Гешев: Дали съм защитен или не - това не касае българските граждани

Да, лобизмът е законен в България, заяви той
Обновена: 30 сеп 2021 11:17 | 30 сеп 2021 11:08, Нели Христова
181
Гешев: Дали съм защитен или не - това не касае българските граждани
Снимка: БГНЕС

"Имаше декларация на прокурорската колегия на ВВС, защото не коренспондира с европейските ценности по никакъв начин, както и с върховенството на правото и с каквото и да е спазване на българските закони и консистуция това да предложиш оставката на действащ магистрат. Още повече, магистрат, на който си бил адвокат по наблюдаване на преписка в предишно събитие, а по-късно и депутат. По-скоро възникват едни морални въпроси, защото има едно 7 - 8 опита за приемане на закон за лобизъм в България, който да контролира тези неща. Това, което описах е законно - да си адвокат на обвиняем, да станеш депутат и да промениш закона в негова полза … Да, лобизмът е законен в България. Дали е морално? Да си отговорят българските граждани. Но е въпрос, който не търпи отлагане, поне от гледна точка на прокуратурата".  Това коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който участва в българо-немски семинар в к.к. "Албена".

Още по темата
"Във всички държави има подобни закони, които уреждат тези неща. Знаете, че в САЩ това са едни правила, които се спазват много стриктно", допълни Гешев и обясни, че когато Лаура Кьовеши е посетила страната ни, е получила протоколни подаръци и веднага е попитала каква е цената им. "Дори на такова ниво е регламентацията в ЕС. Но не мисля, че има каквато и да било регламентация в тази насока в България. Това е сериозен въпрос, защото създава възможности за нерегламентирана дейност в законодателството."

Обвинител номер 1 допълни, че не знае какъв доклад има в НСлС относно дейността на шефа на НАП Румен Спецов. В сряда излезе информация, че има доклад, който го оневинява за евентуално извършени финансови измами.

Гешев коментира и начина, по който го охраняват. "Дали съм защитен, или не - това не касае българските граждани, това е личен проблем. Аз когато станах главен прокурор съм бил много наясно със себе си. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор насила" каза още той.

"Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата", отговори той на въпрос къде живее сега, след като стана ясно, че той се е изнесъл от правителствената резиденция “Бояна” предсрочно. Той и семейството му са освободили вилата, която обитаваха от лятото на 2020 г. Договорът му е трябвало да бъде прекратен от първи октомври 2021 г.

По думите му няма преминаване на хора от Бюрото по защита на свидетели към НСлС. Ставало въпрос само за няколко шофьори.

Преди дни стана ясно, че Гешев се е изнесъл от правителствената резиденция „Бояна” предсрочно. "Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата", каза още той.

Обвинител №1 на този етап отказа да коментира убийството пред стадион "Георги Аспарухов", което бе извършено в сряда сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
КОМЕНТЕР преди 2 години
ШУБЕТО РАДЕФ ГО ТРЕСЕ СТРАХ САМО КАТО ЧУЕ, ИМЕТО ГЕШЕВ ! ЗАТОВА Е СПЕШИЛ КОХОРТАТА СИ ОТ ДОНОСЧИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ АКО МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ - А ДАНО АМА НАДАЛИ!!!!!АААААААА??
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом те ти плащат охраната ще ги интересува , плещи!!!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че не ги интересува. Интересува ги само тези, на които им е удобно да няма охрана, пожеже ще ядат хурката, ако остане още на поста си.
117
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Според Гешев, в Парламента изобщо не трябва да има адвокати. Защото всеки е защитник на някого, а всеки закон може да се тълкува като услуга на някого. Законите не ги гласува един адвокат, а се приемат от мнозинството български граждани, чрез народните им представители.
116
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев да не се прави много, защото е и на заплата от наще данъци, освен на издръжка от господарите му.Скоро ще е първия сменен Главен Прокурор.
115
4
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Според мен, е важно за Държавата всички нейни елементи да са осигурени против насилие - както управляващи, така и управлявани. Гешев сам по себе си е една държавна институция и безусловно има нужда от опазване от насилие, опасности от каквото е много вероятно да съществуват впредвид все още силно криминализираната ситуация в страната. Не бих се очудила ако той има сериозни проблеми със сигурността си и като следствие на масивната атака на БСП към него както и подтикването към насилие върху Гешев
114
7
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Тоя съвсем затъпе, като шефа си!
113
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 2 години
А сръбските?
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, не ме касае само ако тоя си плащаше частна охрана от личните спестявания,, а не от държавната заплата. баси наглеца
111
10
 
11
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Кой и защо си позволява да казва,че никой не го иска Гешев.Нима е направил референдум,че да знае кой го иска и кой не го иска. С действията си Гешев доказа,че е достоен и смел Главен Прокурор. Преди никой не смееше да споменава дори имената на тези които той подгони за законност и естествено те избягаха от правосъдието в чужбина.Не внушавайте,че хората не харесват Иван Гешев. Много повече са тези които го харесват.
110
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова лие трудно? Кажете му да се маха. Никой не го иска. Имало зкаон ... И ко ?
109
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, касае ни, защото зашитата ние ти я плащаме. Ако си плащаш телоохранителите от собствения си джоб, тогава няма да ни касае.
108
6
 
22
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
никаква власт повече за бойко, пеевски и доган.вместо да си живеет с откраднатото решиха да превземат държават с гешев.сега гледайте кво става с велия гешев и накрая румънката ще го скопи месец преди да изтече мандата му.целия свят си защитава капитализма, фирмите, шефовете. а, тия тримата бойко, доган,пеевски рекетират 10 години фирми и банки. къде така? това и в америка го няма. след цялто мазнене дори евреите се отказаха от вас щото имат болезнен белег с цвъчко и автобуса. на доган бус
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 145Щом Бокича взе да се показва само по Фейса, значи не е така :)) Почти всички водещи електронни медии се подиграват или му сипват яката на Вожда, остава един ПИГ с ония Неделчо, ама тех кой ги брои....хахаха :))) Иначе не е за отписване, просто съпротивата срещу него е слабичка, това му вдъхва кураж на сикаджията :)
106
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорите не са магистрати, каскет. Прокурорите нямат място във ВСС. Прокурорите са най-обикновени обвинители на изпълнителната власт и такива ще си станат скоро, както е навсякъде по света. Тази соц.грандомания, тип Вишински - прокурорите да държат везните на Темида, ще остане в миналото, където й е мястото.
105
4
 
11
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
мандата му свършва. доган, пеевски и бойко - тримата влизате до живот докато не кажете къде са всички пари и какви са ви бизнесите с ердоган.гласуване до дупка докато гешев падне, а когато падне... майко мило тясна ще му се види не ***, а ***. това америка, брюксел, български фирми. майко мило, милиарди няма го *****като работиш за мафията така става. нали се мазнихте на Америка. то не бяха шпиони, то не беше слагане, то не бяха сделки с техни фирми и т.н. само, че евреите спазват закона
104
4
 
11
 
! Отговори
До герберския цър.ву преди 2 години
Бюджетът на съдебната власт - съдии, прокурори и следователи, се определя от ВСС и расте главоломно. На първо място в света сме по прокурори на глава от населението. Нещо голям ефект няма. Плащаме милиарди за нищонеправене и далавераджийство. Скоро обаче хората ще се запитат, за какво плащат огромните заплати.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро Рамбото 139 Още не сме, гербав. Като го направим, осезателно ще почувствате :)
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 141 Вярно е. Въпреки съпротивата на ВСС и другите, съдът ги накара да дадат статистиката му и се видя, че само е сключвал споразумения.
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е имал минало с мафията навремето, все пак жена му е от тези кръгове :)) Незнам доколко е вярно, но се пише, че нямал спечелено дело в съда, всичко с договорки, когато е бил преди обикновен прокурор разбира се :)