Политолог: Президентството не може да води битка с прокуратурата

Според доц. Стойчо Стойчев са се активизирали агитките
9 юли 2020 22:06, Павел Гълъбов
122

Какво стои в основата на протестите срещу властта? Политологът доц. Стойчо Стойчев отбеляза за "Денят ON AIR", че президентството не може да води битка с прокуратурата.
Още по темата

"В момента са мобилизирани така наречените агитки, които са в постоянна бойна готовност за всеки един мач, да отидат и да се раздават за своя отбор. Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет, а за вземане-даване между президентство като институция и главния прокурор. Не трябваше да се стига до ситуация, в която да се влиза в открита конфронтация между тези две институции", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите му сме изправени пред проблем и ще понасяме последствията от него.

"По отношение на правомощия, на ресурс и на власт, президентството не може да води битка с прокуратурата. Нито е от ранга на прокуратурата, нито от калибъра. Това, което президентът има и това, което умело използва е трибуната от която говори", добави политологът.

Според Стойчев президентът формира обществено мнение и създава настроения.

"Пикът на цялото това нещо беше с директните обвинения към прокуратурата, все едно оповестените материали не са истински. Напротив - те са истински и проблемът беше, че президентът вместо да си оттегли поне временно уличения съветник, той настояваше това нещо да бъде политическа поръчка. Главният прокурор не се поколебава да действа", поясни доцентът.

По негово мнение преди да се "хвърлим да защитаваме каузи", трябва да помислим дали не "вършим нечия работа".

"Същите тези хора, които протестират на жълтите павета пред Министерския съвет срещу кабинета Борисов, преди само 6 години протестираха на същото място против кабинета Орешарски", каза още събеседникът.

Според доц. Стойчев няма социално напрежение и протестите едва ли ще ескалират. Той посочи, че алтернативите на сегашното управление не са по-желателни, защото знаем какво да очакваме от ГЕРБ.


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
баце преди 4 седмици
В БГ професията политолог не върви защото няма политика , а воля и нареждания на МУТРИ.
108
1
 
4
 
! Отговори
Джамбаз ефенди преди 1 месец
Бойко и НОЩния му щаб забраниха на ултрасите да ходят по стадионите и...те тръгнаха по жълтите павета... ))) Каква истинска драма, дами и господа
107
1
 
4
 
! Отговори
Друсано хипи преди 1 месец
Долу Тиквата!
Орешарски премиер! Пеевски главен прокурор!!
Хип-хип-ура..!
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То кой може, мошениците си го избраха и 7 години, никой не може да го пипне. "най- достойния, безконтролния и велик - каскета Гешев, той е радост. "
105
6
 
6
 
! Отговори
Велмазов преди 1 месец
Импийчмънт за президента ГАДЕВ ! Бъл.гаро.мразец и разделител на нацията ! Съд и затвор за червената бабичка Гадев !
104
4
 
7
 
! Отговори
Професионалист преди 1 месец
Той води война с мутри и мафиоти,а те са навсякъде!
103
4
 
8
 
! Отговори
Алтернатива има преди 1 месец
Оказва се, че президентът Радев може да събере на едно място привърженици и на лявото и на дясното. Това е пътят. За да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка ще трябва да минем пак през експертен кабинет както по времето на Димитър Попов след 1990г.
102
8
 
10
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
Президентът Радев единствен пречи на Бойко да яхне цялата държава. Бойко си назначи каскета с конкурс проформа само с един кандидат. Но Цецка не можа да я уреди за "майка на нацията".
Не ми се мисли как щяхме да се представяме пред света с нея. Но Бойко щеше да я целува по темето както Цвета Караянчева, Да, Тикволандия. Време е да и се сложи край.
101
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Пълен *** - до него стои Лупи, който източи, фалира и продаде за стотинки Кремиковци и двамата викат мафията вън и това ако не смях. Народе отвори си очите!
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този винаги говори нелогизми за да докара нещата в полза на боко. Явно е от бокоюнген.
99
2
 
6
 
! Отговори
Не от Северозапада преди 1 месец
До Един от Северозапада
Испанската прокаратура е прекратила и двете разследвания по сигнали на
БОЕЦ, тъй като имотът е на човек, който го е придобил законно и законно го е
предоставил за ползване.
Колкото до другите ти въпроси не знаеш дали не са назначени проверки, за проверките за класифицираната информация знаеше ли до вчера?
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет"
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народна мъдрост:дребните са вредни, доказана многократно.
96
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредния "социолог", изваден от задния джоб на някое корпулентно лице, за да ни убеждава колко виновен и корумпиран е Радев и колко невинни и чисти като сълза са ББ, АД и ДП.
95
8
 
7
 
! Отговори
Ннн преди 1 месец
Логично е, тогава Орешарска беше Пеевски, сега ББ е Пеевски....и Доган...същите сме, но сега прибавихтя и комунистите към нас.
94
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох на татко и мама политолозите и социолозите и антрополозите. Всички сте на масата за голямата баница,но щом ГЕРБ се разпаднат и ги изметем от масата,какви ще ги мъдрите да получите нова баница. Вземете се осъзнайте ,че нещо Ви куцат прогнозите и се никой май не Ви слуша за нищо. Нямате ли срам бре??
93
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има три явни анализатори *** на ГЕРБ и то с титли -този и две жени доцент и професорка Разкарват ги като магарета по телевизиите и само като ги видиш знаеш какъв анализ ще чуеш
92
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 101
А ти защо задаваш правилните въпроси?Нали знаеш,че няма да ти отговорят?По-зле е и от Тошовото време.
91
6
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 месец
1. Защо прокуратурата не проверява в независима лаборатория записите за кърджалийската П-ка, дали саавтентични и защо Борисов н е е подведен под отговорност за обида?
2.Защо не се разследва автентичността на снимките, и не се разследва произхода на евро и злато, и защо Борисов не е подведен пос отговорност за подкуп и търговия с влияние?
3.Защо в съдействие с Испанската прокуратура не се разследва къщата в Барселона, произхода на парите?
90
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един търговец на влияние. Колко плащат на лобистите да обикалят телевизиите?