Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно

Управляващите наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията
88
Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова БСП се е справила добре като опозиция и алтернатива в последните четири години.

„БСП не предаде избирателите си, не участва в договорки с властта, остана опозиция от началото докрай, въпреки изкушенията и натиска. Вкарахме като закони всичките си предизборни обещания, превърнахме се в алтернативата, ние сме първата политическа сила, която първа наложи практиката опозицията да внася алтернативен бюджет“, посочи тя в последния ден на това Народно събрание.

Още по темата

По думите й левицата има и сега алтернативна визия за управлението на държавата.

„Нашата работа като опозиция я свършихме добре, но обликът на всяко Народно събрание се дава от мнозинството, а то отхвърляше грубо нашите предложения. Управляващите наложиха арогантно и на моменти минаващо всякакви граници поведение. Те превърнаха НС в една от най-малко уважаваните институции в страната“, радкритикува соцлидерката.

Според нея мнозинството е променяло законите често и в разрез с всяка правна мисъл, за да се постави в услуга на премиера.

„Това мнозинство ще се запомни като едно от най-лобиските, корупцията се залагаше в законите и така стана ненаказуем“, скочи Нинова.

Според нея управляващите са наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията.

„Мнозинството вкара парламента в група конфронтация и война с президентската институция. Освен това за 4 години мнозинството смени 15 от 19 министри заради корупционни скандали и некомпетентно управление, това означава, че на всеки 34 работни дни на парламента сте сменяли по един министър“, обвини още тя.

„След 9 дни се залага бъдещето на България. В тези кризисни времена на страната ни са нужни визионери, държавници, които да ни преведат пред трудности и да заложат гаранции за бъдещето на страната и просперитета ни като народ“, обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
БСП е единствената реална алтернатива.Не е толкова важно кой ще има повече депутати след изборите - ГЕРБ или БСП. Важно е кой ще състави правителство. А патериците на Бойко се поизчерпаха и той е в кръгова отбрана срещу всички. Марешко-патриотите я минат 4% я не, а с ДПС Бойко няма да посмее да направи коалиция.Така че, ще се наложи да се направи правителство с мандата на някоя от останалите партии, а без участието на БСП това няма как да стане. Промяна или още от същото и все последни в ЕС.
72
2
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
с такава опозиция,герб с борисов ще векува
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К.омунист и на снимка да го видиш, трябва да му зашиеш един шамар. Вън от властта *** мръсни.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е антибългарска партия. За сто години БСП уби повече от 300 хиляди българи и предизвика няколко национални катастрофи. Всички к.омунисти на въжето.
69
1
 
11
 
! Отговори
Ха, ха МОЯТА МОЛИТВА преди 3 години
ОПАЗИ МЕ БОЖЕ , ...ОТ "ЧЕРВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА" НА КРУШОВСКАТА ***!ОТ ВСИЧКО ДРУГО, АЗ САМ ЩЕ СЕ ОПАЗЯ..ХА,ХА,ХААААААААААА
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪПРОС КЪМ ДР НИНОВА- СЕГА КАТО ИЗБЕРЕМ ГЕРБ- ПАК ЛИ НЯМА ДА ВЛИЗАТЕ В НС ЗАЩОТО ЩЕ ГО ОБЯВИТЕ ЗА НЕЛИГИТИМНО, ОТНОВО ЛИ ВАШИЯТ ГЛАВАТАР БРУЛЕН ГАДЕВ ЩЕ ГИ НАРЕЧЕ ШАЙКА, АМА НАЛИ ТАЯ ШАЙКА Е ИЗБРАНА ОТ НАРОДА- АМАН ВА ДРУГАРЕ, ПЕТ ПАРИ НЕ СТРУВАТЕ, АМА МЕРАЦИТЕ ВИ СА ЗА МИЛИАРДИ.
67
1
 
10
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
нито сте опозиция,нито сте алтернатива,БСП Е ОТЖИВЕЛИЦА,С МНОГО НЕГАТИВИ.време е да изчезнете от българската политика.
66
1
 
10
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
КОЛКО РАБОТНИ ДНИ ПРЕСТОЯХА БСП В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ- НАПРАВИ СПРАВКА ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ- НС БИЛО КОФТАК- АМА ПОЛУЧАВАХА ЗАПЛАТИ, ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА КОФТАК- ЧЕРВЕНИ ХИБРИДНИ ВЛЕЧУГИ.
65
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам как се напинят герберунгелските *** и как никой дори няма желание да им опонира,жал ми става.Говорят си сами на себе си.
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в маалата няма по арогантна и отблъскваща жена като тази.
63
2
 
18
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
НАГЛА И ЗЛОБНА *** ,
62
2
 
20
 
! Отговори
Спомням си преди 3 години
Е нали през 2013 пак бяхте единствената алтернатива и пак се молехте за доверието на народа и с помоща на лъжите и манипулациите на Мая Манолова и на Барекав народа ви го даде.Всички помним какво стана след това!1.Европейците, които по-трудно можете да излъжите веднага спряха парите които ни се полагат.2.Предложихте най-нагло (Мая Манолова да не се прави на "ни лук яла, ни лук мирисала") Пеевски за шеф на ДАНС!3.Фалирахте с цел да я ограбите една от най-големите банки в България.и още......
61
2
 
21
 
! Отговори
АМА , НИНОВА... преди 3 години
ДЪЛЖИШ ПАРИ НА НАРОДА , ЗА ВСИЧКОТО ВРЕМЕ КОГАТО НЕ СЕ ЯВЯВАХТЕ НА РАБОТА ЦЕЛИ 2-МЕСЕЦА В НС.....КОГАТО ДРУГИТЕ РАБОТЕХА , А ВИЕ СЕ ИЗТЕГАХТЕ ДОМА СИ , КАТО РЕЗАНИ АРАБЕСКИ.Я , КАЖИ , КЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА , ДАВАТ ЗАПЛАТА --ЗА ДА НЕ СЕ ЯВЯВАШ НА РАБОТА И ДА НЕ РАБОТИШ ?ТОВА ЛИ Е МЕЧТАТА ТИ , *** НИНОВА......???!ТОВА ЛИ ТИ Е "ВИЗИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ"..ХА,ХА,ХААААААААААА??!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи ГЕРБ бе Нинче....все за мнозинството говори, аз името на Бокича не съм е чул да споменава....все някакви неща в пространството :)))
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти вън!
58
1
 
24
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
Каквото повикало - такова се обадило !Още от първия ден на това народно събрание, лъжехте, обиждахте и манипулирахте с невярна информация.Какво друго отношение да очаква човек след такова поведение ?Даже бяха сравнително мили с вас!Нещо което вие комунистите не заслужавате !Вие сте една лъжлива и манипулативна пасмина, която единствената и цел е мамейки народа за пореден път да се докопа до власта за да му разкатае майката !Това е истината !
57
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милата тя,загрижена за хората.Провериха ли я за ошфорки.Честният чси Дичев се оказа с 15 милиона в Люксембург,а твърдеше преди,че е несправедливо да живееш на гърба на хората.И синът на Константин Пенчев бил в тая група.Не е луд,който яде баницата....
56
2
 
27
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 3 години
како от теб по арогантно същество няма!
55
2
 
24
 
! Отговори
ХАЙДЕ НИНОВА.... преди 3 години
КАЖИ , КОЙ БЕШЕ ген.РЕШЕТНИКОВ И НЕГОВИТЕ АГЕНТИ У НАС .....ЩОТО НЕЩО НЕ РАЗБРАХМЕ !ЩО МЪЛЧИШ ГУЗНО *** .....КАТО ОБЕЗЧЕСТЕНА МОМА , НА ПЪРВАТА БРАЧНА НОЩ??!
54
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова ще каже ли нещо за шпионите или и тя мълчи като протежето си Радев?