Протестна нота на МВнР заради оскверненото българско знаме в Битоля

Зачестили са атаки и агресия, провокирани от омраза към България
31 авг 2021 16:05, Елка Василева
17
Протестна нота на МВнР заради оскверненото българско знаме в Битоля
Снимка: архив, МВнР

Във връзка с пореден акт на оскверняване на български национални символи в Република Северна Македония временно управляващият посолството на страната в София бе извикан в Министерството на външните работи, където му бе връчена протестна нота, съобщиха от МВнР.

Още по темата

В рамките на проведения разговор между директора на дирекция „Югоизточна Европа“ на МВнР Ваня Андреева – Малакова и временно управляващия посолството на Република Северна Македония в България Владимир Кръстевски бе заявено, че на 28 август 2021 г. българската страна е констатирала увреждане на пилона и отстраняване на знамето на Република България, поставено до офиса на службата по търговско-икономическите въпроси към генералното ни консулство в Битоля.

Изразено бе дълбоко възмущение от този инцидент. Подчертано бе, че всяко действие, израз на омраза срещу друга държава или нейните граждани, противоречи на основните ценности на съвременните демократични общества и пречи на утвърждаването на добросъседски отношения. Отчетена бе своевременната публична реакция на МВнР на Република Северна Македония, в която остро се осъжда вандалския акт и се поема ангажимент за разследване и подвеждане под отговорност на извършителите, посочиха от външното ни министерство.

В хода на срещата беше изразена отново загрижеността на българската страна от зачестилите случаи на атаки и проява на агресия, провокирани от омраза към България, включително спрямо граждани на Република Северна Македония с български произход или такива, симпатизиращи на страната ни, се казва в съобщението на МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10... Еми какво искаме... искаме да престанете да не спирате за ЕС и да се однесувате како пед...
9
1
 
1
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Протестна нота - добре, там да се трупа документация защо България бламира република северна Македония към ЕС. Ама трябваше и невербално да се посочи на македонския посланик знамето на ЕС, а след това един среден пръст. Допускам, че е умен човек и ще схване. А иначе макетата са легендарни с ментални увреждания. Тя половината им държава вече е Албания.
8
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Ще пробвам пак:..-Някой наясно ли е какво всъщност искат макетата?
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото свят пропище от това племе прокаже буггарско, цялото свят!
6
2
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Само с нота не става, требе си и бой у глупавицата!
5
2
 
13
 
! Отговори
До Бунтар преди 2 години
Всяко живо същество може да харесва и да не харесва каквото си иска. Само че, има нещо което се нарича цивилизованост.И когато в един цивилизован свят някой постъпва варварски или не цивилизовано - това е осъдително!И Проблем са точно индививиди като теб , за които това е нормално
4
18
 
3
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Той кораба потъва,ние спасяваме байряка.Не се виждаме в България как ползваме флага да се завиваме с него по всевъзможни протести,което е по грозна картинка от това което коментираме за Македониа.Ще поставим друг,това да ни е проблема.Не ни обичат македонците ,и има защо.Техния прочит на близката история,не е нашия и трябва да го разберем.Имат право да обичат или да не обичат който си искат.
3
1
 
20
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
За това трябва да се информират и евродепутатите. Нека тези, които агитират за влизане на РСМ в ЕС да са наясно какви ценности се изповядват там.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На втория ред единия климатик е нагоре и седи несиметрично на другите климатици.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те милиционерите веднага ще пуснат мелачката и ще тръгнат след всички тия които дръзнат да кажат нещо лошо за фиРОМИТЕ. Почвайте да подслушвате ***, почвайте да защитавате предателите ФИРОМ.