Минеков: Приоритет в културата ще са недовършените неща

Идвам с добри намерения, важен е бюджетът на ведомството
51
Минеков: Приоритет в културата ще са недовършените неща
Снимка: БГНЕС

Нещата, които останаха недовършени ще са приоритет, заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той участва в тържественото откриване на дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в град Копривщица.

Следващия петък ви каня на пресконференция и ще кажа всичко, което трябва да се свърши, каза Минеков. Той уточни, че недовършените неща не са малко.

Идвам с добри намерения и ще разберете, че това, което предлагам, трябва да стане. Аз няма да успея за два месеца, но този път ще го направя така, че който влезе в министерството не да се движи по неговото желание, а „по принуда“ да извърши всичко това като едни добри намерения, допълни Минеков.

По думите на министър Минеков един от приоритети е бюджетът на ведомството. Той не е това, за което мечтаехме и за което се договорихме, подчерта той. Миналата година поканих представители на всички политически партии и те се съгласиха да увеличим стъпката в бюджета с 0,2 и се чувствам „ударен“, защото това не се случи, каза още служебният министър на културата. Проектът за бюджет на последното правителство беше 165 млн. лв., припомни проф. Велислав Минеков.


51
Още по темата: Велислав Минеков
Още от Политика
Крум Зарков: Кризи има често, но толкова дълбоки рядко
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Няма ли пак да гони ГЕРБ от НДК, това му беше пика в жалката кариер?
34
0
 
6
 
! Отговори
МинЕтов преди 5 дни
И ти и онзи дето те предложи пак, защо не се хванете и да бягате , да бягате та никой да не Ви види повече. Никога !
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Приоритет в културата, ще е кОлтурата на министъра на колтурата.
32
1
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 6 дни
"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра", Р.Р. преди 50г., и сега е същото!
31
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха,отровния, преди 6 дни
я кажи какво има да довършва, освен да си пълниш гушката?И още нещо, защо бабикяна и хаджипенчеФ "спонтанно" протестират срещу тебе?!? Не е ли леко шиз0френия това вашето?!?
30
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 6 дни
"Идвам с добри намерения и", Рече разносвача на ковчези и бесилки....
29
2
 
9
 
! Отговори
Ралица преди 6 дни
МИНЕКА БИЛ КУЛТУРАТА СЛУЖЕБЕН Е ЗАТОВА ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ ЗЛОБИ ОМРАЗИ БЕЗДАРНИ ПРОО УЖАС ПАДЕНИЕ ПОТРЕС ПОЗОР ГНУС ОТ ТАКИВА
28
1
 
6
 
! Отговори
позор! преди 6 дни
Абе, професоре! Абе, лакей на фалшивия "натовец", който с фалшивия "вдигнат юмрук" измами първо теб, а после всички наивници, които се подлъгаха да гласуват за втория му мандат! Ти каква работа имаш в тази долна *** от национални предатели и слуги на кремълското чудовище?! Защо на стари години стана за резил и посмешище на България бе и си навлече омраза и презрение бе, професоре?!Подавай оставка и се махай, защото протестите едва сега започват! А ти ще се включиш ли в тях?
27
1
 
8
 
! Отговори
Ганди преди 6 дни
Тоя па не се накрадна от предишния си престой начело на културата,та го сложиха пак , та да украде каквото е останало,голям смях
26
1
 
13
 
! Отговори
Лора преди 6 дни
Тоя ,,културен курифей " беше се цанил преди години за министър на културата при Борисов и съответно отсфирен Бабикянчо,беше се цанил при Борисов да му води предизборната борба за кмет на София срещу 1 милион лв.И от тогава не могат да се успокоят от омраза и мъст Ха,ха,ха какви негодници с долни страсти Това е голямо нещастие да си такъв бечистоплътник
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ха ха как мълчи само за аз съм Наско!! Да не са с общ дилър? Ристю да го намери тоя дилър- ще им оправи коалицията за три дена!
24
2
 
11
 
! Отговори
Дедо от село преди 6 дни
Минеtката ще оди да гони пак Тулупа и партията му от малкото Ндк, явно това има в предвид под недовършени неща.
23
1
 
10
 
! Отговори
Bob преди 6 дни
Какво стана с Отровното трио? Нямаше да влизат в политиката, а Бабикян и Хаджигеров направиха партия, Минеков достойно не влезе с партията и сега е в най-мразеното сужебно правителство евър. Бабикян и Хаджигеров са отвън стачкуващи срещу Минеков.. Хеадлес чукънс, излагацията е пълна, нивото отрицателно..
22
1
 
11
 
! Отговори
Ирена преди 6 дни
Ето това нещо е единица мярка за културата на всички променкаджии.Безделник,злобен ,комплексиран,некадърник ,лъжец, интригант ,с всякакви на лудничави изпълнения ,да бъде център на внимание С кого ли са си досущ еднакви?!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какви недовършени меща, нали това беше А отборът на България?
20
2
 
13
 
! Отговори
Alex преди 6 дни
Демек всичко. Този е събирателен образ на кОлтурата у нас. Дебел пияница.
19
1
 
12
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =РАДЕВ преди 6 дни
ТЕ ДОКАРАХА ОТРОВАТА ПРОМЯНА......... ЧАКА ГИ ВЪЗМЕЗДИЕТО.....
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
С две думи Минеков обещава да довърши културата
17
1
 
16
 
! Отговори
приятен уикееенд преди 6 дни
а ше разнася ли ковчези и бесилки по улиците , ше върга ли яйца и павета по обществени згради ? щото това е знак за висока култура .
16
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 6 дни
от тримата овчари само тоя се уреди :) и то за втори път .