Кутев: С основен въпрос чие назначение е Борислав Сарафов

Всички партии са срещу Радев, защото хората го харесват
24 юни 2023 22:49, Йоана Цонева
17
Кутев: С основен въпрос чие назначение е Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

След отстраняването на Иван Гешеш сътресенията по върховете на прокуратурата продължават. С основен въпрос чие назначение е Борислав Сарафов.

Няма как президентът да се намеси в избора на Сарафов, отношение има ВСС, който има механизми, по които се управлява и те са в огромната си част в хората в НС, правителството. Всичко със Сарафов се случи след Крум Зарков", коментира говорителят на бившия служебен кабинет Антон Кутев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, с политическите си амбиции Гешев се е превърнал в пречка. Той не вижда възможност за политически консенсус за промяна в Конституцията.

"Не могат да стигнат до общи изводи за промяна, ако това НС променя Конституцията, ще се получат ужасни резултати. Проблемът е, че повече от половината депутати не знаят как се прокарва едни нормален закон, нямат елементарна юридическа култура", каза Кутев.

Бившият говорител на служебното правителство заяви, че всички партии са настроени срещу президента, защото той има най-висок рейтинг, получава 1/3 от одобрението на хората. Кутев определи като "измислен" проблема с масовото напускане на областните управители часове след встъпването в длъжност на редовния кабинет.

"Борисов винаги е управлявал с гласовете на хора, които са гласували срещу него. Така беше с АБВ, Марешки, ВМРО, винаги над половината от гласовете са от хората, гласували срещу него", заяви още Кутев

Говорителят на кабинета "Донев" коментира и войната срещу Украйна. Убеден е, че докато се дава оръжие, тя няма да спре.

"Оръжието се произвежда, за да се продава, когато се произведе, не е за да стои в склада, то се произвежда, за да убива. Всеки ден пращаме муниции и възможности за убиване. Погрешна е логиката, че украинци убиват руснаци, защото Путин е лош човек, няма справедлива война", завърши гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Xa-xa преди 10 месеца
Харесваха го докато Деса правеше сеири и беше забавно. Ама откакто се помисли за вожд и дигна юмрука почна да потъва. Нищо, че управлява 2 год.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предложението за Б.Сарафов като и.ф. гл.прокурор е на прокурорската колегия. Сарафов се обяви срещу Гешев след скандала помежду им относно били ли са децата на Гешев в служебната кола по време на експлозията на взривното вещество и защо Яс.Тодоров е довел израелския специалист на мястото на взрива без да уведоми своя пряк началник - Сарафов. Прокурорите биха предпочели своя бивш колега от следствието пред натрапения им от ПП-ДБ.Съдии да изказват своето мнение за и.ф. шеф на ПК звучи малко грозно
12
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
всс се изложи яко такава пор-но-гра-фия 30 години не спира
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До наблюдател,к.9 За кои хора казваш, че не харесват Радев и кои хора са те упълномощили да ги представляваш? Не се ли самовъзвеличаваш? Ако само след няколко месеци, по-малко от предишните 7 месеци, паднете, кои хора ще обвиниш, че са ви свалили от власт? Вас ви избраха по-малко от 600 хил. души, а ген.Радев - около 1,5 млн. електорат. Или смяташ, че 600 хил. е повече от 1500 хил.? Хайде през октомври ще анализираме от тези 600 хил. колко са останали. Според мен - не повече от 300-320 хил.
10
0
 
3
 
! Отговори
Оля преди 10 месеца
И ние с основен въпрос към Кутев- ти Кутев в момента ,като няма служебно правителство какво правиш бе,какво работиш ,заради какво гушиш наши пари.?!Само питам,защото никой не се сеща да те пита,приели са всичко като даденост,че на всички като тебе трябва да им плащаме ей така ,да не работят а само да плямпате най- вече небивалици
9
0
 
3
 
! Отговори
БРАВО КаПУТЕВ... преди 10 месеца
....СТРАШНА МИСЪЛ....ха,ха,хааааааааа....сигурно ти идва , като СЛЮНКАТА...!
8
4
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 10 месеца
"Всички партии са срещу Радев, защото хората го харесват" - Е, тука сбърка. Хората вече не харесват Радев.
7
1
 
0
 
! Отговори
МВР /ДАНС УБИЙЦИ преди 10 месеца
Град София Кв. "Гоце Делчев " - зомбираният квартал в който Службите са Екзекутирали стотици Българи без да знаят какво им се случва, а те ги облъчват, наблюдават и атакуват постоянно без да са медицински лица им бъркат в мозъците на някой до с.мърт ! ТОВА Е ГЕНОЦ
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видях как Кутев инструктира тpoловe на семинар. Другарят Кутев разясняваше алгоритъма на успешната политагитация като се спазват следните стъпки: 1. Да станем приятели във фейсбук,. 2. Да им харесаме страниците. 3. Как да се пазим от провокации от "наши хора"?. Смятай колко е изтерясал Кутев! Сега да стане приятел със Сарафов във Фейсбук, да му хареса страницата, за да провери дали работи това, на което учи тpoл фабриката си!
5
2
 
4
 
! Отговори
шаман преди 10 месеца
Сурата го назначиха вожда на айдуците Бахуата и представителя на обирджиите Шишата. Сурата ще пази айдуците и обирджиите да не бъдат обрани от новите такива. Вождът и айдуците не са доволни да ги чегъртат и оставят на втора и трета цедка защото са давали пари за дипломи и много са се мъчили докато си измислят биографиите, с цел разтеж, получаване на позиция и усвояване на пари. Тъй рече Манитуто.
4
0
 
1
 
! Отговори
Е как чие преди 10 месеца
Мечо Пух си го избра и той си го свали.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кутия, кутия, пуути, пуути... пак по полов път се назначават, не се ли сети?
2
4
 
3
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
На кирил бойко и шиши що за вьпрос
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ha Пocoлcтвoтo бe Kyтeв, kak чиe?