Георги Първанов: Напълно естествено е премиерът да бъде сменен

Смята за малък шанса за нов кабинет
4 юли 2022 20:09, Росен Стойчев
36
Георги Първанов: Напълно естествено е премиерът да бъде сменен

"Поведението на досегашния премиер създаде най-много проблеми на държава, не само на коалицията. Поведението му е непредсказуемо, откровено скандално на моменти, така че нищо по-естествено от това той да бъде сменен. Надявам се, да не е на ключова длъжност в момента, тоест да не продължават проблемите".
Още по темата
Това обяви пред Bulgaria ON AIR някогашният държавен глава на България Георги Първанов

Георги Първанов определи като безпрецедентно експулсирането на 70 дипломати и служители на руското посолство у нас и прогнозира тежки последствия. Посъветва да не се допускат антируски настроения в България, както и антибългарски в Русия.

"Огромна част от тях не са си помисляли за шпионаж. Аз слушах заместника на г-жа Митрофанова, който говореше много искрено и честно. Познавам го и съм сигурен, че това, което каза, е вярно - тези хора обичат България и ние им направихме зло, както и на всички наши приятели в Русия", посочи той.

Тежка зима, която може да се превърне в предизвикателство за много българи, прогнозира Първанов.

"Ако нямаме договор с "Газпром", някой трябва да каже откъде ще вземем газ. С инцидентни доставки на втенчен газ от САЩ няма да се получи. Не вярвам да стане и с азерския газ, който е 1/3 по-малко от това, което потребяваме. Тръгваме неподготвени към зимата. Не виждам някой от новите стари управляващи да мисли сериозно в тази посока", коментира още той.
 

"България е в политическа криза, а изход не се вижда. Шансът за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание е минимален, смята Първанов. Ще излезе първият проблем - независимо от какво естество - дали ще е енергетика, цените, инфлацията, продоволствената криза и ще се срутят с гръм и трясък, така че не съм оптимист", добави Първанов.

И призова за конструктивен подход в отношенията по оста София - Скопие, но не по пътя на въздействие върху европейските институции.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, прав е. Тежка зима ни чака. Така е като слушаме и зродите от западна Европа и САЩ.
32
1
 
1
 
! Отговори
Професионалист преди 1 месец
Гошо,добре,че беше БСП, иначе никакъв президент нямаше да станеш и то два мандата.Не се наядохте...
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин захранва с пари националистически партии в ЕС и НАТО........................Путин се бори и воюва с националисти в страните извън ЕС и НАТО, като Украйна..........................Националистите изкарват държавата от ЕС и НАТО, от които се бои Путин, след това той унищожава националистите с война в същата държава извън ЕС и НАТО.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опорките на Путин: Козяк, национализъм, независимост, излизане от ЕС, излизане от НАТО. Ако някой изпълни опорките на Путин, следват нови опорки: Москва, интернационализъм с Русия, влизане в Евразийския съюз...................Агент Гоце се разкри глупаво, че получава пари от Русия.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агент Гоце, известен още като Архара или Големия Шлем. Като президент на България предпочиташе да защитава руските икономически интереси и да будалка населението. Сега с какви очи се изказва?!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - Щом всички комунисти реват срещу Петков... значи е ясно за кого трябва да се гласува на следващите избори :))))) -...- Ясно е, за ГЕРБ и за К. Петков! За стабилен евро блок!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре са се отразили експрезидентските екстри на вида на другаря Първанов! Яко се е наклал!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ,ЧЕ ПРИ СЛЕДВАЩИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СА АУТ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ЗАТОВА ТОЛКОВА ДРАПАТ ЗА ВЛАСТТА...
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом всички комунисти реват срещу Петков... значи е ясно за кого трябва да се гласува на следващите избори :)))))
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я ТОЯ ЖИВ ЛИ Е?
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гоце е замязал на квартален пияндурник!!!
22
3
 
8
 
! Отговори
Валери преди 1 месец
Големият шлем изпусна още една възможност да не се обажда
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе вие храачите против Първанов,ама сега ако имахме още два работещи реактора хилядника в Белене доста пари щяха да влизат в хазната!
20
4
 
10
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 месец
Още един нафталин
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каза верния фен на Москва.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега като погледнем равносметката,ако проектът на Гоце"троен шлем"беше реализиран,България щеше да бъде едно по добро място за живеене!
17
5
 
17
 
! Отговори
А какво стана с... преди 1 месец
Какво стана с твоя "голям шлем" бе, Гоце Първанов?! Нали от него щяха да потекат "неограничени количества" газ и нефт?! Само че, потекоха милиони в джоба ти, нали, национален предател, алчен и необразован *** от Сирищник, толкова милиони, че се задави с апартаменти в Париж, хотели, сметки в банки, вили и прочее! Комунист си се родил, агент Гоце, мръсен комунист с червен задник, с червена мутра и такъв ще пукнеш! А на Кирил Петков не ставаш и обувките му да лъскаш!
16
2
 
10
 
! Отговори
Свидетел преди 1 месец
Георг Първанов завършил "История" в СУ и започва веднага работа като научен сътрудник в бившия институт за комунистическа история, защитава и аспирантура на тема "Димитър Благоев и българският комунистически въпрос", въръл комунист, после смени ориентацията си и стана въръл американист. Демократ от класа, по-демократ и от Петър Стоянов и Желю Желев.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Георги Първанов преди 89-та година беше един никакъв докторант в някогашния Институт за История на БКП, знам го какъв беше този институт, работеха там едни комууунееетааа, които работиха активно за фалшификацията на историята ни. След 90-та година, Първанчо го подбраха в БСП като прислужник, после взе да се издига, че и президент от САЩ го направиха. Псевдосоциалист
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този заради, който медицинските ни сестри лежаха 10 години в затвора в Либия. Колко платихме на Франция/Саркузи/ да ги освободи ли бе, ще говори за скандали?