Явор Божанков: Не звучи добре всеки ден да има някакъв спор

Мен не ме притеснява ситуацията, допълва той
7 дек 2023 11:31, Нели Христова
18
Явор Божанков: Не звучи добре всеки ден да има някакъв спор
Снимка: БГНЕС

В нашата парламентарна група оставка на здравния министър не е обсъждана, заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в пред NOVA. Според него позицията на Асен Василев не била нова, казвал го бил и преди. Вчера финансовият министър намекна за оставка на колегата си.

"Не знам кой е номинирал министър Христо Хинков, в началото той се ползваше с доверие, сега акад. Николай Денков обясни, че оставката е негова компетентност", добави Божанков.

"Може би не звучи добре всеки ден да има някакъв спор, мен не ме притеснява ситуация, в която има взаимен контрол", обясни още той.

"В много спешен порядък трябва да се концентрираме върху бюджета и конституцията, ако съберем към тези две теми и регулаторите, няма да стигнем доникъде. До нова година приемаме конституцията, след това започваме да изработваме механизма за регулаторите, водещ принцип е, че всяко назначение трябва да е обсъдено, а биографията на всеки кандидат трябва да е безспорна", убеден е Божанков. Той обясни, че промените в конституцията не били конюнктурни, те не били за един човек. Според него било много ясно какво ще се случи на ротацията.

"Имаме полезен ход, естествено, че няма да приемем всички, нашият полезен ход е България в Шенген и това да стане до края на годината, този кабинет ще вкара България в Шенген", убеден е Божанков. Другият полезен ход бил - България в еврозоната с хоризонт година, година и половина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Божанков ,"не звучи добре " и да се "прегърнеш" ,с тези ,които са носители на меко казано порочните модели на корупция срещу ,които преди това си се "борил".!
13
0
 
0
 
! Отговори
Км преди 4 месеца
Нинова каза:,,Веднъж предател,цял живот предател,,Тоя въртутник отиде за един месец в САЩ и се върна тотално промит.Явно кеша си заслужава да стане предател.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На тоя пък кой му иска мнение?
11
0
 
5
 
! Отговори
Това... преди 4 месеца
...момче от Горна Оряховица е пряк наследник на фамилия от държавна сигурност. Не че е изключение, даже не и виновен за това, но като го знае, що не спре да плямпа и да се дуе.
10
0
 
3
 
! Отговори
По същество преди 4 месеца
Ми не спори бе. Отивай в затвора
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лудница, спор ... лудница, пак спор, пак лудница и пак спор! И т.н. Закривайте!
8
2
 
16
 
! Отговори
седераст преди 4 месеца
гледа като гърмян заек запъртъка
7
1
 
20
 
! Отговори
Соня преди 4 месеца
То би било добре и ако гeйcкото лоби не пробутваше такива, като Божанков, оня Борислав ли там, какъв беше и много други yтaйки, че един ден съвсем ще ни е срам пред децата ни, да им разказваме от какви недоразумения с неизяснен пол е била движена тази държава. А спорове да има, то затова е и парламент...
6
1
 
10
 
! Отговори
До Зрител преди 4 месеца
То завърши преди да почне.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ах, ти, селски дис, лъжец, конформикт и ренегат! Ти си от лошото най - лошото в българската политика - врътльо, който говори на селски диалект, интересчия и мазен лабач и блюдолизец!Никой не обича предателите и ти си жив политически труп!
4
1
 
12
 
! Отговори
Хо-Хо-Хо преди 4 месеца
Кво ше прайш в тая еврозона с 200-300 евро пенЦии бе младеж??? За заплати нема ти говоря щот по-добре да говоря на некоя тиква...тя по ше ме разбере...сигурен съм!
3
1
 
12
 
! Отговори
Зрител преди 4 месеца
Контранастъплението кога започва ?
2
1
 
16
 
! Отговори
Дъглас преди 4 месеца
Най добре звучи ,че си некосена ливада
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така става защотото сте своеволни *** свикнали да правите какво си решите пък да става каквото ще. Не сте отборни играчи, липсват ви бейсик софт скилс както се казва и не сте на ниво нисък мениджмънт камо ли политици, гледайте Боко и питайте който разбира какво и защо прави.