Шансовете за правителството са доста добри, ДБ ще са най-разочаровани

Експерти: Кандидатурата на Пламен Николов много точно отговаря на профила на ИТН
31 юли 2021 10:06, Елка Василева
59
Шансовете за правителството са доста добри, ДБ ще са най-разочаровани
Кадър: bTV

„Има такъв народ“ са си взели поука от това, което се случи с първото им предложение за съставяне на правителство, провеждането на разговор с парламентарните сили, преди обявяването на кандидата, е добра стъпка. Шансовете за съставяне на правителството са доста добри. Ключовото изпитание е дълбочината на реформата в съдебната власт и конкретно дали ще бъде оставен ВСС да избере посочен от сегашното статукво председател на ВКС. Това заяви журналистът Петко Георгиев, пред bTV.

Още по темата

„Виждаме трето поредно име за премиер, това може да означава две неща - или има огромен потенциал в ИТН и всеки от партията може да стане премиер, или нямат никаква идея какво правят и реагират спрямо ситуацията. Все повече ми изглежда, че се опиват да управляват щетите, да се напуснат какво очакват българските граждани от тях, а това не е подход в тази ситуация“, смята политологът Христо Панчугов.

Според социолога Васил Тончев кандидатурата на Пламен Николов много точно отговаря на профила на ИТН.

 „Тяхната основна цел е да се премахнат посредниците между това, което те наричат суверен и между държавните институции. С тази кандидатура вероятността да се състави правителство е доста по-голяма“, добави той.

Георгиев отбеляза, че думата „изчегъртване“ е премахната от речника на партията и заменена с думата „консенсус“, което е много важно.

„Демократична България“ ще са най-разочаровани, защото в рамките на преговорите те очевидно видяха перспектива и дългосрочна визия на политики, които биха могли да заложат в този кабинет, но има очевидно разминаване“, каза още Тончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Господи, опази България от шматките които взеха власта и трябва да я управляват! В северна България се раждат шматки, лицемери, ***, предатели и нагаждачи! Много говорят, нищо не правят, на приказки са велики, на дела са нули. Лаладжий, които като видят зор и се дупят на всички, това е партията на чалгаря предател. И за капак, министър председател продавач! Мале мале, смях и резил! Търсят премиер с обява във вестника!!! Тотални убитаци! ГОСПОД да пази БЪЛГАРИЯ!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да кажа, това което мислех преди година е факт. Тия който искаха промяна на статуквото, пак са излъгани. Просто в тая държава е пълно с прости хора, това е и причината да сме най-после дни по всичко с перспектива към по зле. След още 10 години, няма да има и кой да излезне по улиците.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбоката държава и моделът "КОЙ" с милиардите откраднати в джобове на олигарси се борят със новото - медиите и троловете саботират партиите на промяната
38
1
 
2
 
! Отговори
НАРОДЪТ до 37 преди 2 години
Какви гущери те гонят? АНАКОНДАТА Е ДС НА ДПС. А ти я мислиш за чалгарче! Е не си познал!!!
37
3
 
2
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И финансист номер 1 ще бъде 30 годишна специалистка по плуване на гръб! Честито ви подводница!
36
3
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Следва Пламен.....Орешарски 2.
35
3
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЩЕ МИНЕ С ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ НА БСП И ДПС!!! ОСОБЕНО ДПС ЗМИИ И ГУЩЕРИ БЪЛВАТ СРЕЩУ АСЕН ВАСИЛЕВ. ЯКО ГИ ПОДКЛЕЦА. А НАРОДЪТ СПИ СЛАВЧОВ СЪН.
34
9
 
2
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
МАХНЕТЕ ТАЗИ ОПЦИЯ "КОМЕНТАР" СПАСЕТЕ ЗЛОБАРИ И ЗАВИСТНИЦИ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ЗАБЛУЖДЕНИЕТО, ЧЕ КАЗАНОТО ТУК Е ВАЖНО
33
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май е най-добре да продължи служебния кабинет със смяна на някои министри. Иначе сме обречени.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХИЧ НЕ СА ДОБРИ ДОРИ
31
20
 
26
 
! Отговори
Мен преди 2 години
В най- лошия случай ДБ ще ни закарат на нови избори. Срамно би било БСП да подкрепи ИТН, а ДБ да не го направи. Ако има трети избори ще гласувам за ГЕРБ само, за да се свършва вече, че писна. Цяла година взимат заплати и субсидии за гласове, а един ден работа нямат.
30
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38Хич не ги пробутвай тез думи лъжовни за връзка с ДПС. На всички е ясно, че ако бяха свързани с тях, нещата щяха да са изпипани по добре. Само факта, че правят дребни гафове ми говори, че ДПС няма нищо общо с ИТН.
29
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуца ще е следващият най-обругаван партиен лидер след Тиквата. Скоро пак ще затваряме Орлов мост. Турските чалгаджийски мекерета да си ходят в Диарбекир!
28
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ ще са разочаровани не заради визията, а защото искаха да управляват икономика и финансии задкулисно. За това се опитаха да извият ръцете на ИТН с партенки и декларация. Не очакваха такава реакция. Съгласно китайската стратегия, на това му се вика, удари тревата, да се покаже гущера. Е, то излезе анаконда.
27
6
 
14
 
! Отговори
ман гал с 5 езика преди 2 години
До Анонимен 33този тюф лек трябва да е премиер а не преводач!той преспанският договор не знае кога и защо е подписан! а бе паля чо
26
12
 
5
 
! Отговори
евтини плавници преди 2 години
ЕС: Вие кой сте, кажете какво искате? Аа нищо, аз съм пацо шнорхела, аз такова премиер ме избраха. Ясно, марш от тука.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33 Как не знае английски, като работи за голяма американска компания и е превел издадената стихосбирка на съпругата си?
24
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 Напротив, ГЕРБ се държат най-толерантно от всички. Не искат нищо, изчакват да видят предложенията за кабинет. Само ДБ, *** беснеят и заплашват с протести/Мая...,Петков/. БСП, която си носела "жарта от историята", иска предложения за премиер на спявка.
23
15
 
19
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
чалгарските *** са в ступор!!! ха ха ха пак герб им е в главата.не са ви пратили опорките още а?от този шнорхел и че п за зеле не става
22
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде и тоя знаел езици ,че аз познавам *** които с майчиния си език знаят по 5 езика бе чалгари!ако английският му е като на фигуранта радев и киро язовиро -голям смях