Трябва да намерим решение за разплащане с фирмите

Коментар на Иван Шишков
28 ное 2022 20:29, Росен Стойчев
2

Конституционният съд отмени решението на парламента, с което беше разпоредено да бъдат платени половината от парите по договорите за пътна поддръжка. Решението на предишното Народно събрание беше атакувано от депутатите на ГЕРБ с мотива, че противоречи на принципите на правовата държава и на разделение на властите, както и на правото на защита, съобщи Bulgaria ON AIR.

Министър Шишков заяви, че още преди да встъпи в длъжност е заявил, че не Народното събрание трябва да определя начина на плащане на строителните фирми, тъй като това е работа на Министерство на регионалното развитие или евентуално на Министерския съвет.

"Сега, разбира се, пада отново тежката задача на служебния кабинет да намери решение да разплати тези пари. Дали ще бъдат платени по някакъв начин в рамките на тази година или ще бъдат заложени в бюджета на следващата година, тези пари трябва да бъдат платени на строителните фирми. Лошото е, че за всеки изминат ден те стават все повече", каза Иван Шишков.

Още по темата

Регионалният министър инспектира и забавеното строителство на Северния обход на Бургас, заради неразплащането с пътните фирми. Обходът е най-прекият път от магистрала "Тракия" към Слънчев бряг и Варна.

"Проект от 2013 година, знаете, че се строи две години, има няколко преработки, строителят също строи на приливи и отливи. Винаги се прехвърля вината от администрацията  и строителите, но истината е, че при всички строителни обекти винаги е липсвала една добра организация не само на строителството, но и добра организация на администрирането", подчерта министър Шишков.

"Успоредно с влизането в експлоатация на тази пътна връзка ние ще започнем и развитието на индустриалните терени, които са тангентиращи с този обход
До Нова година ще бъде готов пътният възел за Сарафово, за да се облекчи трафикът", каза кметът на Бургас Димитър Николов.


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 месеца
Решението е Кирчо да върне парите...!!!!!