Стефан Янев пита кой реди кабинета на ИТН, хората трябвало да знаят

Демократичните процеси не протичали по обичайната си политическа логика
300
Стефан Янев пита кой реди кабинета на ИТН, хората трябвало да знаят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев коментира, че гражданите имат право да знаят отговорите на няколко много важни въпроса.

„На първо място - кой определя приоритетите? Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото сформиране?“, посочи той в началото на редовното заседание на МС.

Още по темата

Според него усещането е, че демократичните процеси не протичат по обичайната си политическа логика.

Янев настоя, че хората трябва да знаят и как се водят преговорите за подкрепа за евентуалния кабинет на ИТН и как те ще доведат до стабилно парламентарно мнозинство.

„Имат право да знаят и да разбират логиката за провеждането на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство“, смята служебният премиер.

Според него това е важно най-малко в два аспекта. По думите му на първо място това е връзката между политическите партии, политическото представителство и гражданите – техните избиратели.

„Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“, посочи той.

От друга страна, последователността в действията, в политическото говорене, е именно онзи предсказуем и необходим елемент от тази връзка между граждани, избиратели и политическите партии, която, ако не съществува или ако не е устойчива, се наказва от избирателите“, отбеляза Стефан Янев.
 


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
2
 
! Отговори
Лойко преди 2 месеца
Кой бе Янев.Иска ли питане?То голямото редене.Събрани от кол и въже на кастинг.Велики сме...Великите българи.Като гласуваме за комплексирани бу наци,какво очакваме?
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На есен 2 в 1. Това е решението!
260
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Р.Радев със заплата 15000лв и пенсия-3000лв.С.Янев взима тавана на пенсия и заплата незнам колко,Б.Рашков таван на пенсия и заплата и 19имота и още много,много.В системата на МВР и МО е пълно с такива на двойна заплата и пенсия едновременно вече няколко години,затова нашите деца ще са по чужбина!Как и Кога ще ги стигнем стигнем уважаеми българи,като тези докато са живи ще са на тази хранилка и техните деца и внуци!!!
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той е,той се казва Р.Радеф
258
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев започна битка притив Борисов и победи с помощта на платени протестиращи и кариеристи: Мая общата, адвокати на олигарси и БХК - Дончева, Иванов, Хаджигенов. Но...сега трябва да си заслужат парите на някои фондации - Америка за България и др.
257
2
 
10
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 месеца
Който състави твоя, той сега реди и новия.
256
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Когато представител на военната хунта на Радев и кукла на ДС и Кремъл говори за "демократичните процеси", това е ясен сигнал,че пред очите ви се разиграва ТЕАТЪР. Както се казва, "крият се посред бял ден" като се правят на демократи, а същевременно овладяха всички силови и военни ведомства в държавата и докараха техни пионки на всички важни постове.Ще ви дам прогноза:при гласуването на Кабинета ДПС ще излязат от зала, снижавайки кворума, и така ИТН, ИМВ и БСП ще си гласуват Правителството.
255
1
 
7
 
! Отговори
Само Пацо Шнорхела преди 2 месеца
Ще стопли нашите сърца!
254
0
 
15
 
! Отговори
7 преди 2 месеца
ИТН си пролича, колко са зелени в политиката, ама то е друго от студиото да говориш с написан сценарии, Тошко колкото пъте илзлезе на трибуната без сценарии прави по над 10 грешки в изказванията си, трябваше да събират бивши политици, врели и кипели в политическия живот на България, сега си личи че нито знаят, нито могат да направят каквото и да било....
253
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Няма ли кой да гръмне предателя Ос. Октай с прякора от ДС - "Огнян"? Каква е присъдата за предателство? " Да го гръмнат, защото се разприказва, че ИТН са проект на ДПС?
252
0
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 месеца
Ясно кой...реди кабинета ИТН,това са тримата известни...клоуни на България -Тошко Африкански,Тошко Козарев и Тошко Колев.Последните двама,помагат от...небето.
251
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И този калпак уреди децата си на добри служби в БЕХ И ТРАНС ГАЗИначе той и баш калпака радев се борят с корупцията и далаверите.На есен с песен
250
0
 
6
 
! Отговори
БКП преди 2 месеца
Или падат 2О ДДС за лекарствата,или Тошко рошавато си отива ..
249
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Откъде накъде, този служебен ще пита която и да е партия, как си е наредила кабинета?! Милион пъти казаха какви са задълженията и правомощията на служебния кабинет! И милион пъти този кабинет ги наруши!
248
1
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 месеца
Да паднат 20 ДДС за лекарствата.Какви са отношенията със Русия..
247
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е неприятно да си служебен премиер, да уволняваш наред, да назначаваш собствения си приплод на най-апетитните синекурни службички, и след ден-два си НИКОЙ.
246
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименИТН са по-мощни от тези партии, които си изброил, по-мощни са и от ДПС и ГЕРБ.
245
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заглавие от сайта "Афера" за мътенето на водата от някои - "СГЛЯДА НА БУДЖАКА С ПРОКОПИЕВ и ИВАН КРЪСТЕВ ПРЕЦАКВАТ СЛАВИ, БСП И ЧАСТ ОТ И, БНИ. ЗАЕДНО С РАДЕВ СЕ МЪТИ ПРАВИТЕЛСТВО С ДБ /СНИМКИ/"
244
1
 
2
 
! Отговори
Нека си пита преди 2 месеца
Тоше нема да му отговори.
243
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН и всички останали партии на протеста са едната страна на монетата , а другата страна, *** същата тази монета е ГЕРБ , докога ще се оставяте, кукловодите в сянка ,да ви клатят, както им е угодно .Мишоци ,събудете се , ако се налага ,избори до дупка , докато не се намерят хора ,който милеят за тази държава и ше я поставят над всичко останало.