ГЕРБ иска решение за РМС още днес във външна комисия

Депутатите на Борисов влизат в пленарната зала за гласуването
63
ГЕРБ иска решение за РМС още днес във външна комисия
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ настоява още днес да се дискутира темата за ветото за РМС във външна комисия в парламента. Става въпрос за двете внесени предложения – от ГЕРБ и от ДПС.

ГЕРБ внесе тази сутрин „Проект за действие на МС за одобрение на проекта за Преговорна рамка и проекта за заключение на съвета на ЕС за европейската интеграция на РС Македония“. Документът на ДПС е "Проекторешение свързано с одобряването на предложения от Френското председателство проект на Преговорна рамка за преговори за членство в ЕС на РС Македония и Албания".

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че ако днес на заседание на външната комисия бъде взето решение, то трябва да бъде внесено за обсъждане в пленарната зала още утре.

Ако това стане депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала в петък, за да защитят и гласуват предложението си.

Тя коментира, че на председателски съвет днес предложения дневен ред на НС не е бил този на обществото. Заради това депутатите от ГЕРБ не били влезли в пленарната зала и така не беше събран нужния кворум за заседанието на НС.

Атанасова увери, че депутатите от ГЕРБ ще присъстват на заседанията на парламента, когато се гласува актуализацията на бюджета на ДОО, на НЗОК и на държавния бюджет. От ГЕРБ вече са внесли предложенията си и ще ги отстояват по време на дебатите.

Според Атанасова предложенията им гарантират, че парите свързани с доходите на пенсионерите, със защита на най-уязвимите групи от обществото, ще бъдат подкрепени.

Освен това ГЕРБ ще бъде в пленарната зала, когато се касае за закони свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и европейските средства.

Томислав Дончев увери, че от ГЕРБ са готови да работят и извънредно по отношение на законодателството свързано с Плана за възстановяване и устойчивост.

"Но проблемът е, че голяма част от тези закони не са написани. Призоваваме всички министерства да си свършат работата и да си напишат промените в законите, за които сме поели ангажимент пред ЕК и декларирам, че те имат нашата подкрепа", каза той.

"Крайният срок за договаряне на средствата е 2023 г. и остават едва 18 месеца. Катастрофата е предизвестена, но все още има шансове щетите да бъдат минимализирани", коментира Дончев.


63
Още от Общество
Социолози: Ново управление няма да е стабилно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Никога вече глас за вас
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РАЗВИТИЕТО НА СЪБИТИЯТА ПОКАЗВА, ЧЕ СТРАХЛИВЦИТЕ ОТ ГЕРБ РАЗЧИТАТ ДА ВЪВЛЕЧАТ КИРИЛ ПЕТКОВ В ПОЕМАНЕ НА АНГАЖИМЕНТ ПРЕД ЕК ЗА СТАРТИРАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ С РСМ В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА. СЛЕД ТОВА ЕСТЕСТВЕННО ЩЕ ГО ОБВИНЯТ В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ТАКА ХЕМ СА ИЗПЪЛНИЛИ ПОРЪЧКАТА НА ГОСПОДАРИТЕ, ХЕМ ИЗЛИЗАТ "ЧИСТИ" ОТ КАЛТА. ЩЕ ИМ ГО КАЖЕМ ЯСНО - НО ПАСАРАН!!! ЯДЕЦ НЕЩО ДЪЛГО И ДЕБЕЛО - СЕЩАТЕ СЕ НАЛИ, ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ОТ ГЕРБ?!...
52
0
 
4
 
! Отговори
Внче Михайлов преди 1 седмица
До колкото си спомням ГРОБ наложиха това вето на РСМ а сега те искат да го вдигнат !Незнам има ли още хора в тази държава които ще могат да простят това национално предателство?Лично аз немога !!!
51
0
 
1
 
! Отговори
Реалността преди 1 седмица
бате ви пак е по умен от вас! Никой няма да ни предаде! Рсм няма да приеме нищо! Иначе предложението на макарон е добро ама макетата няма да отстъпят от тяхната си лъжа и няма да си признаят никога!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
3-та част;КЕ ГИ РУЧАМЕ ЛИ ПАК ЖАБЕТАТА.Тогава някак си се отървахме.Оцеляхме.Въпросът е СЕГА.Дали ще оцелеем или ще ни дърпат от една страна турци,от друга ''Македонци'',от трета ***,от четвърта ''европейци'' и от пета, желанието да угодим на всички,да бъдем ''по-католици'' от Папата.Трудна за решаване задача.Почти невъзможна.За около 6 милиона,живеещи на площ от 112хил. кв.км.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
2част;Кой е виновен-България.Защо.Защото не проявява в достатъчна степен готовност за жертване на собствените исторически идеали и ценности в името на ''ОБЩОЕВРОПЕЙСКИТЕ''.''Бъдете най-напред европейци и после българи''.Не ви ли прилича на лозунг от друго време,което всички ''цивилизационно ориентирани''яростно критикуват.Къде е разликата.Никъде.Никаква разлика.И тогава, и сега от нас се иска едно и също.Да погазим националните си идеали и интереси в името на интереса на ''Големия Брат''
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Македонците имали собствено ''виждане'' за историята.Ние също.Но докато ние имаме,безспорни исторически факти и документи,те имат само своето си ''виждане''.Нещо като ''огледалце,огледалце,я кажи,из от назе ли отпочува историата''...И те искат това да бъде прието от цял свят.Е, па,Бога ми нема да го биде.И защо са свързани нарочно в пакет Сев.Македония и Албания,с каква цел.Не е ли точно за това,да ''мине'' и Македония през ситото,покрай Албания.Заради Македония и Албания не може да влезе-1част
47
1
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 седмица
Идиотщината,простотията и т.н.ходела по хората,не в гората.Спрете с тая РСМ,в момента България е в хаос,дори безизходица .Ставате смешни.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предателство на ГЕРБ е ако прибърза и потпише. Радев трябва да наложи вето и после и КС.
45
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
ИТН бутнаха правителството заради РСМ за да може ПП ГРОБ да направят същото което ПП щяха да направят............
44
1
 
1
 
! Отговори
Деска преди 1 седмица
Чакам те в дулувоския царивичак,да прайме туй уну.била си много добра.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в бълтария е модерно да си национален предател - виж снимката
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в нормалните държави такива национални предатели висят по стълбовете - е ама ние сме резерват на краваршингтон - тука те управляват
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ пак са предатели на България.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Деси Дуловска надува гайдата и бае безполезни изречения в Парламента .
39
3
 
6
 
! Отговори
янко преди 1 седмица
От няколко дни пиша, че Боко и Киро са двете лица на една и съща монета. Сега вече стана ясно. В следващите 7 дни ще трябва да пуснем македонците. Затова и Киро и Бокобързат. и не само бързат, но и ще го направят. А братята македонци ще горят знамената ни, ще палят, президента им ще ни нарича фашисти и т.н. Това са хора без национално достойнство (за Киро е ясно), с наведен гръбнак (сигурно възмездно) и продажно мислене.Затова на следващите избори трябва да мислим.
38
1
 
12
 
! Отговори
д преди 1 седмица
че те я блокираха вчера хааххаахаахха КЛОУНИ ГРОБ
37
2
 
4
 
! Отговори
И на първолаците преди 1 седмица
Е ясно, че бг условията към плоскоглавите нямат смисъл. Ако те сега се съгласят с всички наши и ги вкарат дори в конституцията си ще влезат в ЕС горди и онеправдани, което неминуемо след две три години ще доведе до промяна във вид на нова македонска конституция. И тогава какво правим ние. Нищо нали. Щото с гаранция Франция не се прави нищо. И остава въпросът за чий ни е тази Северна Македония. Тя нито е икономика, нито пазар, нито туризъм, нито дружелюбие. Май да си ва ват мам е най добре.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Народен съд за парламента
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сутринта ГЕРБ не влязоха в пленарната зала. Сега пък напират за заседание?!!!