Комисията по ревизия в НС подхваща "Автомагистрали", АПИ, ББР...

Тя определи 17 приоритета за работата си
Обновена: 28 юли 2021 18:44 | 28 юли 2021 18:00, Анисия Иванова
104
Комисията по ревизия в НС подхваща "Автомагистрали", АПИ, ББР...
Снимка: БГНЕС

Временната комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните пет години определи 17 приоритета в своята работа.

Всички парламентарни групи трябваше да посочат с коя тема да започне комисията по ревизията. От "Има такъв народ" заявиха, че за тях приоритетна тема е "Автомагистрали" АД, от ГЕРБ - Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/, от "БСП за България" - Българската банка за развитие /ББР/, от "Демократична България" - проектът "Турски поток", от ДПС - Националната агенция за приходите и Националният осигурителен институт. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" предложиха първата тема да бъде енергетика и дружествата в енергетиката - БЕХ, НЕК, електроразпределителните дружества и топлофикациите, заради сметките за ток и парно.

Сред темите, с които ще се занимае комисията по ревизията, са още ВиК секторът, разходите за прилагане на специални разузнавателни средства /СРС/ и за Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор, жалби до местната власт и общински дружества, горските и ловните стопанства, българските територии на ГКПП-та, преотстъпени на частни фирми, извънредно високите възнаграждения и бонуси в държавната администрация и в държавни дружества.

От ГЕРБ предложиха да се включи Държавен фонд "Земеделие", а от "Демократична България" - Българската агенция за безопасност на храните. От ИТН пък добавиха за проверка Националната програма за енегийна ефективност и Държавната агенция за електронно управление.

Манолова информира, че ще изпратят писма с искания за информация по всички приоритетни направления, предложени от парламентарните групи. Тя отбеляза, че списъкът с приоритетни теми е отворен и може да бъде допълван.

Председателят на комисията по ревизията разясни, че ще се занимаят със сектори и дружества, в които е излят най-голям публичен ресурс и чиято работа най-много се отразява на джоба на българина. Вкючихме и парите за СРС-та. Хората са си плащали за това да бъдат подслушвани и следени, коментира пред журналисти Манолова.

Тя каза, че ще се постараят и този път максимален брой хора да бъдат изслушани и "всеки, който е бил мачкан, притесняван да получи едно рамо от комисията по ревизията в 46-ия парамент". Вече има сигнали от граждани, за това ще стане дума на следващото заседание на комисията, което е в сряда от 14.30 часа, обяви Манолова. По думите й, за пет заседания в предишния парламент комисията е свършила повече отколкото целия 44-и парламент в областта ревизия.

Срокът за работа на настоящата комисия е шест месеца. (БТА)


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
Резултата от всички тия ревизии и проверки ще е, както знаем, нулев. Няма да има осъдени и вкарани в затвора министри, зам министри и други висши държавни служители. Всяко чудо за три дни. Ще повикат ще покрякат и после всеки ще си продължи с краденето и с харчене на откраднатото. Колкото осъдиха навремето Мария Мургина дето беше дръпнала едни 5 млрд от ДДС измами, или Масларова дето докато я съдиха Бойко я покани в делегация до Япония. Всичко е фалш и измама.
77
1
 
3
 
! Отговори
Крум преди 2 месеца
Г-жа българските граждани (така съм я кръстили тая болната от логорея) да не намери пак.някакви свидетели като оня с Градус дето са го дали на съд да им изплати милион за нанесени щети върху името им.Най-накрая кой ли ще ти оскубе проскубаната ти глава г-жо българските граждани
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Ти за кого гласува, многознайко?? ДА не би слави да е по-добре?? Я си кажи чалгарче пробито?
75
5
 
3
 
! Отговори
до герберите преди 2 месеца
БАУ! АЗ СЪМ МАЯ МАНОЛОВА! Майтап бе, само ви шашкам.
74
4
 
9
 
! Отговори
кога преди 2 месеца
А имотите на Бойко Рашков кога? Той трябва да бъде разследван сега. Защото като извърши престъпленията, после ще бъде късно. Това ли е законността на новото правителство?
73
1
 
7
 
! Отговори
toto преди 2 месеца
голем СМЕХ :D:D:D:D:D
72
2
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 2 месеца
тая комисия що не подхване какви ги е вършила бсп до като беше на власт , да разберем как се появиха всички тия бизнесмени и банкери ?
71
9
 
2
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
Добре де. Установява тази комисия, че за последните 12 години ГЕРБ са присвоили примерно 90 милиарда лева чрез примерно Автомагистрали. После какво следва? Комисията не е съд, а да се сезира прокуратурата няма смисъл. Там ГЕРБ коли и беси.
70
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди СДС беше символ на корупцията, даже си имаха мистър 10%, но ГЕРБ ги сложи в малкото си джобче с милиардите, които присвои.
69
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно като привикат главната мутра да се яви пред тази комисия, дали ще се разболее?
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
там по времето на дебелото Лиле се крадеше най-много
67
1
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 2 месеца
Да питам пак - защо само за последните години, а не за последните 30? Преди тези няма какво да се ревизира ли?
66
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мая пак лъже и маже. Не знам с какво друго ще бъде запомнена тази жена.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще повърна.
64
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Откъде накъде, Мая ревизорката, говори от името на народа, че служебния кабинет има широка обществена подкрепа? Та ние не ги познаваме, а Мая трябва да говори само от името на нейните избиратели, които са нищожно малко, и да не се опитва да се налага!
63
2
 
11
 
! Отговори
Ndz преди 2 месеца
"Няма такава държава " каза Славуча " Има *** народ"
62
5
 
22
 
! Отговори
Сашо преди 2 месеца
Манолова,ти си голяма фантазьорка.Как реши,Борисов като ти е уредил лечение в Германия те харесва?!И сега като отхвърлена мераклийка колко години ще мъстиш а?
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само в Чалгария е взможно Галевица дето е символ на корупцията да скалъпва некви фалшиви обвинения с нула стойност и без грам доказателства.
60
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Галевица да разследва как братята и избягаха зад граница след като тя внесе закон с който ги пусна от ареста. Хахахххаххахахах :)
59
3
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Мале, как ще ги връщате с ДБ тези пари. Божков не е бюджета. Ще има препитване на килимчето. Ти поне ще подложиш трътката, ама Христо Иванов има само един голям нос ...