Парламентът ще работи, проблем с кворума нямало да има

ГЕРБ се готви за предсрочни избори след месеци
Обновена: 8 сеп 2020 19:25 | 8 сеп 2020 14:06, Камелия Цветанова
31
Парламентът ще работи, проблем с кворума нямало да има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не мисля, че ще имаме проблеми с кворума, увери председателят на парламента Цвета Караянчева за утрешното пленарно заседание, предаде БГНЕС. В петък депутатите не можаха да стартират работа заради много отсъстващи, но Караянчева увери, че това е било заради болни и поставени под карантина депутати.

Още по темата

„Очаквахме, че колегите от опозицията ще се регистрират, защото петък е денят на опозицията, но кворумът е отговорност на управляващите. Утре ще имаме кворум, заседанията ще продължат нормално“, увери тя.

Председателят на парламента заяви, че ще бъде свикана среща с експерти конституционалисти, които да дадат препоръка как да се продължи напред с процедурата по приемане на нова Конституция, за да се върви напред към дебати в максимално кратки срокове.

„Този проект ще бъде изпратен до всички, които се интересуват – неправителствени организации, конституционалисти, академичната общност. Всеки да даде препоръка, за да може, когато в тези два месеца потърсим подкрепа от нашите колеги, да бъде аргументирани. Тази конституция ще се гледа от Велико Народно събрание, няма да се гледа от сегашното“, подчерта тя.

Относно промените в Изборния кодекс и машинното гласуване, Караянчева заяви: „Мисля, че ЦИК трябва да свърши тази работа, защото в пространството има много изказвания, че едва ли не управляващите ще правят изборите, че ще събират протоколи и бюлетини. Насажда се едно съмнение в изборния процес. За да бъде максимално изчистено то, нека ЦИК да го направят“.

Председателят на парламента заяви, че се очаква мнението на експертите, за да се прецени кога и как да се върви към въвеждането на дистанционно електронно гласуване.

"Готвим се за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца", допълни още Цвета Караянчева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Тонката: Няма лошо, нека се готвят и за предсрочни. Не зависи само от *** Караянчева.
20
0
 
0
 
! Отговори
Спас Гърневски преди 3 години
Ще добавя на Яков хилядарка към пенсията!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Така всички са доволни от статията.Повече хора кликват да я прочетат - повече парички взема Камелийка.
18
2
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе мушмороци Цвета каза,че ГЕРБ се готвят за РЕДОВНИ избори през Март догодина:):):)Къде го измислихте това,че се готвят за предсрочни,че и го написахте като подзаглавие?:):):)
17
6
 
3
 
! Отговори
катунаотивакъмОрлов преди 3 години
Метежниците от жълтите павета ?Отровното трио/вече плашат с НАРОДЕН СЪД и репресии,което не е изненада като знаем колко много хиляди избиха бащите им след 09.09.1944г....По тоя въпрос Петко Бочаров би им казал:ДАааа...А *** НЕеееее!!!!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в подзаглавието пише, че се готвят от ГЕРБ за предсрочни, в статията пише, че се готвят за редовни.
15
3
 
2
 
! Отговори
ПАРДОН от Майтап Уил преди 3 години
датата на резила е 10.10.2020г.
14
1
 
3
 
! Отговори
09.10.2020г. преди 3 години
Майтап Уили....
13
5
 
4
 
! Отговори
ехооо...айларипиии.. преди 3 години
Тулупитеее...на "Отровното трио" ще се опитат да въстанат отново на 10 септември...Друга щеше да е асоциацията ако е на 09.септември и Червената армия да си плакнеше мъдурите на Дунава...А ония Фърчилкото с юмручето щеше да бръмка по площада с мини-Грипенче....и да подвиква на МАФИЯТА...ОСТАВКАаааа....
12
0
 
5
 
! Отговори
Напиши коментар преди 3 години
Десислава Ахладова - бивш зам. министър на правосъдието, а сега вече министър на правосъдието, нека когато има кворум, да каже относно оставката на Дани Кирилов, дали има връзка с въпроси относно извършена финансова проверка по ЗЧСИ.
11
4
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Поправете подзаглавието :"ГЕРБ се готви за редовни избори през март".
10
0
 
4
 
! Отговори
Васко Кръпката преди 3 години
НеолиберализЪмът си ооотиваааа...Демокрацията е ПУНТА МАРА...градската десница е СОЛ *** на ОЛИГАРХИЯТАааа....а Пинокио/Ристю Иванов/ не е дружка на Маджо....вЕЕЕРвайте ми!!!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
анаЛизатор преди 3 години
ОБЯВА към градската десница с левата резба:Всички скъсани на редовната сесия на 02.09.2020г.ги очакваме на ПОПРАВКА на 10.09.2020г.ЗАБЕЛЕЖКАна полицията:Носете си бомбичките и спрейовете...жълтите павета са от нас!
8
9
 
7
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
Редовните избори чукат по *** на "Отровното трио"...а Черепа си гризе ноктите оп яд!
7
6
 
6
 
! Отговори
чучолигарчо преди 3 години
Катуна се разтури...лумпенщрасе се уака...*** от градската десница се разпиляха кат пилци и фъркат насам-натам край плажа на Росенец...
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великото народно събрание вече е на площадите и взема решения и иска оставки.Вече се свика ВНС на площада.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте машинното гласуване и се махайте.Калинките не ГЕРБ ще карат други да изпълняват безумните хрумвания на техния тоталитарен вожд.
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТВЪРДЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ПОИСКАТ ИМПИЙЧМЪНТ НА РЕЗИЛ ГАДЕВ
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърде е възможно фигуранта на мафията и един от нейните босове, Боко тиквата,да подаде оставка след 2-ото велико народно събрание на 10 септември...и изборите да са наесен...
2
1
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
В подзаглавието пишете:"ГЕРБ се готви за предсрочни избори след месеци"а накрая на текста:"Готвим се за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца", допълни още Цвета Караянчева.Последно? Или чакате вицепрезидента Илиян Йотов да уточни?