Защо антикризисните мерки породиха скандал в НС?

Коментира депутатът от БСП Стоян Мирчев
29 юли 2020 22:45, Петя Славова
39
Защо антикризисните мерки породиха скандал в НС?
Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП напусна заседанието на парламента след скандал и пореден ден на скандирания "Оставка". Депутатът от БСП Стоян Мирчев бе наказан, защото от парламентарната трибуна нарече премиера Борисов "страхливец" и мишка".

"Имаше напрежение и бях наказан. Наказанията са различни, но за мен това е без значение. Този парламент е изчерпан. Щом Цвета Караянчева не допуска обидни думи, тя е в роля, в която може да мобилизира своите депутати и да накаже премиера като свали доверие от неговия кабинет", обясни Стоян Мирчев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че за 10 години управление на ГЕРБ рейтингът на парламента намалява стремглаво. И подчерта, че  за това време България е на дъното на всички положителни класации и в челото на всички отрицателни такива.

Запитан защо БСП не успява да влезе в управлението вече толкова години, Мирчев отговори, че социалистите са допускали грешки и трябва да изкупят своята вина към българското общество.

"От 3,5 години говорим за проблемите и се оказа, че сме уцелили правилната линия. Протестите са срещу тези безумия. В този протест има хора от целия политически спектър, които имат различни искания. Различни хора опитват да яхнат протеста, но той няма изявени лидери", коментира още депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

За него не е толкова важно състоянието на БСП и дали е готова да управлява. Проблемът в България пък не бил в Конституцията. Според Мирчев проблемът не е в количеството пари, които управляващите отпускат, а в тяхното използване. Социалистът е на мнение, че се предлагат неизпълними мерки.

"Не знаем какви са тези мазнинки. Г-н Борисов раздава едни пари и ги нарича мазнинки. Това е типичен пример за диктатура. Септември ще дойдат социалните и икономически протести, които ще са много по-мощни", завърши събеседникът в студиото на Ганиела Ангелова.


39
Още от Общество
Сиди за протестиращите: Имат десетки искания, но са без консенсус
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 седмица
Много се засягат гербаджиите ако някой засегне бат'им Бойко. А Мирчев не го е нарекъл "мишка", а каза, че се крие като мишка, което съвсем не е същото. И юристите това добре го знаят. Ако наречеш публично някого мошеник той може да те съди, но ако кажеш, че постъпва като мошеник - не.
А това, че Бойко се крие като мишка от парламентарния контрол си е съвсем вярно. По-удобно му е да сипе бисери от джипа си, там, където никой не може да му задава въпроси.
25
1
 
1
 
! Отговори
И на Хитлер.... преди 1 седмица
До Анонимен
То и много от сътрудниците на Хитлер са били

такива, но това, не ги прави по-малко нацисти и престъпници!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Страшно протувен Комунист....ето заради такива като него никога не съм харесвал БКП
23
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Този е червена парламентарна мутра. Каруцарски език, ниска култура.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Любимата ми водеща
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това баща му или дядо му какви са били няма значение защото човека е интелигентен и говори верни неща и то аргументирано. Със сигурност не е като тъмночервения комунист Бойко Борисов дето още не си е изхвърлил партийната книжка.
20
3
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 седмица
Това талибанче е потомствен комунист. Дядо му, Стоян Михайлов е секретар на ЦК на БКП и светило на социалистическата социология, баща му Михаил Мирчев е социолог в казионният Научен институт за изследване на младежта след това преподава в УНСС, неуспешен кандидат за кмет на София, издигнат от БСП през 2015.
19
7
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 седмица
Да не се заблуждаваме,нито пенсионери,нито държавни служители са спирали да получават пенсии и заплати.Тези които спряха работа ,не са получавали пари.Очевидно част от антикризисните мерки са нещо друго, предизборната покупка на избиратели е факт
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми проста селска мисирка управлява парламента според Бойко.
17
5
 
11
 
! Отговори
шах и мат преди 1 седмица
Ти ПЪК кой си БЕ ?
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова е проста, а според Борисов знаете само какво влиза в простите според него.
15
2
 
15
 
! Отговори
отговор преди 1 седмица
е как защо ?! защото за бсп и спонсорите им няма пари !
14
18
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Ето, че има нормални хора, които разсъждават правилно и говорят умно.

Не може да става сравнение с истеричните бръщолевения на гербавите активисти.
13
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Герберски продажницииии сте вие от днес бг трябва да бъдете закрити веднага със новини.бг едни и същи продажни медии сте ,ще ви запалим офисите бойлуциииии.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След като има двустранни и многостранни сделки, такива, като тоя да ги избират за депутати да си живеят, и да работят само за себе си, парите на обществото ще се разпределят от,, диктатори,,
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма такива действия от страна на управляващите, които да не бъдат скандални за опозиция, като настоящата.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП само ще мобилизира огромният потенциал на негласуващите да гласуват за ГЕРБ.
БСП ще имат още по-малко представители в следващия парламент.
Изцъклени гладни хи-ени са БСП.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой те предложи за депутат, Мирчев.И защо? Не си добър депутат, а и добър човек също. Я, ми кажи ти с какво добринесе за твоя избирателен район след като си многуу смел, многуу висок, с многуу голяма брада но без гребенче.
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо сега дават, а преди не даваха.

Има далавера някаква. Защо сега решиха да дават? За да правят далавера.

Защо преди не даваха? Заради друга далавера.
7
3
 
24
 
! Отговори
Доктор преди 1 седмица
Този потомствен комунист на снимката , с брадата, като го докарат в болницата с размазана физиономия, извикайте ме да го довърша. Има сметки за уреждане с комунистите.