Иван Таков: Не намерим ли път към младите, БСП е обречена

Призова за свикване на Конгрес
7 окт 2022 15:41, Росен Стойчев
19
Иван Таков: Не намерим ли път към младите, БСП е обречена
Снимка: БГНЕС

 БСП - София настоява за незабавно свикване на заседание на 50-тия конгрес на партията. Това заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков след редовното заседание на Градския съвет в четвъртък. На него той направи анализ на състоянието на БСП след предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, както и на част от причините, довели до слабия резултат, съобщи Дарик.

Още по темата

 Членовете на ръководния орган на БСП - София гласуваха официална позиция, в която предлагат на Националния съвет на БСП да свика заседание на 50-тия конгрес на партията, на което да бъде направен анализ на устойчивата тенденция за спад на политическото влияние на БСП сред българското общество, на катастрофалните изборни резултати, да набележи съответните кадрови решения и мерки за идейно и организационно укрепване на партийните структури, да утвърди основните политически послания към българското общество и да набележи програма за успешно участие в местните избори през 2023 година.

 "Ръководството на БСП каза, че резултатите от изборите "не били чак толкова лоши". Чак толкова - не. Много са лоши, заяви Иван Таков пред членовете на Градския съвет.

Лоши са, защото хиляди членове и симпатизанти не гласуваха или гласуваха за друга партия. Лоши са, защото пренебрежително малък брой млади хора гласуваха за нас. Защо да изберат БСП? Младите днес не са онези от преди 70 години, не са и тези от преди 30 години. Това са нови, други хора. Ако не намери път към тях, БСП е обречена".

Иван Таков посочи и кой носи отговорността за лошите резултати. "Отговорност за резултата носим всички ние. Разбира се, че най-голямата отговорност носи председателят на партията! Като изключим около 40 години от над 130-годишната ни история, ръководенето на Левицата в България е било повече колективно дело, отколкото еднолично. Днес нещата не са съвсем така", каза той.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
от умрял писмо преди 2 месеца
И тоя е от миманса!Не може на Корнито да и лъсне чехлите,тръгнал да оправя бесепето!Ама като не му казват така е!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички русофилски партии в България леви и десни са обречени, тъй-като и майка им Русия е обречена. Украйна ще довърши това което САЩ и Великобритания не направиха през Втората световна война не ликвидираха брата близнак на нацизма руския комунизъм.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 16 И да я изгонят пак са обречени. Съчетанието на леви идеи с русофилство е най-пагубната идеология. Заради БСП и нейното слугуване на Русия по всякакъв повод в България няма и няма и да има нормална лява партия. От БСП ще продължават да се роят урродчета като Атака и Възраждане отново свързани с Москва и проповядващи руски фашизъм.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не изгоните ли Корни, БСП е обречена..
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 БСП я влекат единствено мpъcните московски пари, хубаво го запомни това. Заради това слугуват на Кремъл от 1919 год.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Нещастници----Какво пак ти е виновна Москва бе човече. За това че си мързелив и те влече лесното и хубавото си виновен само ти. БСП я влекат парите независимо от къде идват дори и от дявола да са.
13
3
 
4
 
! Отговори
Нещастници преди 2 месеца
Докато пътят ви към младите минава през Москва вместо през Брюксел нищо няма да намерите.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега ли се сетихте браво на вас!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Делата преди 2 месеца
БСП все заобикаля своя истински проблем, който се изразява във факта че нейното ръководство е в тесни връзки с милионери и бизнесмени които чрез БСП решават свои икономически проблеми .не е възможно лява социалистическа партия да е пълна с милионери. Ей затова на следващите избори под чертата.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да има лява партия като БСП е ръководена от олигарси, бизнесмени и лакоми крадци, които единствено искат да захлебят от общата каца с мед, а трудещите се българи кучета ги яли?!? По - нагла, лъжлива и лицемерна партия едва ли има. Мазници от ръководството на партията и бизнесмени с крадени, подарени бизнеси излизат пред опърпаните трудещи се от скъпи лимузини и им редят мазни слова, дела йок...
9
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
БСП е обречена - каква неизразима радост за сърцето ми...
8
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Няма логика в най-бедната държава в Европа, да има слаба левица. Идеята на левицата е да е социална и да се бори за по-равни условия на труд и възнаграждения. Значи нещо не е наред. Едва ли е само заради Нинова.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато лидерката и президента си правят напук , хората не одобряват и гласуват за други , които мислят като тях .Никога против нашите двойни освободители , правете си сметката за кои сме гласували мнозинството отчленове и симпатизанти на БСП !Мислете за да не останат само най близките до лиздерката .
6
1
 
1
 
! Отговори
червената фракция преди 2 месеца
4, 'На Марс трябва комунизъм' --- по-добре червен отколкото мъртъв
5
1
 
8
 
! Отговори
? преди 2 месеца
Вече няма ляво в България. Чудя се тези които искаха да сменяме системата по Западен модел какво щяха да говорят сега? Десните щяха да имат мнозинство от 95%. Но да не забравяме че гласуваха едва 25% на последните избори и не знам с какво право се легитимират партиите? Под 65% гласували изборите трябва да са незаконни.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да отиват всички на Бузлуджа на Конгрес и да излитат с чинията към Мосмоса. Фиуууу, всичките. На Марс трябва комунизъм.
3
0
 
4
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
По - бавно и по - височко го кажи, че корня не разбира.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко пич, скоро заедно с Възраждане ще вземем властта и правим завой към Русия. Това е важното
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нали нямаше да плащат данък доход до 26 г. ами който е на 32 и живее с мама ко прай???