Посоката на ИТН и ИБГНИ - една, Манолова сигурна, че ще има кабинет

Основната им цел - разграждането на ГЕРБ-аджийския модел
Обновена: 24 юли 2021 14:31 | 24 юли 2021 13:31, Камелия Цветанова
159
Посоката на ИТН и ИБГНИ - една, Манолова сигурна, че ще има кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сигурна съм, че ще има правителство, заяви Мая Манолова след разговори с „Има такъв народ“". 

„За нас е важно, че получихме пълна подкрепа за приоритетите, зад които стоим“,коментира тя.
Посоката е една и съща, допълни я председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след срещата в сградата на Народното събрание.

Още по темата

„Нямаме разминавания в основната си цел - разграждането на ГЕРБ-аджийския модел. Имаме еднакви виждания за съдебната реформа, за социалната политика. Имаме разминавания, разбира се, в детайлите, защото сме различни политически формации, но посоката е една и съща, така че всичко останало е въпрос на изчистване на детайли и на работа между нашите експерти”, посочи Йорданов. Той посочи, че срещата е била изключително конструктивна, позитивна, със здрав разум и с разбиране от двете страни", каза той, цитиран от БГНЕС.

„Сигурна съм, че хората искат правителство, но не какво да е - то трябва да е почтено и без намек и сянка от влияние от олигархични кръгове, от ДПС и от ГЕРБ. Правителството трябва да се заеме с проблемите на хората - значи ние ще го направим“, съобщи Мая Манолова.

„Приоритетите ни са преизчисляване на пенсиите до 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, както и пряка финансова подкрепа за малките и семейните фирми, както и самоосигуряващите се лица. Ще настояваме темата с ревизията и антикорупция да бъдат приоритетни". Манолова призова за преразглеждане на цените на тока, парното и топлата вода. Трябва да бъдат направени и реформите в здравеопазването - да бъдат отменени лимитите, да бъдат преразгледани клиничните пътеки, а болниците да не бъдат търговски дружества“, допълни Манолова.

„Чакам да видя БСП как ще обяснят на избирателите си, че няма да подкрепят Програма с увеличение на пенсиите, социални реформи, съдебна реформа, и много други техни приоритети - няма как да го обяснят на своите избиратели“, завърши Манолова.

Най-голямата парламентарна партия ИТН започна вчера преговорите за сформиране на правителство. Те изпратиха покани за разговори до всички парламентарно представени партии без ГЕРБ.

Първата им среща беше с ДБ. Двете партии заявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен и съобщиха, че са сближили позициите си.
 


159
Още по темата: Мая МаноловаИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
10
 
! Отговори
Доволна е,разбира се преди 2 месеца
Вече са се споразумели как да поделят и страната, и обществените поръчки, и европейските пари, разбрали са се кой какво ще прилапа. Това беше целта на занятието с миналогодишните протести и тазгодишните избори - цялата баница да не е за ГЕРБ, а да се раздели между останалите дъщерни партии на БКП. ГЕРБ също е дъщерна партия на БКП, папка 12 години, сега и останалите искат да папат. За народа - третият пръст на ръката, независимо дали ще броиш от дясно наляво или от ляво надясно.
117
3
 
9
 
! Отговори
ВИС, РАДЕВ, РАШКОВ.. преди 2 месеца
ТРИФОНОВ, КОСТОВ, МАНОЛОВА........ПЕТОРНА МУТРЕНСКА КОАЛИЦИЯ...
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 110Само се прави на сценарист! Има двама ментори, адашите Путин и Гундяев! А и един генерал Решетников ли беше, Калашников ли?!
115
1
 
10
 
! Отговори
А бе преди 2 месеца
Нека и те се потрудят да ни "оправят"! Заслужаваме си го и този ръбатия.Дано поне е за кратко, че да не боли много,докато го извадят..
114
2
 
15
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 месеца
Всички преговарящи в хор крещят как вятъра на промяната духал от тошков Ямбол. Ако се окаже не вятър а торнадо, ще са виновни метеоролозите, че са дали грешна прогноза.
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТАКА ДА СИ ЧЕШИМ ЕЗИЦИТЕ САМО ПО ФОРУМИТЕ НЯМА ДА СТАНЕ! ТРЯБВА МАСОВИ ПРОТЕСТИ! И СТЪКИ И ТОЙ ЕДИН ЗАСПАЛ, КАКВО ЧАКА?
112
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъпанарами стойте си още вкъщи и се правете на велики, докато съсипват държавата!
111
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН нямат програма, тяхната програма се състои от една дума АнтиГЕРБ.
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз народ овце заспали, иска някой да ги щави.Държавата иска някой да запали, те гледат като дойни крави. Никой на протести не излиза, докат не останат и без риза.
109
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-голямата мафиозка Татяна Дончева (гл.секретар на Илия Павлов) министър на правосъдието..?? Колко низко паднахме. Божеее поможи!
108
2
 
18
 
! Отговори
неутрален преди 2 месеца
На преговорите да се намери начин на това кречетало да му млъкне човката!!! Много е нагла!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
107
2
 
16
 
! Отговори
мечта преди 2 месеца
Най накрая се докопа до власта без избори както през 1944г с арести, погром и измама.
106
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе верно ли е, че Чорапа е сценариста на този цирк? Нещо не се връзва сякаш.. Не ми изглежда умен, че да измисли, толкова много мр'ъсотии...
105
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Галева-млък!
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като гледате снимката... вдъхва ли ви доверие и сигурност...?
103
3
 
22
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 месеца
Чрез фигуранта мафията взе пак власта в България!!!
102
4
 
26
 
! Отговори
До Ганювците преди 2 месеца
Да ви е честита промяната на жалкия фигурант бе ceляни npocти
101
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Румен Радев обедини народа срещу мафията. Браво!
100
2
 
20
 
! Отговори
ДАМАДЖАН С 19 ИМОТА преди 2 месеца
КЕФИ МЕ ДАМАДЖАН ТАРАШКОФ- КОКЕР ШПАНЬОЛА НА КРЕМЪЛ ЧЕРЕПОВ- НАЙ ВЕЧЕ КАТО МУ ИЗКОЧАТ ОЧИТЕОТ ОРБИТИТЕ КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ЛЪЖЕ- МАЛИИ- КРАСОТА И ИЗОБЩО НЕ МАНИПУЛИРА, КАЗВА САМО ИСТИНАТА
99
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баба Ванга е казала - България ке просперира, когато има жена за министър-председател. Мая Манолова - министър-председател на Република България!