Вигенин: До разпускането на НС няма да гласува механизма за разследване на главния прокурор

Този законопроект не бива да се приема прибързано, посочи той
30 яну 2023 21:49, Йоана Цонева
13
Вигенин: До разпускането на НС няма да гласува механизма за разследване на главния прокурор
Снимка: БГНЕС

До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани промени в Закона за съдебната власт, с които да бъде създаден механизъм за разследване на главния прокурор. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин, цитиран от БНР.

Той посочи, че няма достатъчно време промените да бъдат гласувани на второ четене, като подчерта, че Комисията по правните въпроси няма да успее да финализира законопроекта. Това означава да се обяви утре, че е направен такъв законопроект и оттам най-късият срок, който може да тече за предложения между първо и второ четене, е 3 дни, което на практика означава, че това Народно събрание няма да приеме този проект, поясни Вигенин.

Социалистът бе категоричен, че този законопроект не бива да се приема прибързано, за да не се окаже накрая противоконституционен. Депутатът от БСП заяви, че този закон трябва да е една от първите задачи на народните представители в 49-ото НС.

По думите му левицата е подкрепила законопроекта и продължава да настоява да се намери най-добрата формула, под която да бъде създаден механизъм за контрол на актовете и на дейността на самия главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Стига вече с този главен прокурор то няма държава те само това на кого пречи Гешев защо се закри спец съда къде са делата за олигарсите заминаха и какво като махнете Гешев за някои може би добре но за обикновените българи какво нищо създадоха се цели партии за да могат да свалят Гешев
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ГЕРБ!
8
1
 
0
 
! Отговори
Евала швепс преди 1 година
Ваги , с твоя умствен капацитет е по-добре да те получават отколкото да те хранят.
7
0
 
6
 
! Отговори
ясно е преди 1 година
Ако приемат такъв закон, вече няма с какво да ни агитират. Като се махне Гешев нямат други приоритети. Бооойкиккев оправи росенец и сега се подмилква на пкики - партия ОДС (отрочета на държ. сигурност)
6
2
 
4
 
! Отговори
Пеков от Каспичан преди 1 година
Социалистически застаряващ гейшон!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво да го гласуват като направо ще го пращат на инструктаж в ФАЩ?Дано само не се върне хипнотизиран като Божанката и със сменен пол.Да се пази от трева като дявол от тамян.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане.
3
3
 
7
 
! Отговори
666 преди 1 година
Американска държанкка е Вигенин.На закусчици при Херо ,в Америка за инструктаж ,нищо общо със социална партия,заедно с Корнела .Чиста проба лицемери .
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ... наближават избори. И не се знае дали БСП ще влезне в парламента изобщо.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше ясно за всички.ГЕРБ и ДПС си пазят каскета,защото той пази тях.Има ли още някой,който не го е разбрал!