Президентът на Португалия е на официално посещение у нас

Той бе посрещнат от Румен Радев, една от темите – Северна Македония
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза пристигна на официално посещение у нас. То е по покана на държавния глава Румен Радев.

По-рано днес де Соуза беше посрещнат с официална церемония пред храм - паметника "Св. Александър Невски". Двамата президенти проведоха разговор на четири очи, както и пленарни разговори между двете официални делегации.

По време на посещението си португалския държавен глава ще посети Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и ще разгледат експозицията "Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека".

След това в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде удостоен с почетното звание "Доктор Хонорис Кауза". Португалският държавен глава ще изнесе лекция на тема "Европа – перспектива за бъдещето".

Очаква се една от темите на разговор между двамата държавни глава да бъде и бъдещето еврочленство на Северна Македония. Португалия пое европредседателството от 1 януари тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А Рундю как ще отговори на другия руски клоун Вучич? Или пак ще мълчи като пън по заповед от Мордор? ПОЗОР!!! ИМПИЙЧМЪНТ!!!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да предостави всички архивни документи на португалския премиер,за смяната на идентичноста на българите в СМ,геноцида,репресиите,заличаване на родовата памет,езика ,помоща от БГ по време на окупацията като строителството на пътища,училища и болници и др.,както и документи за освобождаване на всички пленници от бълг.произход през ВСВ.Радев не се огъвай;
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Португалчето хич дан си прави илюзиите. Колко му плати Мицковски да ни притиска?
8
0
 
12
 
! Отговори
факт преди 2 години
Ще види оригинални кръщелни на бабите и дядовците на днешните македонци!
7
3
 
9
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте паляци!Те чак сега си паднах на х,я!То от пожарникаря не можех да са мръдна на никъде!То за какво ли да са мърдам,ама Деса ми уруча главата да я разхождам по света и у нас!!Много *** притесняваше тоз банкянец,щот аз нищу и не работех,*** ми писна да ми тика в очии какво бил направил и да го прегръщаткато,че ли е техен спасител,разните му там *** и попове!!Той си пука гърбеца,аз си виря х,чеца и рейтинга ,благодарение на вас Паляци!!А сега ще ви докарам Адът с Баджо!!
6
6
 
15
 
! Отговори
РСМ преди 2 години
този е дошъл да набие канчето на румбата, та частното правителство у нас да придвижи макетата към ЕС
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте какви интелигентни и цивилизовани хора си избират европейците за президенти, а вашият простфатмак само им създава път да идват да го вразумяват. Португалците по вашата шовинистична фатмашкалогика и те са испанци и говорят на испански и имат обща история с Испания, нали? Да, ама не.
4
1
 
3
 
! Отговори
До Вуйчо Ваньо преди 2 години
Викаш.. поне нещо да се говори за него !
3
3
 
11
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Ако не ме лъже паметта, това е първият президент на европейска държава, престрашил се да дойде в България и да се срещне с Румен Решетников за целият му мандат!!!Ако Румен Юмручето успее да спечели втори мандат, смея да се надявам, че през вторият му мандат ще бъде посетен от поне двама европейски президенти, да даде Ленин!!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ще се опита сигурно да ни натисне за РСМ, но изобщо не трябва да си прави илюзии !
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Португалецът да внимава от кого взема титла!СУ е мафиотски университет свързан с масони и понастоящем с Турция.Университетът има и практика според политическата конюнктура да раздава,но и позорно да отнема титли.