Борисов: Вирусът не е победен, но хората усвоиха правилата

Хотел на Алепу няма да има, категоричен е премиерът
Обновена: 5 юни 2020 22:13 | 5 юни 2020 21:25,
209
Борисов: Вирусът не е победен, но хората усвоиха правилата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

101 дни борба с коронавируса. Точно преди толкова дни бе създаден Щаб за борба с вируса. „Вирусът не е победен, нищо не е свършило, хората усвоиха правилата на дистанция и дезинфекция“, каза в ефира на БНТ премиерът Бойко Боросив.

Още по темата

„Има теория сред обществото, че е трябвало да пуснем вируса свободно да вилнее в страната, нека видим как Швеция се извини за тази си фатална грешка. Мерките в България бяха най-ранни, но и най-леки. Заедно с хората спазвахме правилата, за да може да се върнем към нормалния живот. Няма теория, няма учебник, няма литература, по която да извадиш и да кажеш: За коронавируса правилото е... няма такова! Издъниха се най-големите държави. Измряха им хората. Във Великобритания, в САЩ, в Русия, в Бразилия, издъниха се! “, допълни Борисов.

На въпрос защо е било нужно хората да се плашат с чували за трупове, Борисов отговори, че това е информираност. Когато човек знае и вижда. Той припомни репортажите от Италия и Ню Йорк и за да се случи това, според него е било важно хората да бъдат информирани.

Премиерът коментира грешката в системата на Министерството на здравеопазването днес така: "И сайтът на СЗО блокира днес".

„През ден наблюдавахме как се движи вирусът. Пуснахме парковете и планината, видяхме, че хората спазват правилата. Има сектори, които ние не сме спирали – строителството и селското стопанство, много държави все още са блокирали тези сектори“, припомни премиерът.

„Големите европейски държави свалиха ДДС-то. Всички видяха от нас, ние свалихме налога на ресторантите, книгите с ниско ДДС ми беше отдавнашна мечта. Ние приемаме хубавите идеи, дори и предложени от Пеевски.“, каза Борисов.

Подпорната стена на плажа Алепу също бе коментиран от премиера. Според него това не е хотел, а ще стане местообетание за птици. Застрояването на плажа е било започнато през 2001 година, няма да се строи хотел там, категоричен е Борисов.

Бизнесът на Божков го взехме в полза на държавата. Аз говоря само с факти", заяви Борисов.

"От времето, когато аз бях главен секретар, аз не се обяснявам на всички хора с обвинение, защото той няма как да те обича, когато е беглец с червена бюлетина на Интерпол и 18 повдигнати обвинения", категоричен бе премиерът.

Борисов отрече да е получавал пари от обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

"Как ще получа пари от Божков? От Божков съм получил една пура и то в централата на ГЕРБ", каза Борисов.

"Заклевам се във всичко свято, защото съм вярващ - една стотинка, един лев, едно евро не съм взимал от този човек. Ако някъде може да ми се търси вина е, че съм помагал на футбола, защото той беше в колапс", допълни Борисов.

"Хазартът защо да не е за българския спорт, защо да не е за българските спортисти. Сега стана, преди 10 години това не ни е било приоритет", допълни още той.

Премиерът уточни, че не е забранил на правителството да се вижда с Божков, но никога в негова полза. И в един момент се оказало, че дори съдружниците му от 20-30 години, не са ли знаели, че се отклоняват пари.

Борисов коментира и бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Колегата Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, сега прави каквото може да разбира. Но негова работа. Пожелавам му успех, тъкмо хората в ГЕРБ ще видят кой е бил искрен", допълни премиерът. Той припомни притчата за цар Соломон и двете майки.

Министър-председателят се спря и на темата за КЕВР и разпространена прогноза за над 20% увеличение на парното в столицата, която беше опровергана по-късно. "42% сваляме цената на газа. Едната вечер излизат с новина, че с 20+ процента вдигаме цената, а в същото време 42% намалява цената на газа. Пълно малоумие! Питам Дончев - той ми обяснява, тъй като само един път в годината се определя цената и те си слагат всички възможни варианти - Утре цената става 1000 лв. и какво ще се случи тогава? Кажете на хората, че с минус 15, минус 20, да видят, затова сме се борили. Сега в понеделник 201 милиона връщаме надвзети от "Газпром" пари. И те излязоха и да направят хората да ни псуват. Е, затова и без това им е изтекъл мандатът.", допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 166 Кой си ти бе батка! Теб ,къде те приеха без изпит, може и да нямаш средно! Корупцията е ,не изличима болест в целия свят! Както в шаха, трябва да се започне от Царя и се стигне до пешката ,много трудна стратегическа задача! Но има едно, голямо "НО ", не забравяй, в тази корупция влизат и другарите комунисти. Твоите и моите пари, които ги нямаме са в техните джобове! Не хвърляй бензин в огъня защото, можеш сам да изгориш в него ! Да се започне първо от другарите, и тогава ще.
164
0
 
3
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До 177 . Борисов, вче два , три пъти си даде оставката, но вашата любимка Нинова не я прие! Не и стиска на дебелото " Д ", защото няма да може да се справи с проблемите в държавата ,които нейната "велика " партия БКП-БСП създадоха! Колкото до пурата, врътни на бат Бойко пурата, накреви каскет юнашки и си гледай кефа !!!
163
0
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Гневен Ще споделя нещо с теб. Наблюдавал съм при кучетата, някой от тях което е бясно и гневно, си захапва тестисите и ги къса . Чак тогава се успокоява . Що не вземеш и ти да сториш това . Тъй и тъй не разбираш от политика, що да се гневиш излишно, пък дори и без тестиси. Кво пък толкоз, за чий ти са .
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГНЕВЕН 178 Хайде де, от кога чакаме Нинова да дойде за да цъфнем и да вържем . Цели 45 години цъфтяхме и връзвахме, че накрая прецъфтяхме и овяхнахме . Да не забравяме при кого са ограбените пари ,Арабаджеви, Баневи, Василев, Миньо Стайков, Галеви, Гергов, Божков и много други, знайни и не знайни войни на комунистическия прогрес .
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 181 КАЗВАТ, ЧЕ ТИ СИ БИЛ НАЙ- ГОЛЕМИЯ МАЙСТОР НА ПУРИТЕ, ЩО НЕ ЗАВЪРТИШ ПУРАТА НА БАТ ТИ БОЙКО
160
2
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Той най-големия проводник на Руско влияние в България е ФаЩ.
159
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквун го разбирам-всеки, който се опита да се отърве от влиянието на Русия в България ще бъде убит, влачен по съдилищата, оплют, свален от власт.Защо да си го причинява!? С неговото кримидосие,дебел два метра на какво да се надява. Затова ще изпълнява поръчките на Танцуващия с обръчи, Разпределящия Поръчките, Резидента на Русия в БГ -Боянският Прилеп и неговия таран, КОЙ беше, бе. ...
158
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
типично по Толупски:-Вчера са изрепчи:-"Тава дето ние го навийме никой друг в света не успя"...какво е имал предвид,опитайте се да разберете.Днеска:-"Ааа,не сме победили вируса,очаквайте още!..Но барем са научихте да дезинфектирате ръцете си..И вече нема да са чувствате странно,като ви заключим пак у дома при следващата вълна..Зер вече имате опита"...и /188/ е прав:-Не разчитайте да се разкара!..ТЕПЪРВА ще има да смуче БЛАГИНКИТЕ на "вируса" тая пиявица!!
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се осъди за експлоатация на женски труд. Севда Му мъъкне дисагите с мънитата...Като магаре.
156
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разчитайте да се разкара.ЕС му е обещал 15 млрд.субсидия за преразпределение и обществени поръчки.Сещайте се кой ще ги връща и гупе да ви е яко.
155
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-180 тиквата да си подава оставката,и да пуши дългата пура на черепа.
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али ББ и вирусът на Тоталитаризма ще бъдат победени.
153
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всички видяха от нас!"...НЯМА ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ОТ ТОЗИ.ВМЕСТО ОЧИ ИМА ДУПКИ.НАГЪЛ ,ПО-НАГЪЛ, НАЙ-НАГЪЛ...БАРБА ГАНЬОС.
152
4
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Султана на най-бедната страна в Европа ,на най-корумпираната и най-бързо топящата се нация в Света ,за пореден път се хвали и лъже народа си.Няма отърване от този самозабравил се злодей и Хунтата му.
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И като се кълнеше и кръстеше рече : Не познавам Човека! И три пъти от Него се отрече"/Евангелие от Глиган/
150
3
 
6
 
! Отговори
два вида мислене преди 3 години
Ако страната ти е бедна най--бедната в ЕС и не само.... то ще седнеш на масата да ядеш когато и последния сиромах се е нахранил ,а не да се натъпчеш едно хубаво и да кажеш : та то ,ако аз не се наям кой ще се наяде тука ! Хората правят страната --с погрешните си приоритети и неразбиране той задълбочи етническата подмяна нанаселението ,бягството на младите е драстично бедноста е поголовна ,сметките не могат да се плащат кражби и бандитизъм в обезлюдени села ,кражби на високо ниво шуробаджана
149
1
 
1
 
! Отговори
каза-изброи-деклара преди 3 години
Нека все пак пиярките да внимават с какво мажат Борето за пред камерите, защото бая има да обясняват защо са го нацапотили като мумизиран мътвец със загниващи карантии.Срамота е! Боре толко неща казва, изброява и декларира че ще направи въпреки некои неща, а те така да го дъфчат, бе.
148
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво казва президентина?
147
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вирусът не е победен и ще продължи да се разпространява като има хора които се движат между държавите .Победен е българския дух ние си седим и си траем за това което става в държавата управлявано от властите ние си оставаме роби на този или онзи който ни управлява -всеки си казва аз съм си добре -егоистично такъв егоизъм няма при сърбите или гърците затова те ще са по-добре от нас .Докога нация сочена за древна ще продължи да се продава -това ли е българското надявам се да не е
146
3
 
6
 
! Отговори
Дупката Алепу преди 3 години
Всички очакваме да видим кой е дал разрешение за строежа в свлачищен район. В защитена местнист. Кой е дал терена, кой е дал заема на инвеститора, кой е подписал акта за приемане. Между другото станцията на Околната Среда и Водите е на има няма 3 километра оттам. Трябва да си спомним че преди 2 години имаше телевизионна кампания срещу караваните дето замърсявали това, което днес е дупка, която заплашва да погълне цялото строителство. Без да съм геолог. Следващата зима тези бетони ще са пидкопани