Росен Йорданов: Оттеглянето на кабинета е финал на аматьорски опит да се влезе в политиката

Трифонов е прехвърлил всичките си функции и бреме на президента, смята психологът
10 авг 2021 19:45,
30

"Това е един финал, кулминация на аматьорски опит да се влезе в политиката. Заявката на ИТН беше, че те ще бъдат антисистемна партия, няма да са мръсни политици, което беше една наивна грешка. За да бъдеш успешен политик, се изисква повече от това, което компанията от съмишленици предлага". Така социалният психолог Росен Йорданов коментира решението на партията да оттегли проектокабинета си пред Bulgaria ON AIR.

Информацията съобщи Слави Трифонов в изявление по собствената си телевизия.

Още по темата
"Ние утре няма да предлагаме проектокабинет", заяви лидерът на ИТН.

Само ден по-рано назря желание за оттеглянето на Петър Илиев. Пред такова условие за подкрепа на бъдещото правителство се изправи партията на Слави Трифонов. Лидерът на "Има такъв народ" отказа да отстъпи от номинацията на Илиев. И вместо да оттегли адвоката, оттегли целия проектокабинет.

"В повечето им действия сигурно има някакъв план, това не значи, че е добре обмислен и още по-малко успешен. Появата на Илиев беше самозаблуда, че ще отиде в студиото и ще разгроми лошите", добави Йорданов.

Добрият тон между така наречените "партии на протеста" изчезна, а представата за коалиция придоби друг смисъл. А новата прическа на Тошко Йорданов също стана повод за спекулации. Мнозина си спомниха, че хората на Слави Трифонов си обръснаха главите през 1998 г. в знак на протест срещу свалянето на "Хъшове" от ефира на БНТ.

"В телевизионната продукция това върши работа. Трифонов е доказал някакъв рейтинг и резултати, успехи... Но тези действия...както е казал народът - един път стомна за вода, втори път стомна за вода, третия път, стомната се счупва", каза още социалният психолог.

Според анализаторите, големият въпрос сега е как ще се отрази на държавния глава откритата подкрепа, заявена от Слави Трифонов.

"Трифонов е прехвърлил с радост всичките си функции и бреме на крилете на президента. Което означава, че вероятно Трифонов ще заяви публично, че ще работи с Радев, което не е ново. Но лично аз не се обзалагам, че тази дружба ще продължи успешно", коментира Росен Йорданов.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии умират за да управляват.. ИТН 2 пъти можеше да направи някаква гнусна коалиция, но доказаха, че за тях властта не е самоцел. Особено ако предценят, че ще трябва да обслужват чужди интереси.. Вероятно медийте и олигарсите ще я унищожат тази партия, но достойнството никога!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъто медиите създават мнението на безмозъчната дроп, България няма да се оправи... Сега същите ТЕ се надпреварват да плюят по ИТН.. Явно искат да я унищожат тази партия и вероятно ще успеят.. Жалко за България!
24
0
 
7
 
! Отговори
михаал преди 2 години
При следващите кастинги за избор на министри може да включите и зрителския вот
23
2
 
16
 
! Отговори
абе чалгари преди 2 години
Пълна аматьорщина, пълна смехория, пълна излагация. Такъв миш-маш забъркахте за има няма 2 седмици, че на следващите избори Суверенът ще ви изчегърта яко.
22
1
 
15
 
! Отговори
учиндолски селяк преди 2 години
СЛАВИ ТОЯ УЧИНДОЛСКИ СЕЕЛЯК ИМА ОГРОМНА ВИНА ЗА ФОРМИРАНЕ И НАСАЖДАНЕ НА БЕЗНАКАЗАНОСТ, НА АГРЕСИЯ И ЧАЛГАРЩИНА - ЧАЛГА Е НЕГОВОТО ИМЕ !!! ИЗКОРЕНЕТЕ ТОВА ЗЛО !!!
21
1
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До Румен. Хе-хе, и какво, на следващите избори да не би да има 160 депутати?
20
1
 
34
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ами хак да ви е на наивните глу.паци, които гласувахте за Има Такова Недоразумение. Защото ние, разумните българи, ви казвахме, че те за нищо не стават, че са клоуни, нямат нито свестни кадри, нито идеи, нито ясна представа как се управлява държавата. Ама кой да слуша.
19
4
 
33
 
! Отговори
Само Герб преди 2 години
Толкоз
18
4
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
*** пак да гласуват за тези идио.....
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диван паша , каза и отсече. С какво си по различен от Боко той от джипката ти от дивана и двамата казвате аз така няма да направя и давате заповеди , еднолично. Нали щеше да си месията , а ти кво същи к.п.т.
16
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както Баку не е Куба, така минералния извор ухаещ на банкянаки изпортени запъртъци не като учиндонВалей
15
1
 
10
 
! Отговори
САТАНАМОШ преди 2 години
ИТНиста звучи като долнопробен начинаеш сектант САТанист, АНАтема, МОШеници = САТАНАМОШ
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кой е професионален политик, и какво точно е това?Въпроса е риторичен.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама хора се уплашиха . какъв беше този назидателен тон на висок глас от извънредно нисък гаче хулиган и друго некакв размахва шнорхели и таковата а па ПреписвацевХрабър каза че е ще действа. по тази причина хора зе запънаха и Ъ Ъ Ъ Ъ та Славка сеизпутина целио ИТН
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиката се прави от хора, които получават електорална подкрепа и в това е техния авторитет. Номенклатурата, вечните политически елити, си присвояват правото да говорят от името на народа, без да го чуват. За инструмент ползват медии, а парите са на съмнителни кръгове, които същите крадат от общата баница, наречена държава.Естествено всички се обедиха срещу нов морал в политиката. Нищо, съпротива ще има, и това са ИНТ. Останалите ще се карат по между си, и ще се обединяват за да пазят статукв
11
1
 
34
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Аматьорите се провалиха. Нищо ново под слънцето. Нека всеки прави това, в което е добър. Или да наема правилните хора с опит и умения!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има един Народ. има една Партия. Тази партия има едно миниятурче и едно болнавовлечуго. и двете биосъщества сипикатпо обувките защото кое е щръкнал е късо а кое е дълго е виснало. пайсеее отборът по обувкиноуриниране е готов за голяматануждаааа.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точен анализ, не само аматьорство, а примитивна самонадеяност, политическо хулиганство, демонстрира ИТН. Дори изхвърлените от сериозната политика и юридическата гилдия, Мая, Дончева, Хр.Иванов, Хаджигенов, показаха политически разум пред ИТН. Те заприличаха на тълпата, която нахлу и оскверни Капитолия, при бунта в САЩ. Така погазиха демокрацията, парламентаризма и политическата традиция в България.
8
2
 
32
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Чудя се още на тези,които са гласували за Има Такъв Компот! Не,че останалите са по-различни,ама това е брутален абсурд!
7
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
За да движиш държава, дори и малка, то трябва да си силен и эдравословно, и финансово. А эа да эадвижиш държава, ти трея помощ от най високо ниво.