Брюксел призова за спазване правата на демонстрантите

ЕК: Законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред
7 авг 2020 14:57, Елка Василева
129
Брюксел призова за спазване правата на демонстрантите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в държавите от ЕС; държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред.

Това заявиха днес говорители на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси, свързани със събитията в България от последния месец.

Призоваваме държавите от ЕС да следят за спазването на правата на демонстрантите и за законосъобразността на полицейските действия, добавиха говорителите. Националните правни системи следят за спазването на правата, допълниха те.

Още по темата

Общата оценка в последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България е, че напредъкът на страната е достатъчен за изпълнение на целите, поставени при приемането на държавата в ЕС.

Същевременно ЕК ясно заяви, че страната трябва да продължи с прилагането на необходимите реформи, особено по отношение на независимостта на съдебната власт и за борба с корупцията.

Това наше становище остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдение на върховенството на закона в ЕС ще даде възможност на комисията да продължи работата с България, посочиха говорителите, цитирани от БТА.

ЕК работи на основата на механизми, които следят постоянните предизвикателствата пред върховенството на закона. Не отвръщаме поглед (от събитията в България - бел. кор.), с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, добавиха те.
 


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
държавите имат право да въведат полиция за опазване на редагоспода от днес това е първото което казват от европа
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... Националните правни системи следят за спазването на правата, допълниха те...Най-големите бандити са в Брюксел за съжаление! Тези още не разбират, че се протестира точно срещу тази правна система начело с гл. прокурор! По голямо кощунство да ни обясняват, че правната система следи спазването на правата, няма! Тези се подиграват с интелигентността на българския народ!
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kit ChelinНяма и такава европейска държава в която президента да е оглавил опит за преврат .
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
115 ми те от Брюксел това правят. Оставят ни да си решаваме проблемите. Никой не подкрепя Бойко, никой не ни се меси. Ама нали другарите лъжат като за последно...има хора им се връзват
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
114 това е при данък общ доход в Бг 10% при 13% за Русия. Иначе руснаците си го казват- българите хем сте по- богати,хем живеет по- добре. Ама иди го обясни на едни гумени глави , чиято информираност се заключва само до някакви сайтове с фалшиви новини във фейсбук и дрънканиците на *** в Бг. Президента ни сравни с Венецуела. Венецуела е дружка с Русия. В момента средна заплата там е 2 долара и 4.5 милиона емигрирали за 3 г. За последната пък 2.2 млн руснаци драснали на запад.Без коментар
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюксел да си гледа работата. Никой не нарушава правата на демонстрантите. Истината е че те нарушават моите права. А след като досега не взе отношение по въпроса, Брюксел да продължи да си затваря устата, а не да се обажда като черна станция. Това с протестите е вътрешно държавен проблем и ще бъде решен както държавата намери за добре.
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минимальные зарплаты, в евро:Нидерланды - 1636Германия - 1584Франция - 1539Испания - 1050Греция - 758Польша - 611Болгария - 312Россия - 153Ладно, до Германии нам, как до Луны.Но минималка в России в 2 раза ниже, чем даже в Болгарии.Где, кстати, НДФЛ меньше российского.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегата е написал правилно. Пари срещу законност исках в ЕС. Обаче идола на всички комунисти и русофили В. Орбан сложи вето и в крайна сметка не мина. И пак му се увеличиха парите. В Европа е така. Лошото е, че Ганчовците не знаят какво е ЕС. Интересно наскоро поредна журналиста пита идола на същите В.Путин кога ще стигнат руските заплати българските. Въпроса е точен : мин.заплата в Русия - 153 евро. В България 312 евро. Кога??? Та хайде другари спрете с измислиците на *** ,че сте жалки
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демонстрантите се галеха с перце.Снощи полицията се намеси в помощ на останалите граждани, които искаха да се предвижват свободно.Най-после полицията започна да изпълнява основното си задължение - да се грижи за реда в държавата.
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
господа протестиращи казвате имало корупция Ако някой има данни да ги подаде в прокуратурата .Това че *** казва мутри вън показва колко му е акла. Сигорно някоя жена на пазара ви е казала за корупцията
109
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп не каза ли за тия от Брюксел, че са тотално превъртяли и бутат масло ? Юнкер алкохолика си отиде ама неграмотните му слуги са си още там.
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
91 пишеш глупости на конвейр. Той и Орбан прекарва половината фондове през фирмите на зет си. Плюе Е С ама му дават. А имаше правителство на Орешарски 1 г. Биеха наред. А Брюксел увеличи парите. Значи подкрепяше БСП ли? Имаше служебно на Тафев...пак се капиха парите???? Айде мисли малкопреди да плещиш глупости. Или просто си на хонорар и ги дрънкаш целенасочено. Парите отиват по предназначение. Че се намират начини за отклоняване е ясно. И в другите държави е така. Ако спрат парите ще е леж.
107
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Затварянето на крастовища не е ли нарушаване на права"Какво е "крАстовища" бе, трол гербав?От краста ли произлиза или от краставица?Ама какво ли те питам, ти пускаш "за Баце", ясно е какво е умственото ти развитие.
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бг няма побоища над хора и всичко е спокойно. Какво да трябва да каже Брюксел? Няма нарушени прсва, няма нищо. Някакви си пречат на другите. 50 човека правят циркове. Айде моля ви се
105
2
 
10
 
! Отговори
Баба Марта преди 1 година
Оставка и на Вас, брюкселски зелки! Заради вашите проклети пари сме на тоя хал!
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекмедже йош гелди алтън кяр.Пистолет варму-кураж варму!Сус,хайърсъзи ниедни!
103
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Брюксел призова ли и за спазване и не нарушаване на правата на останалите граждани които не протестират. Те са много повече от тези които протестират. Затварянето на крастовища не е ли нарушаване на права на останалите граждани и нарушение на обществения ред и законност от протестиращите. Господа журналисти задайте им тези въпроси на чиновниците в Брюксел.
102
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко спазваше правата им цял месец, ама тия се ****ха. Даже не можаха да се аргументират, просто искаха оставка, лапаха скара-бира и чакаха да им платят.
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общественият ред го нарушават платените псевдоПротестиращи.Това ясно трябва да се каже и да се изтъкне, че те са твърде малко на брой - в провинцията по 15 до 50 човек, в София - неколкостотин и то в най-многолюдните "протести", съпроводени от още два пъти по толкова сеирджии, излезли на вечерна разходка.Това да се разгласи чрез световните медии. Иначе защо плащаме заплати на аташета в посолствата ни по света?
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв си съюз на 10 години не може да поучава суверенна държава на 1 300 год. тука е БГ и си има закони и правила, никой не e над закона дори Брюксел. Тия търтеи да научат що е то закон и Конституция после да ни учат на демокрация.