НС вече няма думата за предоставяне на оръжия за Украйна

Решенията ще взема МС
19 юли 2023 18:30, Стела Стоянова
78
НС вече няма думата за предоставяне на оръжия за Украйна
Снимка БГНЕС

Народните представители в Комисията по отбрана решиха Министерският съвет, а не Народното събрание, да решава за оръжията, които се предоставят от България на Украйна. С това решение, Народното събрание няма да има думата по отношение на военната помощ, която ще се изпраща за Украйна, предаде БГНЕС.

Това решение се потвърди, след като депутатите отхвърлиха Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да внесе в Народното събрание законопроект за ратифициране на подписаното на 3 януари 2023 г. в София и Киев Допълнително споразумение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Проекторешението е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители и неговата цел е всяко решение за това каква военна помощ да бъде предоставена на Украйна да минава през решение на Народното събрание.

Още по темата

Депутатите отхвърлиха и Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за ускоряване процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерството на отбраната.

И това проекторешение е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители и цели ведомствените военновременни запаси, които се заменят и които МО предоставя на държавното публично предприятие се одобряват предварително от НС с решение. Предложението не беше подкрепено в комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: НСоръжия за Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
8
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
Значи ,ако стане някой гав, ще търсим министерския съвет ,всички като един ще го поемат!
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 55 И кой си ти,че да решаваш .Това правителството на посолството трябва да се разкара.
48
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имаме агресор от 2014 г който иска да открадне територии , а от 2022 г през ден споменава че имал ядрени бомби, намеци да не върне откраднатото . Оръжието си е наше и ще го продаваме на когото си искаме .
47
2
 
34
 
! Отговори
Обективен преди 9 месеца
Оръжията за Украйна може и да не пристигнат . https://tass.ru/armiya-i-opk/18314563 . Руското МО е декларирало,че от 00.00ч тази нощ всички кораби акостиращи на украински пристанища ще се считат за превозващи военна помощ и ще бъдат третирани като участващи във войната. Дано не загинат български моряци в стремежа на фашaгата Тагарев да угоди на краварите.
46
0
 
0
 
! Отговори
@44 преди 9 месеца
Да и този член, но не само.
45
2
 
0
 
! Отговори
От хората преди 9 месеца
До 50-нали знаеш кой опира пешкира.
44
1
 
15
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Интересно кои лица ще подписват документи. Вероятно гаулайтерите ще натоварят с това калинки.
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По какви ли не начини това фалшиво правителство се гаври с простия планктон за да го изкара на улицата за майдан ама не българина ще се обреже и децата ще си даде доброволно но без да го убиват бавно и мъчително не може. Държавата си затрихме ние а не политиците. След като се оказа че и гладната мечка може да играе хоро защо пък да я хранят,до като изкара. Краят ще е мъчителен дори и за американофобилите.Историята го е доказала милост за предателите няма да има.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига сте плакали! Русия е могъща! Вълха я ухапала, нашето оръжие!
41
4
 
27
 
! Отговори
Кой е предател? преди 9 месеца
До Анонимен 44: Много си се объркал. Помисли си още веднъж кой върши национално предателство: Радев, който е за запазване на необходимото за армията или тези, които са готови за едно потупване по рамото да подаряват военна техника, която и на нас не е излишна. А ако наистина не ни е нужна, трябва ли да подаряваме, след като можем и да продадем. Ние не печатаме пари (валутен борд), но САЩ могат да печатат долари.
40
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Странно, народът на България в мнозинството си е против изпращането на оръжия за Украйна и Русия, политическите партии имащи мнозинство в парламента са против волята на народа.
39
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чухте ли гадни русофили какво казва Ком.39? Предателите ще бъдете разстрелвани!!!
38
1
 
20
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Конституция Чл. 85.(1) Народното събрание ратифицира и денонсира със закон международните договори, които:1. имат политически или военен характер;
37
3
 
10
 
! Отговори
нищо преди 9 месеца
дайте им БТР-те! услуга правите на русия! тия машини са транспортни, повече войници има в тях.....бойните хеликоптери "алигатор" като ударят, не унищожават само техника, а хора, така ще намалеят бандитите!
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Решението на НС е антиконституционно. В Конституцията е описано в кои област се простират задълженията и отговорностите на всяка от институциите.
35
2
 
23
 
! Отговори
негласуващ преди 9 месеца
Пълзящ фашизъм господа другари!Не ходете по избори щото ПосоляАмбасадор нарежда!240 тоулупа са там само за декорация
34
5
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 9 месеца
То вече не ни останаха оръжия.....
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Последната дума винаги има народът и виновните ще бъдат разстреляни за държавна измяна.
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Парламентарна Република - да бе да!!! Жилает на едно Послоство, което дори НЕ е Европа...вие не сте Европейци на феодално зависими индианци! Българите скоро и те ще живеят в резервати заради тази псевдо демократична Атлантическа_ЛГБТ_ПАсмина!
31
1
 
21
 
! Отговори
Lina преди 9 месеца
Добре, че не остана много за раздаване А - едни ф- Ки , платени по няколко пъти.