Нямало нищо ненормално във видеозаснемането на изборите

Новите правила целели честен вот
29 апр 2021 22:43, Екип на Bulgaria On Air
67
Нямало нищо ненормално във видеозаснемането на изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите изборни правила предизвикаха сериозен дебат сред политиците. Какъв ще е ефектът от тях?

"Това, което целят новите изборни правила, са честни избори. Това искаха българските граждани и на площада миналата година, и сега. Тези промени, които са дългочакани, са точно навреме, защото предстоят избори", каза депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него машините са единственият начин да спрем с "мазането" по протоколите.

"Такива нарушения има. Те са видни в сканираните протоколи в ЦИК. Ако отворите - ще видите замазани, задраскани числа, подписи. Това приключва с машините. Ще приключат и невалидните бюлетини, които толкова години коментираме", допълни Йончев пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че те са възможност за всеки български гражданин да даде валиден вот.

"Членовете на СИК са длъжностни лица. Те изпълняват задълженията си и част от това задължение е да бъдат снимани. Що се отнася до смисъла на снимането - то цели прозрачност, ще свали всички съмнения или голяма част от тях, че нещо се случва в момента. Че се вадят протоколи, че се надписват и дописват. В голяма степен ще внесе спокойствие в избирателната система", категоричен е народният представител.

Той подчерта, че от партията му са "за" видеозаснемането и не виждат нищо ненормално в това. И попита защо ЦИК трябва да бъде в толкова огромен състав.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: избориРумен Йончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Прозрачни правила!? преди 2 години
Къде е прозрачността, ако СИК не броят машинните бюлетини ине подписват протокол, че преброените машинни бюлетинисъответстват на посочените в протокола от машината?Всички парламентарно пра едставени партии да имат достъпдо двата протокола и всички протоколи да бъдат качени настраниците на ЦИК!По този начин партиите, коалиците и обществени организациинезависимо ще могат да изчислят резултатите!Това ще означава честен и прозрачен вот!Останалото ще ала-бала!
49
4
 
6
 
! Отговори
ИЗГОНЕТЕ ФИГУРАНТА! преди 2 години
ТОЙ Е ГЛАВАТАРА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ -ЧАЛГАРИ И НЕГОДНИЦИ!ВСИЧКИ ЛЪЖИ И ПРЕДАТЕЛСТВА СЕ КРОЯТ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!ТОЧНО ОТ ТАМ ВИ ОБРИЧАТ НА ГЛАД И РОБСТВО И БОЛЕСТИ!
48
0
 
6
 
! Отговори
бананова държава преди 2 години
В Нидерландия имаше 99,9% машинно гласуване, в момента там има 0% гласуване с машини и всичките са изхвърлени. Една от причините беше директна манипулация на вота. Един от кандидатите за депутат там, съвсем демонстративно произведе 200 гласа за себе си на една от машините в секцията чрез специално устройство в джоба.Целта му беше да покаже какво става с гласовете при машинен вот. ... Никъде в Европа няма електронно гласуване. Що ли? Защото всеки начинаещ хакер може да подреди парламент според това кой най много плаща.
47
3
 
5
 
! Отговори
САМО ЛЪЖИ , ЛЪЖИ... преди 2 години
КАКВО ЩЕ ЗАСНЕМАТ ...ХА,ХА,ХАААААААААА...КАК ПРОДАВАТ ИЗБОРИТЕ НА ЕРДОГАН И ПУТИН ,ЛИ...??!НЕКА ЗАСНЕМАТ И ПОКАЗВАТ--КАК ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ НА ЕРДОГАН И ПУТИН.ЗАПАЛЕТЕ ТАЯ ИЗБОРНА КО ЧИНА!ВСИЧКО Е САМО ...ЗА ДА ИЗЛЪЖАТ БЪЛГАРИТЕ И ГИ ПРОДАДАТ В РОБСТВО---РУСКО И ТУРСКО...!ЗАПАЛЕТЕ ГИ!
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво ще заснемат след като е машинно.Ще заснемат как ще натискаме бутоните ли?
45
3
 
7
 
! Отговори
е, т'ва е то! преди 2 години
До Анонимен - Машини/пощенски вот и фалшификации вървят ръка за ръка по целия свят.Точно затова са привлекателни за нашите "избраници" и ожесточено натискат да се вкарат у нас!
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пенсионер... ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТИЯ , КОИТО МИ ДАВАХА ПАРИ!Да си припомним една елекорална единица: "Койще ми даде пари-и-й? Пита-ам!"Отговор тогава нямаше. А сега има: - "ГЕРБ!"
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машини/пощенски вот и фалшификации вървят ръка за ръка по целия свят. Последно в Майнмар/Бирма се тигна до военен преврат ТОЧНО заради машините. В щатите доверието в изборния процес е разбито - попитайте републиканците колко вярват на резултата. От цяла Европа са изхвърлени.Що се отнася до машинна и пощенска измама - камерите нямат нищо за снимане.
42
3
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Ако на бюлетината от машината за гласуване , НЕ СЕ ИЗПИСВА -а НА ПАРТИЯТА ЗА КОЯТО СЪМ ГЛАСУВАЛ....ЗНАЧИ ВСИЧКО Е ПЪЛНО МЕНТЕ!ЩЕ СЕ ОТКАЖА ДА ГЛАСУВАМ ПУБЛИЧНО!
41
1
 
4
 
! Отговори
Пенсионер... преди 2 години
Пука ми че ме снимат .Нали ми взимат ония 50-лв. от ГЕРБ ?!ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТИЯ , КОИТО МИ ДАВАХА ПАРИ!
40
4
 
4
 
! Отговори
отдавна се знае преди 2 години
До Анонимен - Тайна на вота няма.За това, често правя опит да гласувам явно, за потрес на комисията.Иначе ползата от добавеното видео бла-бла ще бъде нищожна, а вредата за народа - материална и значителна!Накратко: Кипи безсмислен труд! Обаче: Луд умора няма!
39
7
 
10
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
....и *** да ми снимате --ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!ПРИ ТЯХ , СЕ ЧУВСТВАМ ЧОВЕК И ЕВРОПЕЕЦ....
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тайна на вота няма. Влизаш, представяш лична карта, взимат я, подписваш се до ЕГН в час и минута, взимаш карта с номер, записан, гласуваш, машината записва час и минута. Предаваш картата, подписваш се в час и минута, взимаш си личната карта. Отделно видеокамерата е заснела всичко. После е елементарно програма да определи кое ЕГН и карта в този диапазон на време как е гласувало.
37
1
 
8
 
! Отговори
Алоуу преди 2 години
ВИДЕОЗАСНЕМАНЕТО Е САМО ЗА БРОЕНЕТО НА ПОДАДЕНИТЕ ГЛАСОВЕ, А НЕ НА САМОТО ГЛАСУВАНЕ. НО АКО КАМЕРАТА СЕ ПОСТАВИ НА ПОДХОДЯЩО МЯСТО - МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАСНЕТО И САМОТО ГЛАСУВАНЕ!!!! КОЙ ЩЕ КАЗВА КОГА СЕ ВКЛЮЧВА И ИЗКЛЮЧВА КАМЕРАТА???? КОЙ ЩЕ ПРОВЕРЯВА ЗА СКРИТИ КАМЕРИ????
36
4
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
ха ха.. естествено, че нямате нищо против снимането ;) Колко сте хитри вие, новоизлюпените стари "муцуни"! Сега когато цялата фалшификация може да стане през пощите или с хакери и пре-програмиране на софтуера ... какво ви пука като няма нищо за снимане.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ходи той да го снимат като член на комисия.
34
0
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
Въййй, к'во ше праим без хранилка, олелеее
33
11
 
6
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Явно доверието в каквото и да е е на изчерпване. Камери навсякъде има, за да "се чувстваме много щастливи", нещата "да се случват" и т. н. Очаквам да ни сложат камери вкъщи и на главата. И монитор, показващ какво мислим. Да се роботизиран всичко. И да имаме робот, който да живее вместо нас.
32
4
 
24
 
! Отговори
М даа преди 2 години
В Русия има видеонаблюдение и Путин не е загубил нито едни избори. Значи е "правилно".
31
1
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Що за народ е това??? -че определя "Демокрацията' като няколко кебапчета -2-3 бири и 50 лв в джоба?? такъв народ НЯМА ПРАВО НА "ДЕМОКРАЦИЯ"!!!!!