Уникален календар на пожарникарите от Бургас

Идеята е да се популяризира професията на огнеборците
12
Уникален календар на пожарникарите от Бургас

След австралийските пожарникари, бургаските огнеборци също заснеха гореща фототосесия за календар. Идеята е да се популяризира професията на огнеборците с атрактивни кадри от тяхното ежедневие и битката им с огъня.
"В никакъв случай не отстъпват на австралийските пожарникари, даже тези фотоси ще излязат още по-ефектни, защото показват професията ни, докато при австралийските пожарникари е друг акцентът", каза Асен Асенов – началник група "Пожарогасителна и спасителна дейност".

За разлика от австралийските си колеги бургаските пожарникари не показват физическата си форма, а искат хората да се докоснат до тяхната професия. Валентин Великов се е снимал за календара с 3-годишната си дъщеричка.

"Тя е адски голям фен на пожарната. Аз съм второ поколение пожарникар. Жена ми пък е фен на фотографията и всички тези неща допринесоха, с трепет и вълнение очаквахме фотосесията", посочи той.

През годините бургаската пожарна прави различни кампании. Преди две години е сниман работен календар с благотворителна цел за децата на загиналите служители. Сега залагат на професионална фотосесия.
Фотограф на календара е Видин Стоянов, а той трябва да е готов за Коледа.

"Посланието е, че трябва да бъдем хора преди всичко. Ние сме на дежурство и важното е след дежурство пак да бъдем хора", подчерта Валентин Великов.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


12
Още по темата: календарпожарникари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Виждам, че има хора запознати с организацията и разпределение на времето на една Дежурна Смяна в Противопожарна Служба! Дано са добре запознати и с организацията на работния ден в организациите в които работят самите те!
8
2
 
0
 
! Отговори
hubava idea преди 1 месец
a dano
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По истински щеше да бъде ,ако бяха снимани как прекарват 95% от работното си време.На маса в играна белот и ръчкане по телефоните.>>>>>>ПО-ДОБРЕ целият си стаж да го изкарат така.
6
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЕЙ СЕГА ЩЕ СИ ЗАКАЧА ПЛАМЪЦИ В КЪЩАТА!
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалшив календар!По истински щеше да бъде ,ако бяха снимани как прекарват 95% от работното си време.На маса в играна белот и ръчкане по телефоните.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това се казва календар с пожарникари, а не като онези разпищолените.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А трябваше с голи пожарникари...
2
3
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 месец
Много здраве на Лежарната и по-малко работа да им се отваря.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята е да си намерят приятелки.