Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
АМИ ТАКА Е КАТО НЯМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ!!! ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ СА С ПРОИЗХОД БКП И ДПС!!!
251
1
 
3
 
! Отговори
A преди 2 години
Че те взеха всичко без санкции - ама от бъл. народ, а тоя спечели.
250
1
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Евреите мразят всички,защото всички мразят евреите!?...Посочете ми един евреин който да не е навредил на българин или поне да не се е опитал?
249
1
 
13
 
! Отговори
Бау преди 2 години
САЩ - борци срещу корупцията, все едно вълк вегетарианец.
248
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
РазБойко забави газовата връзка с Гърция и даде приоритет на турски поток. Сега ще му излезе през носа. ПП ГРОБ никога повече няма да дойде на власт, ФАЩ няма да го позволят
247
0
 
14
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Ако на сащиянците не им трябваше територията на България за плацдарм срещу Русия, нямаше да подкупят политиците ни 2004, за да ни набутат в НАТО (демек да бъдем "съюзници").А ако не им трябваше територията ни, на САЩ изобщо нямаше да им дреме дали има или няма корупция в България.Но явно в САЩ са се усетили, че банкянския тиквун и дружките му са станали твърде алчни за да са полезни и е време да си ходят.
246
4
 
4
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 2 години
А кога Путин ще обяви руските санкции спрямо нашите олигарси ! Да не търгуват в рубли,да им затвори фирмите в Русия, да им забрани влизането в Русия и т.н. или само в Сибир или при Навални.
245
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Учете хронологияСватбата на руския княз Игор и българската княгиня Елена, прекръстена по-късно на Елена-Олга е описана в 4-5 средновековни източника и тя се е състояла през 903 година!През 9 век никакви хазари не е имало там,нито някъде се споменава за тях,а Киев е била столица на Русия тогава.И там е имало и черни българи и славяни,разбира се,че Кирил и Методий ще отидат там!
244
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огладнял е. Вижте как е изпосталял.
243
0
 
13
 
! Отговори
злобар преди 2 години
Ха сега де .....Като нямам в доста богатия си речник обидна дума или пс.вня за тоя .
242
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е изперкал,прено интервю тосеше макети на самолети сега изрезки от вестник.
241
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете какви наеми НАТО плаща в Гърция, Италия, Испания. Заради Паси дадохме ЧЕТИРИ безплатни бази на американците. На воля да тренират в нашите селца и да плашат хорицата!
240
2
 
7
 
! Отговори
До 286 преди 2 години
Защо цитирате крадеца Александър Томов???
239
2
 
19
 
! Отговори
Аналитик+ преди 2 години
В миналото, истинските български Комунисти приемаха раболепно СССР за Светая Светих, а днес атлантиците - САЩ ! Нищо ново под слънцето. Родоотстъпникът си е родоотстъпник, и преди и сега.
238
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този не е българинзащитава едни други интереси
237
0
 
24
 
! Отговори
Нагъл тип! преди 2 години
Що за наглост да се явява и коментира! Години наред скитеше по света и не си пускаше отпуска, после осъди БАН да му изплатят отпуската. Продаде България за 30 сребърника!
236
0
 
21
 
! Отговори
Гост+ преди 2 години
Доста неприятен тип. Кажи му атлантик (атлантист) и не се занимавай с него
235
1
 
11
 
! Отговори
Огледален образ на Б преди 2 години
Започнал да се държи неадекватно, параноично и враждебно.Пръв Калигула започва да изисква от гражданите божествени почести за себе си. Влиза в открит конфликт със Сената, оскърбява и осъжда на смърт много от членовете му. В пристъпи на агресия той унижава и издевателства над приближените си, наказва жестоко хората около него, включително знатните. Неговите постоянни убийства, своеволия, ексцентричните му забавления и начин на живот всяват страх и ненавист. Отнася се предизвикателно и с простолюдието. Това става причина той много бързо да загуби подкрепата си в Рим
234
2
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Паси, един въпрос към теб: Защо още не си в затвора? Колко ти платиха и ти като Горби да унищожиш държавата? Ти си най-големият предател на България.
233
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пълно объркванеБойко, като злобен и отмъстителен психопат е разчиствал всички, които счита, че застрашават властта му по някакъв начин - Радев и хората около Радев , Бобоков, Божков, плюеха и по Мая и т.н., това е било разчистване на хората, които по някакъв начин имат авторитет и средства, а психопата Бойко не признава друг , освен себе си в тази държава, един нов Калигула и Нерон!