Последно заседание на 46-ото НС, решава за Бюрото по защита

Очаква се Румен Радев да издаде указа за разпускането му
Обновена: 15 сеп 2021 07:38 | 15 сеп 2021 07:29, Камелия Цветанова
15
Последно заседание на 46-ото НС, решава за Бюрото по защита
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от 46-ото Народно събрание заседават за последен път. Президентът Румен Радев вече съобщи, че ще разпусне парламента на 16 септември.

Още по темата


В програмата на законотворците е включено второто четете на промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Поправките предвиждат Бюрото за защита на свидетели да мине от контрола на главния прокурор към Министерството на правосъдието.

Основните мотиви са, че бюрото изпълнява сходни действия по охрана и предотвратяване на престъпления.

Народните представители ще разгледат и доклада на временната комисия, която проверява данни за полицейско насилие по време на миналогодишните протести срещу правителството и главния прокурор.

 


15
Още по темата: парламентзаседание
Още от Политика
Стефан Тафров, ДБ: Не се притесняваме от Петков и Василев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 1 седмица
Народ от простаци си избра 46-ото НС на простаците!
14
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Просташкия парламент изкара 52 дни. Братята мюслюмани да се изкажат. :))))))))))))
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както Прокурорът,така и адвоката са в ролята си на защитници по делата,с тази разлика,че първия се явява,като защитник на Държавата а втория по споразумение,чрез опълномощаване.Вие представяте ли си адвоката да бъде задължен да охранява пълномощника когато Съдът определя мярката за задържане.Това просто е смешно.
12
3
 
5
 
! Отговори
пак да попитам преди 1 седмица
няма ли да разгледат Лум ПЕН СКО то насилие над полицаите , опита да бъдат изгорени живи . няма ли да потърсят отговорност от мая общата , тримата овчари и фигуранта , за организиране и подстрекаване на държавен преврат ?
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А когато има явно престъпление и има задържан с с временна мярка е безпределно ясно,че Съдия е определил мярката и съответно лицето извършило престъплението трябва да е под охраната на Съдебната власт а Прокурора и следствието да провеждат само действията си по правомощие а не да се занимават с несвойствени за тях дейност,като защита.Такава е логиката.
10
10
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 седмица
От рано сутринта пълно и тука с герболяските платени тролчета на Pi ar Sevi. Жалка картинка! Само те не осъзнават, че ОПГ ГРОБ повече НИКОГА няма да влезе във властта!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най после да приключи работата си това народно събрание. Нищо на направиха за държавата и народа - слаби артисти и никога повече на сцената.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В новото НС трябва да се въведе дрес код - ризи, работни костюми , прибрани коси и за жени и мъже ! че сега е страшно - едни делиорчански шарении, пепурудени блузета, прегорели блонди с разпуснати масури като на селска сватба ! то бива демокрация ,ама тез си показват селянията
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато във хода на гражданско дело се установи че има престъпление,съдията по делото трябва да прекрати делото и да го прати на Прокурор или да поиска встъпване в делото на Прокурор за да се прецени още в хода на гр.дело дали има престъпление и след решението на Прокурора Съдът да се прецени,как да бъде защитен свидетеля,чрез протокол за неприкосновеност или като защитен свидетел, Защо решението в крайна сметка е на Съдията по делото,защото и отговорността за решението е негова а не на Прокурора
6
4
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Разграждането продължава. Таковаха мамата на държавата.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Брей, това ли беше най-важното бе ?!
4
3
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 седмица
Червения маникюр на Дончева ли е или Манолова :)))
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи, ще махнат охраната на защитените свидетели срещу олигарсите, които плащат т.н. протести, а ще оставят охрана на деса, за да си купува роклички и кара в насрещното? Баси депутатите, баси законите, баси държавата. На маймуни ни обърнахте, ей некадърни и алчни протестъри и провалени политици - вън от България!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия не са ли вече с изтекъл срок
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пастелно розово е актуален цвят за маникюр тази есен. Този цвят вече не е.