Кирил Петков преди МС: Отпускаме пари за зърно и украинските бежанци

Искаме да сме сигурни, че хлябът на българина ще бъде на масата, посочи премиерът
379
Кирил Петков преди МС: Отпускаме пари за зърно и украинските бежанци
Снимка: БГНЕС

Днес ще приемем това, което в Народното събрание обсъдихме вчера – допълнителните средства за купуване на зърнени култури, за да осигурим продоволствието на България до 2023 г., за да сме сигурни, че независимо от сценария, хлябът на българина ще бъде на масата, заяви преди началото на днешното заседание на правителството премиерът Кирил Петков.

Още по темата
Министър-председателят отбеляза още, че правителството ще приеме европейската директива за временна закрила и тя ще даде възможност за временен статут и закрила на украинските бежанци в България.

Едновременно с това приемаме и това, което се тиражира от няколко дни в медийното пространство – помощта от 40 лв. на ден за всеки украински гражданин, който търси закрила в България, така че да направим условията за бежанците добри и едновременно да работим заедно, всички институции, за да можем да ги включим в българското общество, посочи още Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам, по 40 лв., а българският пенсионер си брои стотинките. Ами децата, горките, имали по 40 лв. на месец, не на ден и то не за всички!
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа ти отпуска пари за еднопосочен билет до Канада!!!
327
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Забранете износа. Не слушай комунистите.
326
0
 
4
 
! Отговори
До 354 преди 2 години
Зърнопроизводството в България е мафия. Лъже, че е кофти продукцията за да изнася. Най-добрата продукция е в България. Затова трябва да се забрани избоса.
325
0
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
Част от интервю с руснака Виктор Бакуревич.Беше казано, че украинците имат нужда от денацифициране:"Пълна глупост, в която може да повярва само човек, който нито е образован, НИТО е възпитан, нито знае каквото и да е. Какво означава да бъдат денацифицирани?Хората си живеят в своята държава, говорят на своя език. Ето сега има тежки боеве до Харков. Това е град, които е населен с хора с руска националност. Там са 90% руски хора, а З5% говорят руски език. И какво се получава... Тези хора са бомбардирани. Всички, които могат някъде да бягат и да се евакуират, къде са? Те са в Западна Украи
324
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, бе недоразумение!
323
0
 
5
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Другарю Петков, ако прочетете историята България преди 9.09.1944 г.почти не е внасяла пшеница и народа е ял хляб от истинска пшеница, а не от фуражна.По телевизията хлебопроизводител посочи,че зърното което сме имали не е най-доброто.Освен да се молим БОГ да ни пази,помощ от никъде.
322
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие за кого работите, бе?За болните български деца ще събираме пари с SMS и капачки а чуждите пари на ръка. Че аз работя за толкова пари по 9 часа на ден.***!
321
0
 
3
 
! Отговори
Erik USB преди 2 години
Бе тияреваха че имаме от всичко ,а сега ще купуват допънително? Що ли? Явно е окрадено!!!
320
0
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Тия биха приели и най-долната прослойка бежанци и ще им дават всеки ден пари на ръка. но за народа 3 година 1 стотинка не дадоха, това им беше тикви и всякакави престъпници скоро ще са в затвора.А канадците и в Канада да избягат, ще ги вкарат и тях в затвора.
319
0
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Швейцарска мрз, швейцарска минимална пенсия и тнт от както са на власт всичко се вдигна още няколко месеца и си заминават не раздадат ли на народа шкафа.
318
0
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Петков има 1 ден да раздаде шкафа, безусловен базов доход ,безвъзмездни средства, план за възстановява, втори план за възстановяване на Макрон който ще си замине другия месец изритан от френския народ на изборите, тридневна или четиридневна работна седмица 3600 лв на парче за всеки един от 4 5 милиона българи, щом раздават и за бежанци престъпници сте.Не го ли направи скоро не със снежни топки, а с павета ще го целят.Да не казвам и с друго.
317
0
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Влизам в нета и чета как Петков раздал 3600 лв за 3 месеца на десетки и стотици хиляди беанци, ок нямам против тях но тогава на 4 5 милиона българи да раздаде 3600 лв 3 години в тая криза и 1 стотинка не получи нароа или дава парите или ще го махаме, партията на безпартийните ще се създаде това прекрачи всяка граница.
316
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде накъде ще им давате пари повече от пенсиите на родителите ми и от моята и на жена ми заплати взети заедно бе? Този път ще ядете дървото!
315
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро вие продадохте България! За работещите шнур а за укрите пари! Снежните топки ще ти се видят като песен!
314
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кирчо ти се възроди като един по Добър Жан Виденов, сега и купони раздайте отворете и фурните за хляб пак че да почнем да чакаме като преди по 3 часа на опашка.
313
1
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ами нищо не ни остава освен да намразим украинците за нетрудовите им доходи дето ще им плащаме ние и да ги гоним да се връщат в украйната си!Укри вън!
312
0
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Киро!Откъде накъде раздаваш наштие пари на украинците?40 лева на ден по 30 дена са 1200 лева на месец без данъци и площане на разходи докато пенсионерите вземат 300 лева пенсия и не им стигат за сметките а ние бедните работещи масово по 750 лева заплата от която една стотинка не остава на края на месеца!Кой го реши товао?
311
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Месечните разходи за един бежанец, независимо от къде идва не трябва да са по-високи от една минимална пенсия. Аз не желая моите данъци да се харчат за чужденци, а българите да живеят на ръба на мизерията с цена на литър олио-менте -8 лева и хляб от 2 лева. Бежанците да си ги издържа САЩ и НПО-тата.
310
0
 
12
 
! Отговори
Нова далавер преди 2 години
Категорично не трябва да се вкарват пари от бюджета в стоки, чието производство е субсидирано от ЕС по някакъв начин! Трябва да се спре изцяло износа до момента на задоволяване на вътрешния пазар. С приетите мерки правителството толерира спекулата.