Наши военни се включват в Мисията на ЕС за помощ на Украйна

Ще участват в обучение за използване на техника
209
Наши военни се включват в Мисията на ЕС за помощ на Украйна
Снимка: Dnes.bg, архив

Министерският съвет (МС) прие решение за изпълнение на решение на Народното събрание на Република България за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, с което се разрешава участието на военнослужещи от въоръжените сили на България в Мисията на ЕС за военно подпомагане на Украйна (European Union Military Assistance Mission in Ukraine - EUMAM) за срока на мисията, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Става въпрос за един щабен офицер за усилване на Звеното за планиране и провеждане на военни мисии и операции на ЕС в Кралство Белгия; до 5 (пет) военнослужещи (офицери/сержанти) в Многонационалното командване на ЕС за общовойсково обучение в Република Полша и/или Многонационалното командване за специална подготовка във Федерална република Германия; до 50 (петдесет) военнослужещи за обучение за използване на предоставеното в рамките на EUMAM въоръжение и техника, на територията на държави-членки на ЕС, и/или в Република България.
Участието на български военнослужещи в EUMAM ще бъде ясен знак за подкрепата на страната ни към Общата политика за сигурност и отбрана и в частност на мисията за военно подпомагане на Украйна, посочват от пресслужбата на МС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Украйнавоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тава ли се готвят нашенците по стрелбището ауу какви герои смешковци ама просите се го ще си го получим и то здравата
155
4
 
10
 
! Отговори
R преди 1 година
Пушечно месо,сега е въпрос на личен избор на момчетата .Искат ли да загинат в името на зеленчука
154
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисия на ЕС за помощ на Украйна. Егати му и замазаната реплика! Радев да прати сина си и щерка си на помощ в Украйна, поравно съгласно Истанбулската конвенция. Радев, прекали с това служебно правителство! Нарушихте всички закони в страната и си превишихте пълномощията сто пъти. Ще се пържиш в казана, *българо*убиецо*!
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисия на ЕС за помощ на Украйна. Егати му и замазаната реплика! Радев да прати си а си и щерка си поравно съгласно Истанбулската конвенция. Радев, прекали с това служебно правителство! Нарушихте всички закони в страната и си превишихте пълномощията сто пъти. Ще се пържиш в казана, ***!
152
0
 
4
 
! Отговори
дано дано дано преди 1 година
Зеленото Щеколоидно мекотело нещо в зимните снимки все го майкрософират по оная здрана зелена фанелка??? Дано само не е загинал отсмъртчрезумиране, дано дано дано. Ако не е, дано дано дано
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, напишете името поне на щабния офицер, да го видим кой е. Интересно ми е кой ще се жертва за фашистка идея.
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой никого не може да накара да ходи там. И това, че са го решили, не значи, че ше стане. Няма нито един българин, който иска да ходи на война и то на страната на Украйна.
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи СатаНато да пратят на фронта.Води ни тука укро пропаганди.Цъка си сам минуси и плюсове...голям ентусиаст е да се бие.Да си ходи и да гори в ада това проклето същество!
148
0
 
7
 
! Отговори
Ордени и медали преди 1 година
Всички одобрени ежедневно да пращат смс-си на майките си колко деца в Украина лично са ликвидирали с бомби, ракети и ли размазване с верига на таковете им останали без снаряди. Същите да бъдат награздавани с ордени и медали за всяко десето загинало дете. Не се признават убиствата на деца в ръкопашни битки.
147
1
 
17
 
! Отговори
Мобилизация преди 1 година
кога бе,пр0дажни българомразци?!?!? Не се сещам Покрайна в Нато ли членува или в ЕС, че е някакси малко объркваща цялата тази бг-полит-шиз0FFрения на евроатлантическите ни пуНделчета,подчинени пряко на Козяк...
146
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 156:Проклето същество,заминавай си в Украйна и не се връщай!!!Ние нямаме вина за войната там,за да страдаме!Ние ли им крепихме пушките тези да нарушават Минските споразумения?!Горете в ада ,проклетници!!!!!!
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българоубийци!
144
1
 
15
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Нашите военни да внимават много,за да не ги натоварят на някой самолет и да се окажат и те пушечно месо.
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 153- Нали знаеш, че тия дето най много викат и подскачат са нищо друго освен шубета, не очаквай да ги видиш тия на фронта хихихи
142
1
 
27
 
! Отговори
Да ви еба майките преди 1 година
Соломон Паси има син, който пускаше селфита във Фейсбук колко мрази Русия и как иска да воюва срещу руснаците. Защо Соломон Паси, Шаламанов, Гълъб Донев, Тиквата, Мравояда, Киро-***, Кокорчо и разните партийки ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС не отидат те на фронта, а плащат на тpoлове да ви подкокоросват за омраза срещу Русия и да ви пишат, колко е хубаво да се биете срещу Русия? Егати продънената държава!
141
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега вече на всички военолюбци им се сбъдна мечтата! Останалите ще платят автобусите до Украйна в тяхна чест! Направете списък и се преброете. Честит фронт и да не пропуснете някой в списъка!
140
13
 
2
 
! Отговори
Хитлер и Путин.. преди 1 година
ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
139
16
 
2
 
! Отговори
Народен съд преди 1 година
....ЩЕ ИМА ЗА РУСКИТЕ ФАШИСТИ И НАШИТЕ РУСОФИЛСКИИБРИЦИ!!!!НЕИЗБЕЖНО Е!!!
138
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако някога отидете в Париж потърсете по антиквариатите брошурата за Бг озаглавена нация от парвенюта издадена през 1919 год ! Ако знаете френски (аз не знам ) но са ми я чели ще разберете мнението на Запада за българите ! Не да гледат само модните бутици (като жена ми азиатката ) и магазините за дрехи,обувки,дамско бельо и кулата на Айфел !
137
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКИЯТ и НЕМСКИЯТ ФАШИЗЪМ---САСА КАТО "две капки вода"...НЕ ГО ЛИ ВИЖДАТЕ....????