Нов ВСС трябва да избере главния прокурор

Северозападът не се интересува от Гешев и Сарафов
16 юни 2023 21:42, Стела Стоянова
6

Трябва да бъдем хладнокръвни, да убием истеричния тон от последните месеци. С избора на редовно правителство се възстановява усещането за държавност", коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Николов в студиото на "Денят ON AIR".

Той коментира, че новият главен прокурор трябва да бъде избран от новия състав на ВСС. По думите му се е възстановил политическият разговор в НС.

"Присъствието на лидера Борисов в сградата на НС повлия на този климат, от невъзможното се направи възможно, с тежък политически компромис излязохме от режима на еднолично управление. Межу двете заплахи избрахме по-малката", каза народният представител.

Николов беше категоричен, че Борисов няма да си даде имунитета доброволно преди произнасянето на комисията по имунитетите, както направи Кирил Петков.

"В ПГ на ГЕРБ-СДС имаме взето решение никой да не се отказва доброволно от имунитета си - знаем темперамента на Борисов, той бързо приема една хвърлена ръкавица, затова ПГ се обедини около становището докато не се произнесе комисията, да не се отказва никой колега от имунитета си", уточни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората от Северозапада например не се интересуват от драмите в прокуратурата, а да има нормален бюджет.

"Разговорът за главния прокурор и Сарафов не е важен за Северозапада, където щетите са големи, добре е, че с удължаването на държавния бюджет дадохме инструмент на кметовете", коментира още Николов.

Той добави също, че е редно новото предложение за еврокомисар да дойде от редиците на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ББ.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредната кърпа за крака
4
0
 
3
 
! Отговори
От северозапада преди 10 месеца
ВСИЧКИ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ИМУНИТЕТА НА БОЙКО И ОТ ДНК то му!!! *** няма да го даде. Много го е страх хх!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 10 месеца
Е той сарафа ще избере пак тия които махнаха гешев и сложиха него на мястото муНов - всс ще е с сьщите кадри
2
0
 
0
 
! Отговори
От Банкя преди 10 месеца
Трябва, но няма!
1
0
 
1
 
! Отговори
от село преди 10 месеца
Мизерниците от парламента да слагат ботушите и да отиват да работят ,а не да се дръвчат и правят на велики , защото за нищо не стават !