е ограничен броят на фирмите, които могат да ползват мярката „60/40“. По думите му трябва да се мисли много сериозно за истински икономически антикризисен щаб, защото след месец и половина са нанесени много тежки следи върху икономиката, особено върху малките и средните фирми.

"Трябва да се мисли за излизане от тази ситуация, тъй като вече има хоризонт за разхлабване на мерките и връщане към един що-годе нормален икономически живот. Това изисква много широка дискусия, най-вече в парламента, и национално съгласие. Моето впечатление е, че когато има криза от този мащаб, хората очакват политиците да се разбират в името на националните интереси", подчерта президентът на ПЕС.

Той добави, че правителството трябва да направи много повече, за да постигне това съгласие и да привлече всички възможни експерти, за да види икономическите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде на щабовете
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешното е, че Станишев като премиер водеше доста дясна политика, а тук го оплюват хора мислещи се за десни. Явно не сте десни, както си мислите.
44
3
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Жалка картинка ...
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станише в е най-десният премиер в Прехода, въвел крайнодесния 10%-ов данък.
42
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-38 *** заедно с бсп,и герб-комунисти,трябва да се забранят,в герб има по-вече членове на бкп,отколкото в бсп.
41
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-45,може,но след онзи,който си раздаде милиардите,за процентите си прав станишев,но взамяна имаме,отличен кредитен рейтинг,"хиляди открити "ззаводи,3милиарда излишък,още какво му трябва на ***,остава,само да ръкопляска на герб-комунисти,които ни водят,към светли бъднини.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
станиШЕФ вместо напразно да зове,да започне да раздава милионите си на обеднелите българи.
39
2
 
8
 
! Отговори
Клоун преди 3 години
Станишката да си гледа жената и децата (доведени и отведени) и да разбере че е свършил завинаги с политика и соц. живот. Тоя и Плевела са най-големите продажници в новата история на Бългаиря. Много се радвам че се радва на масово НЕодобрение.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите започнаха да стават по бедни още от декември 2019г. когато цените тръгнаха нагоре, а заплати е пенсии си останаха същите. Сега пък с коронавируса положението върви към трагично.
37
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
Станишката се кри като мишка през коронакризата, а сега се е наредил с копанката на масата. Тарикатче червено е той ;-)
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лилит 36Няма истинска лява партия в Бг.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роди *** мамо с късмет,па *** фърли в Европарламент.
34
6
 
1
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До АнонименД-р. Станишев е извършил сериозна научно-изследователска работа в Русия и е автор на важни изследвания върху руската история особено втората половина на XIX век и началото на XX до събитията 1905-1907г..
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма е осъден със закон през 2001.Да се спази закона и да се забрани БСП.Няма място партия на терористична основа владеела с насилие и диктатура в продължение на десетилетия.
32
1
 
8
 
! Отговори
лилит преди 3 години
С възмущение чета напиксаното от др.Станишев и сие компания. Хората имат крещяща нужда от лява партия, но са отвратени от такива като Гергов и други като него. Затова БСП губи позиции. Извадете списъка с милионерите от БСП които ограбиха България в последните 30 години. Тези хора нямат място в партия бореща се за социална справедливост. За какво обединение говорите - на каква идейна основа да се обединим с олигарсите?
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишев,скрийте се и не се показвайте никъде.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само от щаб на щаб ще вървим. Ако искате един проблем да не се реши, направете комисия.Комунистът си е комунист. Не се променя.
29
1
 
10
 
! Отговори
баста преди 3 години
На снимката,четирима тунеядци.
28
3
 
6
 
! Отговори
Шут преди 3 години
Жена на всички времена.Сега разполага със сланинка и хвали другаря Борисов.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрийте го този продажник нещастен и повече не го показвайте !